سرانجام مسجد حضرت زهرا در باکو تخریب شد +فیلم وعکس

به گزارش مشرق، سرانجام مسجد حضرت فاطمه زهراء سلام الله علیها در در منطقه "ینی گونشلی" باکو توسط مسئولان آذربایجان تخریب شد.

ویدئوی زیر را این رخداد ببینید:

دانلود 

دوازده سال قبل حاکمیت جمهوری آذربایجان تلاش کرد تا این مسجد را تخریب کند ولی با تشکیل حلقه انسانی توسط دین‌داران در دور این مسجد، حاکمیت عقب نشینی کرد و این مسجد نماد مقاومت و پیروزی اسلام‌گرایان جمهوری آذربایجان در مقابل سیاست‌های اسلام ستیزی و تخریب مساجد این کشور مشهور شد.

در سال ۲۰۱۰ میلادی نیز حکم قضایی تخریب مسجد حضرت فاطمه زهرا(س) در باکو به علت اعتراض های گسترده مردمی لغو شده بود.

در بهمن ۱۳۹۵ (فوریه ۲۰۱۷ میلادی) نیز کمیته دولتی امور گروه های دینی جمهوری آذربایجان اعلام کرد: مطرح شدن مجدد موضوع تخریب مسجد حضرت فاطمه زهرا(س) را بررسی خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

برخورد خشونت‌آمیز پلیس با تجمع روز جهانی قدس

همزمان با خبر انتشار تخریب مسجد حضرت فاطمه(س) در سال ۱۳۹۵ برخی رسانه های باکو فاش کردند که یک مقام دولتی درصدد خرید بخشی از محوطه این مسجد به منظور ساخت و ساز و احداث مکان تجاری برآمده است.

اما سرانجام افراد دین ستیز موجود در دولت جمهوری آذربایجان موفق شدند تصمیم خود مبنی بر تخریب مسجد حضرت فاطمه زهراء(س) را عملی نمایند. 
    

* سیاست های باکو برای مقابله با دین اسلام

در سال های پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و استقلال جمهوری آذربایجان، سیاست های حاکمیت باکو همواره در جهت مقابله با دین مبین اسلام و نمادهای این دین آسمانی برنامه ریزی و اجرا شده است؛ در حالی که علاقه مردم این کشور به اسلام و مذهب تشیع در آن ریشه دار است.

بیشتر بخوانید:

اشتباه محاسباتی دولت ارمنستان در تحکیم روابط با رژیم صهیونیستی

اما شخصیت‌های اسلامی بزرگ این کشور سالهای عمر خود را در زندان می گذرانند. هم اکنون تیز افرادی چون حاج «آبگل سلیمان اف» و برخی دیگر از روحانیون مبارز و برجسته جمهوری آذربایجان که در تشکیل حلقه انسانی دور مسجد فاطمه زهراء(س) فعال بودند بیش از ۱۰ سال است که در زندان‌های آذربایجان به سر می‌برند.

از سوی دیگر، علاوه بر رژیم صهیونیستی که ارتباطاتی با دولت آذربایجان دارد، تشکل های میسیونری و تبلیغ مسیحیت نیز در این کشور مشغول فعالیت هستند.

نکته قابل تامل در این ارتباط این است که تذکرات مقام های آذری به تشکل های غیر اسلامی اساساً از توبیخ های شفاهی در سطح برخی رسانه ها فراتر نرفته است، اما تذکرات مقام های دولتی به تشکل های اسلامی به ویژه تشکل های شیعی عمدتا" با خشونت همراه بوده و به تخریب و یا تعطیلی مکان های مقدس مسلمانان بویژه مساجد انجامیده است.

* مساجد تعطیل در جمهوری آذربایجان

مساجد از جمله نخستین مکان های مقدسی بودند که سالهای اخیر با خطر تعطیلی و تخریب در جمهوری آذربایجان مواجه شده اند. تنها در "باکو" پایتخت مساجدی که به عنوان آثار تاریخی از آن ها محافظت می شود، به اضافه مساجدی که به عنوان محل عبادت مورد استفاده مردم قرار می گیرند، نزدیک به ۱۴۰ مسجد است؛ اما تنها ۶۴ مسجد به عنوان محل عبادت مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال، از ۲۵ مسجد موجود در بخش "ایچری شهر" (بافت قدیمی شهر باکو) تنها در دو مسجد نماز خوانده می شود و بقیه مساجد یا بسته هستند و یا به عنوان کتابخانه و محل فروش اشیاء عتیقه فعالیت دارند.

همچنین گزارش ها حاکی از آن است که بسیاری از مساجد موجود در شهرهای دیگر نیز به منظور اعمال عبادی و دینی مورد استفاده قرار نمی گیرند؛ بلکه از دو هزار مسجد موجود در جمهوری آذربایجان، تعداد کمی از آنها مسجد باز است و فعالیت دارند و بسیاری از مساجد یا فعالیت نمی کنند و یا برای فعالیت های دیگری از آن ها استفاده می شود!

«الله شکور پاشازاده» رییس اداره روحانیت مسلمانان قفقاز نیز گفته بود: در جمهوری آذربایجان ۲۰۰۰ مسجد احداث شده است اما دربسیاری از این مساجد نماز خوانده نمی شود.

برچسب ها:

جهان