به گزارش مشرق، وزارت امنیت داخلی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که دولت ترامپ تیمی از مأموران پلیس را برای محافظت از برخی مجسمهها و یادبودهای تاریخی مستقر میکند.
این وزارتخانه بر این عقیده است که معترضان روز چهارم جولای (روز استقلال آمریکا) ممکن است این مجسمهها و یادبودها را تخریب کنند.
به نوشته خبرگزاری رویترز، بیانیه این وزارتخانه جزئیاتی در مورد تعداد این تیمها، آرایش آنها، هزینه استقرار و یا چگونگی پاسخ آنان به هرگونه تهدیدی را ارائه نکرده است.
بیشتر بخوانید:
ماجرای تهدید ترامپ برای وتو بودجه پنتاگون
کرونا و بحران اقتصادی با آمریکا چه کرد؟
چرا سرنگونی مجسمهها در آمریکا نماد براندازی سرمایهداری است؟
این بیانیه همچنین در مورد اینکه آیا تهدیدات خاصی به وجود آمده و یا اینکه از کدام یادبودها محافظت میشود، حرفی به میان نیاورده است.
بر اساس بیانیه این وزارتخانه، در دستورالعمل اجرایی که ترامپ هفته گذشته درباره مجسمههای آمریکا امضا کرد، کارگروهی از نهادهای مجریان قانون پایهگذاری شده که احتمال به وجود آمدن ناآرامیها یا ویرانیهای مدنی را برآورد خواهند کرد و میتوانند سریعاً به تهدیدات احتمالی پاسخ دهند.
معاون موقت وزیر امنیت داخلی در این بیانیه گفته: «در حالی که این وزارتخانه به حق همه آمریکاییها برای (برگزاری) اعتراضات مسالمتآمیز احترام میگذارد، اما با خشونت و ناآرامی مدنی مدارا نخواهد شد.»
ترامپ امسال جشن آتشبازی روز استقلال آمریکا را از یادبود ملی کوه راشمُر در ایالت «داکوتای جنوبی» مشاهده خواهد کرد.
رویترز همچنین نوشت، رئیسجمهور آمریکا در از بین بردن تندیسهای عمومی برای بزرگداشت چهرههای تاریخی آمریکا سختگیر بوده، آنان را «زیبا» خوانده و معترضانی که این یادبودها را مخدوش میکنند تهدید به استفاده از زور کرده است.
دونالد ترامپ بامداد روز شنبه دستور اجرایی برای حفاظت از مجسمههای آمریکا را امضا کرد و هشدار داد که حبسهای طولانی مدت در انتظار اقدامات غیرقانونی در نظر گرفته شده است.
وی در پیامی در توئیتر نوشت: «من دستور اجرایی بسیار قوی برای حفاظت از بناها، یادبودها و مجسمههای آمریکا و مبارزه با خشونتهای مجرمانه اخیر امضا کردم.»
رئیس جمهور آمریکا در ادامه این پیام توئیتری نوشت: «زندانهای طولانی مدت برای این اقدامات غیرقانونی علیه کشور بزرگمان در انتظار است».
دونالد ترامپ روز گذشته نیز در حمایت از نمادهای بردهداری، کنگره را به وتو تهدید کرد. وی در پیامی توییتری تهدید کرد در صورتی که در لایحه بودجه دفاعی مصوب کنگره تغییر نام پایگاههای نظامی این کشور گنجانده شود، او این مصوبه را وتو میکند.
به دنبال قتل نژادپرستانه «جورج فلوید» در آمریکا و آغاز اعتراضات سراسری علیه خشونت و تبعیض نژادی در این کشور، درخواستها برای برچیدن نمادها، مجسمهها و اسامی یادآور دوران بردهداری در آمریکا تشدید شده و یکی از این درخواستها هم تغییر نام پایگاههای نظامی آمریکا بوده است.
حامیان حقوق بشر و کنشگران اجتماعی در این کشور خواستار برچیدن پرچمها، مجسمهها و بناهای شخصیتهای نظامی و سیاسی دوران کنفدراسیون هستند چرا که به گفته آنها اینها نماد نژادپرستی و بردهداری هستند.
ارتش کنفدراسیون نیروی نظامی «کنفدراسیون ایالتهای آمریکا» در جریان جنگ داخلی سالهای ۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵ بود. این کنفدراسیون شامل ۱۱ ایالت جنوبی بود که در اعتراض به مواضع ایالتهای شمالی به ریاست جمهوری «آبراهام لینکلن» در مسائلی از قبیل بردهداری، کارشان به جنگ ۴ ساله کشیده شد.