به گزارش مشرق، گروهی از معترضان در شهر بالتیمور ایالت مریلند آمریکا، شنبه شب به وقت محلی مصادف با روز استقلال آمریکا در یکی از خیابانهای این شهر به اعتراض پرداختند.
به نوشته خبرگزاری «تاس»، این معترضان در نزدیکی محله «ایتالیای کوچک» در شهر بالتیمور، مجسمه «کریستف کلمب» را به نشانه اعتراض واژگون و آن را به بندرگاه داخلی این شهر انداختند.
بیشتر بخوانید:
فیلم/ مجسمه "کریستف کلمب" همچنان در مسیر سرنگونی
فیلم/ جمعآوری خودجوش مجسمه کریستف کلمب!
چرا مردم آمریکا مجسمه "کریستف کلمب" را تخریب میکنند؟
مجسمه کریستف کلمب در حالی شنبه شب توسط معترضان واژگون شد که آمریکاییها در حال برگزاری جشن «روز استقلال» این کشور بودند و همزمان که معترضان این مجسمه را به آب میانداختند آتشبازیهایی اطراف این شهر برگزار میشد.
این مجسمه که در «خیابان شرقی» این شهر بنا شده بود و تاریخ بنای آن به سال ۱۹۸۴ بر میگردد، تنها مجسمه این شهر نبود. مجسمه دیگری نیز در پارک «هرینگ ران» بنا شده که گفته میشود قدیمیترین مجسمه از کریستف کلمب است.
بعد از اینکه یک مأمور پلیس سفیدپوست در شهر مینیاپولیس ایالت مینه سوتا در آمریکا، «جورج فلوید»، یک سیاهپوست آمریکایی آفریقایی تبار را به قتل رساند، اعتراضاتی در سراسر این کشور و در جهان آغاز شدند.
در بحبوحه اعتراضات به قتل این سیاهپوست که در بیست و پنجم مه کشته شد، معترضان به برخی از مجسمهها و یادبودهای رهبران کنفدراسیون آسیب رساندند یا آنان را واژگون کردند.
کنفدراسیونهای ایالات جنوبی آمریکا، مجموعهای از ایالتهای جنوبی بودند که پس از پیروزی «آبراهام لینکلن» در انتخابات ریاستجمهوری ۱۸۶۰ میلادی، جدایی خود را از ایالات متحده آمریکا اعلام کردند. این ایالتها حامی ابقای بردهداری بودند اما سرانجام در جنگهای داخلی آمریکا شکست خوردند.
کاربرد پرچم این کنفدراسیون و نمادهای آن مانند مجسمه رهبران آن در شهرهای جنوبی آمریکا از مسایل جنجالی در این کشور است.
مخالفان کنفدراسیون، این نمادها را میراث برتریجویی نژادی میدانند ولی بعضی از ساکنان ایالات جنوبی، با رد این موضوع آن را یادبود اجدادشان تلقی میکنند.
این تنها مجسمه از «کریستف کلمب» نیست که مورد هدف این معترضان در آمریکا قرار گرفته است. در شهرهایی چون بوستون در ایالت ماساچوست معترضان یکی از مجسمههای وی را هدف قرار داده و سر او را قطع کردند.