داوطلبان با شیوع کرونا برای تعویق یا برگزاری کنکورهای سراسری نظرات مختلفی دارند و در این بین نمایندگان مجلس به طرفداری از آنها به بررسی موضوع میپردازند.
داستان تعویق یا لغو برگزاری کنکورهای سراسری از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور ماجرا ساز شد و پس از تعیین تاریخهای متعدد، درنهایت وزارتخانههای مرتبط با هماهنگی ستاد کرونا تاریخ نهایی برگزاری کنکورهای سال ۹۹ را اعلام کردند.
تعیین تاریخ برگزاری کنکورهای سراسری از اواخر تیرماه اندکی تب اعتراضات و نگرانیهای داوطلبان را فروکش کرد و مدتی بود که دیگر صدای اعتراض و گلایهای به گوش نمیرسید، اما در هفته اخیر با توجه به شیوع مجدد بیماری کرونا در کشور و هشدارهای وزارت بهداشت برای رعایت هرچه بیشتر موارد بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی، همانند آتش زیرخاکستر مجددا موجی از اعتراضات برای برگزاری کنکورها به راه افتاده است.
به راه افتادن کمپینها و شروع اعتراضات گسترده داوطلبان ما را بر آن داشت تا درباره تغییر زمان برگزاری آزمونهای امسال با تعدادی از مسئولان مربوطه صحبت کنیم. درحال حاضر تمامی مسئولان مربوط به این حوزه در وزارت بهداشت و سازمان سنجش و دانشگاهها مخالف تعویق زمان برگزاری کنکورهای سراسری هستند و فعلا با تغییر زمان برگزاری موافقتی اعلام نشده است.
این موضوع درحالی است که احمد نادری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در صفحه توئیتری خود خبر از بررسی تغییر زمان برگزاری کنکورهای سراسری در کمیسیون داده است، همچنین محمدرضا احمدی عضو دیگر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در یک برنامه رادیویی اعلام کرد: در نشست آینده کمیسیون با حضور مسئولان وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش زوایای مختلف برگزاری کنکور و بهترین شیوه برگزاری بررسی و بیانیه آن قرائت خواهد شد.
درحقیقت طبق صحبتهای اعضای کمیسیون علیرغم آنکه تعدادی از داوطلبان و خانوادههای آنها خواستار تعویق یا لغو برگزاری کنکور در شرایط فعلی حضور کرونا هستند، اما در مقابل تعدادی از خانوادهها طی تماسهای تلفنی با نمایندگان خواستار برگزاری هرچه زودتر این رویداد بزرگ هستند تا استرسهای آنها تمام شود.
شاید اگر مطابق تاریخهای ابتدایی تعیین شده، کنکورهای سراسری در همان روزهای بعد از ماه رمضان و اوایل تیرماه برگزار میشد و دیگر به تعویق نمیافتاد، نه تنها کرونا به اندازه حال نگران کننده نبود بلکه استرس خانوادهها و داوطلبان زیادی به پایان میرسید یا حتی مسئولان به جای پرداختن به این موضوع، موضوعات مهم دیگری را در دستور کار قرار میدادند.
شیوع کرونا و دردسرهایش برای دنیا تا زمان کشف واکسن تمامی ندارد و با توجه به آنکه نمیتوان برنامهریزی بلندمدت و همه جانبهای را در شرایط فعلی تدبیر کرد بهتر است مسئولان با اعلام تصمیمی قاطع و اجرایی سریع به این دل نگرانیها پایان دهند.