باید تمام قراردادهای فوتبال علنی شود

به گزارش مشرق،‌ عزیزالله محمدی در مورد لزوم شفافیت در قراردادهای مربیان و بازیکنان در فوتبال عنوان کرد: پیش از این در آیین‌نامه نقل و انتقالات داشتیم که قرارداد بین بازیکن و باشگاه محرمانه است و کسی حق افشای آن را ندارد؛ مگر آنکه طرفین خودشان بخواهند آن را اعلام کنند. البته از نسخه جدید این آیین‌نامه اطلاعی ندارم. یادم هست زمانی که قانون سقف قرارداد را گذاشتیم، خیلی از باشگاه‌ها زیرمیزی پرداخت کردند. برای برخورد با این پدیده، کم‌کم قراردادها را شفاف کردیم و گفتیم هر باشگاه مثلاً استقلال، پرسپولیس، سپاهان و... چه میزان به عنوان دستمزد به بازیکن و مربی پرداخت می‌کند.

وی افزود: اکنون در دنیا هم به خاطر رعایت بازی جوانمردانه مالی، شفافیت‌ در قراردادها تأکید شده است. یوفا هم تأکید کرده که باشگاه‌ها باید درآمد خود را از فوتبال کسب کنند و نباید پولی خارج از آن در باشگاه‌ها هزینه شود. اگر باشگاهی این قانون را رعایت نکند، به راحتی از لیگ قهرمانان کنار گذاشته می‌شود. به همین دلیل، بسیاری از باشگاه‌ها مجبور شدند بازیکنان گران قیمت خود را بفروشند تا از لیگ قهرمانان کنار نروند.

رئیس اسبق سازمان لیگ تصریح کرد: اکنون شفافیت قراردادها در جهان باب شده است. اینکه هر باشگاه چقدر درآمد دارد و از کجا تأمین می‌شود. معتقدم در فوتبال کشورمان هم باید نه فقط قرارداد بازیکن و مربی ایرانی، بلکه قرارداد خارجی ها هم شفافیت داشته و همه مسائل کاملاً مشخص باشد.

بیشتر بخوانید:

محرمانه هایی برای تاراج بیت المال در فوتبال/ قراردادها را شفاف و علنی کنید

عزیزالله محمدی با اشاره به لزوم شفافیت در خود فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ تصریح کرد: البته نباید انتظار داشت فقط قرارداد بازیکنان و مربیان شفاف باشد، بلکه قراردادهایی که فدراسیون و سازمان لیگ امضا می‌کنند هم، چه در بخش تبلیغات محیطی و چه در حق پخش تلویزیونی، شفاف بیان شود. فدراسیون و سازمان لیگ قراردادهای خود را هم شفاف اعلام کنند. مردم انتظار دارند در قراردادهای کی‌روش، ویلموتس، استراماچونی، کالدرون، برانکو و ... هم شفافیت وجود داشته باشد.

وی در مورد اینکه برخی معتقدند قبل از استخدام کی‌روش، قانونی به باشگاه‌ها اعلام کرد اما هر 2 قانون را خودش با جذب کی‌روش نقض کرد، گفت: بله، ما در سازمان لیگ به باشگاه‌ها اعلام کردیم قرارداد بازیکنان و مربیان فقط در صورتی ثبت می‌شود که آنها تسویه حساب مالیاتی خود را به سازمان لیگ ارائه کنند و خود بازیکنان و مربیان مؤظف هستند که این مالیات را بپردازند اما با حضور کی‌روش و حتی قبل از آن برانکو، این قوانین نقض شد. فدراسیون برای هر 2 نفر آنها که سرمربیان ملی بودند، مالیات را تقبل کرد. فکر می‌کنید چرا برانکو سال‌ها به ایران نمی‌آمد چون می‌دانست بدهی مالیاتی دارد. البته برخی نیز مربیان خارجی جذب کردند و آنها هم مالیات‌شان را برعهده گرفتند.

رئیس اسبق سازمان لیگ در مورد اینکه شفافیت در قراردادها چقدر می‌تواند به رشد و توسعه فوتبال‌مان در جهت مثبت کمک کند، گفت: در مجمع انتخاباتی گذشته فدراسیون وقتی با تاج و آجرلو رقابت می‌کردم، گفتم که رئیس فدراسیون اول باید شفافیت داشته باشد و دوم اینکه پای کار باشد. داشتن شفافیت عملکرد و مالی می‌تواند به رشد و توسعه فوتبال کمک کند.

عزیزالله محمدی عنوان کرد: به همین خاطر فیفا برای ماجرایی که برای ست بلاتر رئیس پیشینش رخ داد، اصلاحاتی را در سال 2016 انجام داد و 2 کمیته به نام کمیته ممیزی و حسابرسی و کمیته مدیریت ایجاد کرد. این کمیته ها به این خاطر ایجاد شد که تمامی مسائل مالی به طور دقیق بررسی شود. اعضای این کمیته از سوی کنگره یا همان مجمع عمومی انتخاب می‌شوند و گزارش خود را هم به کنگره اعلام می‌کنند. کمیته بررسی و ممیزی حتی اعضای هیأت اجرایی و دبیرکل فیفا را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. فیفا همچنین کمیته‌ای به نام مدیریت ایجاد کرد تا فردی که قرار است سمتی بگیرد، مورد ارزیابی دقیق قرار بدهد و ببیند که آیا این شخص تخصصی در این زمینه دارد.

وی گفت: اکنون فیفا به غیر از کمیته بررسی و حسابرسی و کمیته مدیریت، کمیته‌های اخلاق، انضباطی و استیناف را هم دارد که همه این افراد این کمیته‌ها باید از طریق کنگره فیفا انتخاب شوند. در کل شفافیت یکی از عوامل پیشگیری از فساد است و این شفافیت می‌تواند خیلی بهتر از برخوردهای سخت دیگر باشد.

برچسب ها:

ورزش