انتقاد پارلمان انگلیس از «مذاکرات پوشالی» با بحرین

به گزارش مشرق، نمایندگان پارلمان انگلیس در جلسه عصر پنجشنبه، از چشم‌پوشی دولت دربرابر نقض قوانین حقوق بشر از سوی حکومت بحرین انتقاد کردند.

به نوشته روزنامه «گاردین»، این انتقادات پس از آن مطرح شد که «هریت مک‌کالوچ» معاون ریاست انجمن حقوق بشری «ریپریو» به انتقاد از چشم‌پوشی دولت در مقابل نقض قوانین حقوق بشر از سوی حکومت بحرین پرداخت.

مک‌کالوچ، «جیمز کلوِرلی» معاون وزیر امور خارجه انگلیس در امور غرب آسیا و شمال آفریقا را به «انجام گفت‌وگوهای پوچ بیشتر درخصوص مسئولیت‌های اخلاقی بریتانیاد در حفاظت از حقوق بشر در بحرین» متهم کرد.

بیشتر بخوانید:

لندن به مواضعش وفادار می‌ماند یا به ترامپ؟

دستبرد دولت انگلیس در آمار مبتلایان کرونا

این فعال انگلیسی گفت: «دو بحرینی به‌خاطر اعترافاتی که داشته‌اند، روز دوشنبه اعدام شدند و انگلیس از لاپوشانی شکنجه شدن آن‌ها حمایت کرده‌ است. گفت‌وگوی بی‌پرده با بحرین کافی نیست».

«پیتر باتملی» نماینده محافظه‌کار پارلمان در جلسه پارلمان از کلوِرلی درخواست کرد مسئله حکم اعدام این دو فعال بحرینی را با دولت بحرین مطرح کرده و با پارلمان انگلیس، سازمان عفو بین‌الملل، انجمن ریپریو و دیدبان حقوق بشر، در این زمینه همکاری کند.

«استفان داوتی»، معاون وزیر امور خارجه دولت در سایه انگلیس نیز در جلسه پارلمان با اشاره به شکنجه بی‌رحمانه این دو فعال بحرینی برای اعتراف گرفتن از آن‌ها گفت: «دولت [انگلیس] از سال ۲۰۱۲ تا کنون ۵ میلیون پوند به بحرین کمک کرده است و آمار اعدام فعالان و نقض حقوق بشر در این کشور همچنان روند افزایشی دارد».

«تام تاگنهات» رئیس کمیته امور خارجی مجلس عوام با اشاره به گزارش سال ۲۰۱۸ این کمیته درباره شکنجه این دو شهروند بحرینی، از کلورلی خواست درباره موضع دولت انگلیس در قبال این اعدام‌های سیاسی بیشتر فکر کند.

از سوی دیگر «اندی اسلاوتر» نماینده حزب کارگر انگلیس خاطرنشان کرد ۲۶ شهروند بحرینی دیگر نیز به اعدام محکوم شده‌اند که ۱۰ نفر از آن‌ها پای اعدام هستند. وی از دولت انگلیس درخواست کرد، به مسئولیت‌هایی که بر گردن مقاماتی نظیر «ناصر بن حمد» ولیعهد پادشاه بحرین است، نگاهی دقیق‌تری داشته باشد.

کلورلی در پاسخ که این نمایندگان مدعی شد: «خانواده سلطنتی بحرین تمایل خود را نسبت به بهبود شفافیت حکومت و انتقادپذیری دولت نشان داده‌اند».

وی با رد درخواست نمایندگان درخصوص قطع کمک‌های انگلیس به حکومت بحرین گفت: «تا زمانی که آن‌ها به بیان اشتیاق خود به تقویت ساختارها و حرکت در جهت مثبت ادامه می‌دهند، ما نیز به حمایت خود از آن‌ها در همین جهت ادامه می‌دهیم».

ادعاهای کلورلی در حالی مطرح شد که هفته گذشته وزیر دادگستری بحرین «خالد بن علی آل خلیفه»، پرونده‌های دو زندانی سیاسی شیعه به نامهای «زهیر ابراهیم جاسم» و «حسین راشد» که محکوم به اعدامند را به معاون امور قانونی و سیاسی دفتر پادشاه بحرین تحویل داد.

با این اقدام هم اکنون پرونده ۱۰ نفر از زندانیان سیاسی (انقلابی) محکوم به اعدام در اختیار دفتر پادشاهی بحرین قرار دارد و آنها با خطر اعدام مواجه هستند و اجرای حکم آنها تنها نیازمند امضای پادشاه است.

وبگاه «دیلی ماوریک» روز سه‌شنبه از همدستی نیروی دریایی انگلیس با نیروی دریایی عربستان، امارات و بحرین  و ارائه آموزشهای لازم به آنها در  زمینه محاصره بنادر یمن پرده برداشت.

در جنگ یمن که با حمایت آمریکا و انگلیس از عربستان از فروردین ۱۳۹۴ آغاز شده است بیش از صد هزار یمنی جان خود را از دست داده‌اند و میلیون‌ها خانواده طی این مدت آواره شدند.

برچسب ها:

جهان