خبرگزاری مهر- گروه استانها: با شیوع این ویروس در آذربایجان غربی در ماههای ابتدایی ضمن رعایت پروتکلهای بهداشتی مردم با همراهی مسئولان توانستند روزهای امیدوارکننده ای مبنی بر مدیریت و مقابله با این بیماری رقم بزنند اما این روزها در ماههای اخیر چندان دوام نیاورده و نزدیک یک ماه است آذربایجان غربی جزو استانهای در وضعیت قرمز به شمار میرود.
پر شدن ظرفیت تختهای دو بیمارستان طالقانی و امام خمینی (ره) ارومیه و ورود سومین بیمارستان به مدار درمان بیماران کرونایی، دایر کردن بیمارستان صحرایی، افزایش قابل توجه آمار فوتیها به صورت روزانه، افزایش تعداد بیماران بدحال بستری در بخش آی سی یو بیمارستانها به راحتی گویای وضعیت اسف بار استان است.
وضعیت نگران کننده استان تا حدی پیش رفت که مسئولان از دو هفته گذشته اقدام به اعمال محدودیتهای کرونایی و هفته جاری نیز تمدید این محدودیتها کردند اما متأسفانه این محدودیتها به درستی اجرا نشده و افزایش روزانه آمار بیانگر این است که این محدودیتها چندان خریدار ندارد.
افزایش مراسم عروسی و عزا در استان، حضور مردم در تجمعات بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی، هجوم جمعیت به تفرجگاههای استان از جمله دریاچه ارومیه، تفرجگاه بند به همراه برگزاری جلسات فرمایشی بدون نتیجه، پاس کاری ویروس در زمین مردم و مسئولان از مهمترین عواملی است که استان را در لیست استانهای در وضعیت هشدار و قرمز از نظر شیوع این بیماری قرار داده است.
۱۴ فوتی و ۱۴۳ بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته در آذربایجان غربی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی در خصوص آخرین وضعیت آذربایجان غربی از نظر شیوع بیماری کرونا اظهارکرد: تا ۲۰ تیرماه ۷۸۸ مورد بیمار مبتلا به سندروم حاد تنفسی بستری شده است که از این تعداد ۳۰۴ نفر به صورت قطع مبتلا به بیماری کرونا هستند و ۴۸۴ نفر نیز مشکوک به بیماری کرونا هستند.
جواد آقازاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به افزایش بیماران تحت مراقبتهای ویژه و بدحال در استان عنوان کرد: ۱۸۰ بیمار در آی سی یو های بیمارستانهای استان بستری و ۵۴ بیمار نیز زیر دستگاه تنفس مصنوعی یا همان ونتیلاتور هستند.
وی با بیان اینکه در ۲۴ ساعت شبانه روز گذشته ۱۴۳ نفر در آذربایجان غربی با علائم کرونا بستری شدهاند که بیشترین این تعداد در ارومیه با ۵۳ نفر بوده است افزود: با فوت ۱۴ بیمار کرونایی در استان تعداد بیماران کرونایی آذربایجان غربی که جان خود را از دست دادهاند در مجموع به ۵۷۱ نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با بیان اینکه ارومیه، خوی و میاندوآب دارای بیشترین آمار مبتلایان و فوتی کرونا در استان هستند و ۱۱ شهرستان استان در وضعیت هشدار قرار دارد و افزود: متأسفانه با وجود اعمال محدودیت و هشدارهای جدی نسبت به رعایت فاصله اجتماعی همچنان شاهد تجمع و برگزاری مراسم در استان هستیم که طی روزهای آینده وضعیت از حالت موجود نیز بحرانیتر خواهد شد.
آقازاده از پای کار آمدن دادستانی ارومیه برای برخورد جدی و قانونی با هر گونه تجمع به خصوص مراسم عروسی و عزا در استان خبر داد و گفت: از مردم انتظار میرود این بیماری را جدی گرفته و با خود مراقبتی زمینه کنترل بیماری را فراهم کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با انتقاد شدید از بی توجهی مردم به هشدارها و محدودیتهای اعمال شده در استان برای قطع زنجیره کرونا افزود: در هفتههای اخیر هر تجمع، هر مراسم عروسی و عزا در استان آمار بالای مبتلا و نیز فوتیهای ناشی از کرونا را در پی داشته و مردم با وجود این افزایش هیچ توجهی به هشدارها ندارند.
انسداد مسیرهای منتهی به تفرجگاهها و تمدید تعطیلی مهدهای کودک
بررسی میدانی خبرنگار مهر از تجمع و بی توجهی مردم در بوستانها و تفرجگاههای ارومیه بدون داشتن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی حکایت دارد این در حالی است که بر اساس اعلام فرمانداری ارومیه مسیرهای منتهی به دریاچه ارومیه و تفرجگاههای ارومیه از جمله بند و پارک جنگلی ارومیه مسدود شده است.
مدیرکل بهزیستی آذربایجانغربی نیز از تعطیلی مهدهای کودک در سطح استان و تمدید تعطیلی برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا تا آخر هفته آینده خبر داد و گفت: علاوه بر مهدهای کودک، مراکز توانبخشی روزانه تحت نظارت بهزیستی آذربایجانغربی نیز تا پایان هفته آینده تعطیل خواهد بود.
بر اساس درخواست و پیگیری ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونا مبنی بر لزوم تمدید محدودیتهای اعمال شده هفته قبل به منظور کنترل شیوع بیماری کرونا، کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با تمدید محدودیتهای کرونایی به مدت یک هفته دیگر در آذربایجان غربی موافقت کرد.
بر این اساس مصادیق مشمول محدودیت شامل دانشگاهها، مدارس، مدارس شبانه روزی، حوزههای علمیه، آموزشگاههای فنی و حرفهای، زبانسراها و سایر آموزشگاهها و کتابخانهها، استخرهای سرپوشیده، سینما، تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ موزهها، تالارهای پذیرایی، آرایشگاههای زنانه و سالنهای زیبایی، مساجد و مصلیها، برگزاری هرگونه مراسم اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایشها، باشگاههای ورزشی ورزشهای پربرخورد از جمله کشتی، کاراته، جودو و موارد مشابه، کافه، قهوه خانه و چایخانهها، باغ وحش و شهربازیها، مراکز تفریحی آبی، باشگاههای بدنسازی و عدم برگزاری نماز جمعه میشود.
تنها راه قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا استفاده از ماسک، رعایت پروتکلهای بهداشتی و نیز فاصله اجتماعی است مردم باید با خود مراقبتی کادر درمانی استان را که بیش از شش ماه است مداوم در حال فعالیت بوده و خسته شدهاند یاری دهند.
کرونا با کسی شوخی ندارد
در حال حاضر با جدی نگرفتن مسائل بهداشتی و بازگشایی مشاغل حدود ۵۰ درصد مراجعه کنندگان به بیمارستانها به علت کرونا بستری میشوند، در موارد بستری نیز اغلب بیماران بدحال هستند که به علت نزدن ماسک و جدی نگرفتن مسائلی چون شستشوی دستها به این بیماری مبتلا شدهاند.
کرونا ویروسی ناشناخته که سن و سال نمیشناسد و معلوم نیست تا کی میهمان ماست پس آن را جدی بگیریم تا خدای ناکرده دیدار با عزیزان مان به قیامت نیفتد.
این روزها استفاده از ماسک، شستشوی دستها و فاصله گذاری اجتماعی سه رأس طلایی، برای پیشگیری از شیوع کرونا و سلامتی است با رعایت این سه مورد و احساس مسئولیت در برابر خانواده و جامعه قطع کننده زنجیره انتقال این بیماری باشیم.
۱۹۱ نفر از کادر درمان مهاباد و شاهین دژ شامل پرستار، پزشک و بهورز به کرونا مبتلا شدهاند، تمامی گروههای پزشکی و کادر درمان جان خود را در راه محافظت از شهروندان و در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا قرار دادهاند.
کادر پزشکی همان رزمندگان خط مقدم جبهه مبارزه با کرونا هستند که شش ماه در این سنگر برای نجات جان هموطنان تلاش میکنند و باید بدانیم که توان آنان تحلیل رفته که با توجه به این امر، کرونا را جدی بگیریم.
اقلام بهداشتی و امکانات بیمارستانی نیز محدود است، اغلب ما توان و طاقت استفاده از ماسک و دستکش را در گرمای فعلی هوا نداریم اما میبینیم که پرستاران و پزشکان ساعتها با پوشیدن لباس ضد کرونا، ماسک و شیلد برای نجات بیماران فعالیت میکنند.
سلامت کادر درمان باید جز اولویتها قرار بگیرد زیرا غلظت آلودگی ویروس کرونا در بیمارستانها به شدت بالاست و اگر جامعه پزشکی در معرض خطر قرار بگیرند، کسی نیست به بیماران خدمات ارائه دهد.