به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
ایلنا از قول جمشید عدالتیان استاد دانشگاه نوشت: سیستم اقتصادی ما نئولیبرال نیست که همه امور به بازار آزاد سپرده شده است. باید به دولت گوشزد کرد که خود کشورهای اروپایی نیز در شرایط کرونا در اقتصاد دخالت و پول تزریق کردند، حالا دولت ما نئولیبرالتر از دولت آمریکا شده است.
عدالتیان با اشاره به وضعیت بازار ادامه داد: امیدواریم که دولت در سال آخر فعالیت خود، اقتصاد و بازار ارز را رها نکرده باشد.
بیشتر بخوانید:
"کوپن" دوباره برمیگردد
تورمی که هیچگاه بر یارانه ها تاثیر نداشته است
این استاد اقتصاد سیاسی با اشاره به تاثیر نوسانات اخیر بر روند تولید کشور گفت: در این شرایط هیچکس نمیتواند یک برنامهریزی دقیقی داشته باشد الان تمام تولیدکنندگان مورد سرزنش قرار میگیرند که بازدهی بورس، طلا و ارز به شدت از تولید بیشتر است. شاید این شرایط برای ۵ درصد از جامعه مناسب باشد اما ۹۵ درصد هزینه آن را میپردازند و تحت فشار شدید هستند.
وی ادامه داد: این بیعملی دولت عجیب و غریب است. نباید به نظر برسد که دولت و بانک مرکزی تنها منتظر جبران کسری بودجه هستند.
وی افزود: باید توجه داشت که رها کردن اقتصاد راه حل نیست بلکه در شرایط وقوع بحران دولت باید ورود کند همانطور که دولتهایی مثل آلمان، کشورهای اسکاندیناوی و کرهجنوبی دخالت کردند. همه اینها مدلهای مناسبی برای ما هستند، چرا مسئولان ما نوع نئولیبرالیسم را انتخاب کردند.
عدالتیان خاطرنشان کرد: اگر مسئولان ما نماینده منتفعان از این شرایط نیستند، باید فکری به حال اقتصاد کنند. اکنون بازار آزاد، لیبرالیسم و عدم دخالت دولت بیمعناست. دولت ما در رویکرد نئولیبرالیسم مسیحیتر از پاپ شده است.