زن در صورت فوت همسرش اموال منقول و غیر منقولی را از او به ارث میبرد.
ارث موضوعی قانونی است که اعضای خانواده متوفی از او ارث میبرند و بر اساس این قانون زن به عنوان همسر متوفی مستحق یک چهارم یا یک هشتم از اموال مرد است.
البته مطابق با قانون ارث، زن اموال مختلفی را میتواند به ارث ببرد، البته این موضوع بسیار مهم است، چراکه در مقدار سهم زن تأثیر دارد.
زوجه در صورت داشتن فرزند یک هشتم از عین اموال منقول مانند خودرو، موتور و ... را به ارث خواهد برد. او یک هشتم از قیمت اموال غیرمنقول مانند خانه، باغ، مغازه و غیره اعم از عرصه یا تمام زمین و اعیان یا ساختمان را ارث میبرد، البته در صورتی که زوج هیچ فرزندی نداشته باشد، سهم زن یک چهارم از تمامی اموال خواهد بود.
بر همین اساس لازم است پس از مرگ شوهر، علاوه بر اموال منقولی که تقسیم میشود، اموال غیر منقول قیمت گذاری شوند و یک چهارم یا یک هشتم از این قیمت به زن داده شود.
بر اساس ماده ۹۴۸ قانون مدنی این امکان به زن داده شده که حق خود را از عین اموال بگیرد، پس وی میتواند در مرحله اول، ورثه را از طریق دادگاه اجبار به قیمت گذاری و دریافت سهم خود کند، در صورت امتناع ورثه، براساس رویه قضایی موجود زن میتواند سهم مشاع خود را از عین یعنی خود زمین و خانه تملک کند.