به گزارش مشرق، «مردم عزیز مگر یادتان رفته بود که لحظهای قیمت ارز بالا و پائین میشد!، لحظهای قیمت کالاها عوض میشد؟، اصلا مگر سرمایه گذار میتوانست برای سرمایه گذاری فکر کند، ما منابع را به سمت تولید بُردیم، فضایی درست کردیم با بین الملل میشود کار کرد، ملت ایران، برنامههای وسیعی برای توسعه کشور پیش بینی شده است ما کاری میکنیم که نیازمندان دیگر نیازی نداشته باشند». اینها گذاری بر نطقهای انتخاباتی اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در دولت تدبیر و امید در سال ۹۶ و تنها چند روز مانده به برگزاری انتخاباتی بود که حسن روحانی در آن مجدد سکاندار پاستور شد.
بیشتر بخوانید:
اقدامات دولت برای جلوگیری از کرونا در آب
سوال از رئیسجمهور کدام درد را دوا میکند؟
جهانگیری: آمریکا به دنبال از پا درآوردن اقتصاد ایران است
* یار کمکی روحانی کجاست؟
بسیاری از کارشناسان، جهانگیری را یار کمکی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری گذشته میدانند اما در واقع جامعه ایرانی او را با یاد «مگر یادتان نیست؟» میشناسند. او بارها در چند سال گذشته و به خصوص در بهار ۹۶ از فرمول یادآوری برای متوجه کردن افکار عمومی به خود استفاده کرد.
تاریخ نشان داد که بسیاری از وعدههای یار کمکی حسن روحانی در انتخابات سرابی بیش نبوده است. ۲۰ فروردین ۹۷ بود که خالق «یادتان هست؟» مجدداً در تلویزیون ظاهر شد و دستور داد از فردا قیمت دلار ۴۲۰۰ تومان است و قیمتی فراتر از آن قاچاق محسوب میشود. معاون اول تاکید کرد که یکی از مهمترین دستاوردهای دولت یازدهم ثبات اقتصادی کشور بود که در این حوزه میتوان به کاهش نرخ تورم و تکواحدی شدن این نرخ اشاره کرد.
پس از آن بود که روزانه قیمت ارز بالا و بالاتر رفت تا جایی که امروز با دلار ۲۱ هزار تومانی در بازار روبرو هستیم اما یک سوال در اذهان عمومی متبلور شده است و آن اینکه جهانگیری مدعی در سال ۹۶ چرا راه سکوت را انتخاب کرده است؟
* شعار جایگزین حل
جهانگیری در سومین مناظره نامزدهای انتخابات ۹۶ به نکاتی اشاره میکند که دقیقاً در زمان زمامداری امور توسط دولت تدبیر و امید بهویژه در دوره دوم رخ داد؛ وی در بخشی از نطق خود در این مناظره میگوید:« در یک مقطعی از تاریخ کشور، مسائل به سمت شعار دادن رفت به جای آنکه مسائل حل شود با شعار به آن پرداخته شد قاچاق و فساد به همان دلیل افزایش پیدا کردند، اقتصاد کشور به همین دلیل به سمت فروپاشی رفت، سیاست خارجی کشور به همین دلیل به سمت تنش رفت!»
اینها تنها اظهارات کاندیدای یدکی در انتخابات 96 نبود. جهانگیری در ادامه سخنان خود در همین مناظره بیان داشت: «آقای قالیباف چند سال در نیروی انتظامی بوده و باید پاسخگوی وظایفش در مبارزه با قاچاق باشد، آقای رئیسی ۳۶ سال در قوه قضائیه بوده و باید پاسخگوی اعمال خود در مبارزه با فساد باشد».
* نبض اقتصادی کشور در اختیار معاون اول
نکتهای که جهانگیری در مذاکرات به آن اشاره کرد، کلامی صحیح است که مدیران باید پاسخگوی عملکرد خود باشند. معاون اول رئیس جمهور در هفت سال گذشته اختیار دار تعدادی از ستادها و شوراهای کلیدی در کشور بوده است. بطور مثال، شورای اقتصاد، شورای عالی توسعه صادرات غیر نفتی، شورای عالی مسکن، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، شورای عالی فنی و حرفهای، شورای عالی مناطق آزاد، شورای عالی اجرایی سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، شورای عالی آب، شورای عالی عتف، شورای فناوری اطلاعات، شورایعالی عشایر، شورای عالی اداری، شورای عالی حج و زیارت، رئیس ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، شورای توسعه سواحل مکران، شورای عالی استاندارد، شورای عالی اشتغال، ستاد تنظیم بازار و شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری از این دست بوده است.
اگرچه خیلیها تصور میکردند کسی که در انتخابات ریاست جمهوری گفته بود زبان ما برای عذرخواهی الکن نیست در زمانی که مردم احساس میکنند دولت وعدههای خود را نتوانسته عملیاتی کند با همان صلابت روزهای وعده از مردم عذرخواهی کند این روزها شاهد سکوت وی هستند.
* سکوت عجیب جهانگیری در مشکلات اقتصادی
اما این روزها با سکوت عجیب جهانگیری در قبال مشکلات اقتصادی روبرو هستیم و دیگر از آن هیاهوی پر مدعا خبری نیست. معاون اول به جای پاسخگویی شیوه دیگری در پیش گرفته است.
جهانگیری در جلسه با مدیران ارشد وزارت امورخارجه گفت که ما زود فراموش میکنیم؛ در ابتدای دولت تحریم های بسیاری علیه کشور وجود داشت که دولت تدبیر و امید اولویت گذاری کرد که هم از تحریم ها و فشارها عبور کنیم و هم به زندگی مردم سامان دهیم که خوشبختانه در هر دو بخش دستاورد خوبی داشتهایم.
جهانگیری در کارزار انتخابات ۹۶ از دغدغه خود نسبت به ازدواج و مسکن جوانان سخن گفت اما در زمانی که وضعیت مسکن از لحاظ قیمت خرید و اجاره سر به فلک کشیده، خبری از آن دغدغههای او نیست.
*سرنوشت دختر مظلوم وزیر!
۱۵ اردیبهشت ۹۶ جهانگیری در پاسخ به سوالی درباره فعالیت تجاری قاچاق دختر یکی از اعضای کابینه میگوید: «یک دختری فوق لیسانس این وزیر داشته که بیکار بوده و کار واردات انجام داده است؛ فقط ۲۰۰ میلیون تومان کل ارزش این لباسهای بوده که وارد کرده است. یک باره کلانتری میرود و میگیرد و این میشود موضوع مصاحبه معاون قوه قضائیه و کاندیدای ریاست جمهوری.»
محسنی اژهای در مورد این موضوع بیان داشت که شرکت آمیتیس طراوت کودکی متعلق به وزیر آموزش و پرورش آقای فخرالدین احمدی آشتیانی و خانواده وی است که در سال 93 به ثبت رسیده است. گزارش از طریق نیروی انتظامی به حوزه قضایی لواسان میشود که در ویلایی در این منطقه کالای قاچاق تخلیه و از آنجا به جای دیگری منتقل میشود به همین دلیل مقام قضایی بر اساس گزارش ضابط قضایی دستور بازرسی این ویلا را صادر میکند.
علیاکبر پوراحمد نژاد دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران نیز پس از آن از قطعی شدن حکم پرونده واردات پوشاک دختر وزیر آموزش و پرورش خبر داد اما به نظر میآید معاون اول رئیسجمهور در مناظرههای انتخاباتی در موضوع «دختر مظلوم وزیر» همه واقعیت را نگفت!
طبق ادعاهای جهانگیری او همیشه دغدغه توسعه کشور را داشته است اما در روزهای سخت مردم سخن و اعتراض و حتی ابراز تاسفی از سوی جهانگیری شنیده نمیشود و سکوت، جای آن وعدهها را گرفته است.