به گزارش مشرق، به نقل از خبرگزاری «تاس»، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه معتقد است که سیاست مسکو در عرصه بین المللی باید با این ضرب المثل مطابقت داشته باشد که: "به آرامی دراز بکش، ولی سخت بخواب".
پوتین شب گذشته در مصاحبه با برنامه مستند "مسکو. کرملین. پوتین" از شبکه اول تلویزیون روسیه، درباره روش مسکو در ارتباط با شرکای خارجی صحبت کرده و گفت: «من فکر نمی کنم که برای دفاع از منافع ملی خود لازم باشد تا دیوانه وار تیغ در دست گرفته و با خشونت آن را اجرا کنیم و در این راستا حتی دیگران را با عبارات غیر محترمانه مختلف سرزنش کنیم. ضرب المثل بسیار خوبی در کشور داریم - "به آرامی دراز بکش، ولی سخت بخواب". به نظر من، این برخورد کاملاً سبک سیاست خارجی ماست.»
بیشتر بخوانید:
خبر خوش پوتین از پایان روند منفی روابط مسکو و کییف
روابط آمریکا و روسیه در پایینترین حدِ خود
رئیس جمهوری روسیه با اشاره به آغاز فعالیتهای انتخاباتی در ایالات متحده و افزایش لفاظیهای ضد روسی و پدیدههای منفی در وضعیت سیاست داخلی آمریکا، ابراز اطمینان کرد: «واقعیاتی در آنجا رخ می دهد - در کشوری که دارای بزرگترین اقتصاد جهان است و بزرگترین قدرت هستهای و نظامی بشمار میرود، بسیار تأسف آور است، برای اینکه این مسائل بر کل سیستم روابط بین الملل تأثیر گذاشته و در همین راستا بر روابط دوجانبه روسیه و آمریکا نیز تأثیر منفی میگذارد.»
پوتین در مصاحبه یادآور شد: «رویارویی در عرصه اقتصاد بین المللی ادامه خواهد یافت، برای اینکه این مسئله به دلیل عدم تمایل برخی کشورها برای پذیرش این واقعیت است که رقبای تاثیرگذاری در جهانی در حال ظهور بوده یا از هم اکنون ظاهر شدهاند.
وی افزود: «گزینههای مختلفی برای محدودیتها - خواه محدودیتهای تعرفهای ، محدودیتهای مالی، محدودیتهای فناوری یا تحمیل احمقانه تحریمها - با هدف محدود کردن امکان توسعه اقتصادی رقبای بالقوه برای کشورهایی که ادعای رهبر جهانی را دارند و مایل هستند تا این موقعیت را همچنان حفظ کنند، وجود دارد.»
پوتین تأکید کرد، البته این اقدامات محدود کننده روی روسیه نیز تاثیرگذار است، ولی تأثیر آن اساسی نیست.
وی توضیح داد: «برای اینکه کشور ما توان بالقوه فوق العادهای برای توسعه داخلی دارد و به خوبی از امکانات خود استفاده میکند. بطور کلی نمی توان کلیشههای توسعه یکنواخت را به کسی تحمیل کرد و هر کشور حق دارد مسیر توسعه خود را، خود انتخاب کند.»
رئیس جمهوری روسیه در پاسخ به سئوال دیگری اعلام کرد که تیرگی روابط مسکو و کییف به الحاق شبه جزیره کریمه به فدراسیون روسیه ارتباط ندارد. وی ابراز اطمینان کرد که تمایلات منفی در روابط بین دو کشور، دیر یا زود فروکش خواهد کرد.
پوتین با اشاره به وقایع رخ داده در اواخر سال 2013 و اوایل سال 2014 ، افزود: «ابتدا، یک کودتای اقتصادی و تصرف قدرت در اوکراین اتفاق افتاد و از آن پس، دیدگاه و راه ما با رهبران جدید دچار تضاد شده و ما راه خود را از یکدیگر جدا کردیم. تنها پس از آن بود که مردم کریمه تصمیم گرفتند به روسیه بازگردند و مسئله برعکس نبود.»