کرونا گرفتید گریه نکنید !

5f0eeea87560e_2020-07-15_16-25
رئیس بیمارستان طرفه با بیان اینکه اشک بیمارانی کرونایی باعث گسترش بیماری می‌شود، گفت: مهمترین مشکلی که ویروس کرونا در چشم ایجاد می‌کند به وجود آمدن ورم ملتحمه است.

«سعید کریمی» جراح و متخصص بیماری‌های چشم و رئیس مرکز پزشکی آموزشی درمانی طرفه با اشاره به وضعیت بیمارستان طرفه در دوران کرونا گفت: از ابتدای اسفند ماه که کرونا گسترش پیدا کرد، بیمارستان طرفه نیز براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اقدام به پذیرش بیماران کرونایی کرد و از حدود ۳ اسفند ماه تمامی فعالیت‌های بیمارستان متوقف شد و حدود دو ماه تمام فعالیت‌ها فقط برای بیماران کرونایی بود و در این مدت حدود ۸۰۰ بیمار را ویزیت کردیم و بیماران کرونایی تا پایان فروردین پذیرش می‌شدند و به صورت همزمان حدود ۸۰ بیمار کرونایی را بستری می‌کردیم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: از انتهای فروردین با تصمیم دانشگاه شهید بهشتی و کاهش بیماران کرونایی بیمارستان طرفه از بخش معین کرونا خارج شد و فعالیت‌های عادی را از سر گرفتیم و البته از بین بیش از ۸۰۰ مریضی که در این بیمارستان بستری بودند فقط حدود ۲۵ بیمار فوتی بودند.

کریمی افزود: هرچند بیماری کرونا یک خطر جدی است، اما نباید بیماران تمامی فعالیت‌ها و خدماتی که نیاز دارند را به دلیل آنکه احتمال دارد به بیماری کرونا مبتلا شوند به تاخیر بیندازند، زیرا ممکن است همان بیماری باعث فوت بیمار شود. به طور مثال ما بعد از آنکه فعالیت‌های خود را آغاز کردیم مشاهده کردیم که بسیاری از بیماران چشمی به دلیل مشکلاتی همچون دیابت یا جدا شدن شبکیه با عوارض و خطرهای جدی مواجه شده بودند.

کریمی فوق تخصص جراحی بیماری های شبکیه و لیزر اظهار کرد: برخی بیمارستان‌ها مانند بیمارستان طرفه که تخصصی هستند از اردیبهشت ماه پاک هستند و دیگر بیمار کرونایی پذیرش نکردند و لذا باید کسانی که مشکلاتی همچون بیماری‌های چشمی، قلبی و روماتیسم دارند برای درمان خود به بیمارستان مراجعه کنند، زیرا تاخیر در درمان چنین بیماری‌هایی عوارض جبران‌ناپذیری دارد.

رئیس بیمارستان طرفه با اشاره به نوع بیمارانی که به بیمارستان طرفه مراجعه می‌کنند، گفت: بیشترین بیمارانی که به ما برای مشکلات چشمی مراجعه می‌کنند کسانی هستند که دچار عوارض دیابت شده‌اند. گروه بعدی بیمارانی هستند که به دلیل کهولت سن دچار بیماری‌هایی همچون آب مروارید شدند که در صورت عدم پیگیری و درمان به موقع تبدیل به آب سیاه می شوند

خطر ورم ملتحمه چشم در اثر کرونا

کریمی با اشاره به مشکلات و عوارضی که ویروس کرونا برای چشم ایجاد می‌کند، گفت: مهمترین مشکلی که ویروس کرونا در چشم ایجاد می‌کند به وجود آمدن ورم ملتحمه است (کونژکتیویت) در این شرایط بیمار چشمش قرمز می‌شود و باعث اشک‌ریزی و ترشح چرکی چشمی می‌شود و اگر فردی در چشم خود چنین علائمی دید حتما به بیمارستان مراجعه کند. در عوارض نادرتری نیز می‌تواند باعث التهاب شود.

وی ادامه داد: ما در بین بیمارانی که در بیمارستان بستری بودند یک کار تحقیقاتی انجام دادیم و همزمان تست PCR ویروس کرونا را از حلق بیمار و اشک چشمی انجام دادیم و حتی این تست را از کسانی که فقط مشکل تنفسی داشتند اما مشکل چشمی نداشتند، نیز انجام دادیم و هدف ما این بود تا به نتیجه برسیم که آیا اشک بیماری که به کرونا مبتلاست می‌تواند باعث سرایت و آلودگی شود یا خیر؟

رئیس مرکز پزشکی آموزشی درمانی طرفه تصریح کرد: براساس اطلاعات به دست آمده ۷ درصد از بیمارانی که هیچ علائم چشمی نداشتند و ابتلای آنها به کرونا تایید شده بود، وقتی اشک آنها را آزمایش کردیم متوجه شدیم که اشک آنها آلوده است و قابلیت سرایت را دارد و براساس این مطالعات، اشک بیماران کرونایی تا ۷ درصد می‌تواند آلوده به ویروس باشد و آن را گسترش بدهد.

کریمی افزود: به همین دلیل اگر بیمار کرونایی مثلا اشک چشم خود را با دستمال کاغذی بخواهد خشک کند نباید آن را رها کند و یا در جایی بیندازد که باعث آلودگی می‌شود و هرگونه ترشحات بیمار کرونایی باید به صورت کاملا بهداشتی دفع شود و باید در کیسه نایلونی قرار داده شود و بعد امحا گردد.

وی ادامه داد: تحقیقات ما در قالب یک مقاله مطالعاتی در مجله Eye که زیرمجموعه مجله معتبر nature است، منتشر شد و هم‌اکنون به عنوان یک مقاله علمی مورد استناد محققان و پزشکان در جهان قرار گرفته است و مشخص شده که اشک چشم می‌تواند در بیماران کرونایی باعث انتقال و آلودگی باشد.

رئیس بیمارستان طرفه گفت: بیماری کرونا درمان قطعی ندارد و توصیه ما همچنان پیشگیری است و باید از تماس خودداری کرد، فاصله اجتماعی را رعایت کرد و از برگزاری تجمعات خودداری کرد، دستها را شست و از ماسک استفاده کرد و اگر بیمار چشمی شاهد تغییراتی در چشم همچون ورم، قرمزی و مشکل دید شد سریعا به بیمارستان مراجعه کند.

برچسب ها:

اجتماعی