افتتاح ۲۰ پروژه آب و برق استان هرمزگان / بزرگ‌ترین پروژه‌ آبرسانی ‌تاریخ هرمزگان ‌بهره‌برداری شد

به گزارش مشرق، این پروژه‌ها شامل افزایش توان واحد بخار نیروگاه بندرعباس به ظرفیت 115 مگاوات و واحد شماره یک نیروگاه سیکل ترکیبی قشم به ظرفیت 170 مگاوات، آبرسانی به شهرستان بشاگرد و سامانه نمک‌زدایی (آب شیرین‌کن) بندرعباس، 7 پروژه توزیع و انتقال نیروی برق، 7 پروژه توزیع شبکه فشار ضعیف، طرح تامین و انتقال آب به شبکه گلخانه «شمیل» و سه هزار هکتار از شبکه دشت «میناب» و شبکه 500 هکتاری گلخانه شمیل و نیز طرح تامین و انتقال آب شهرک صنعتی میناب(فیروز) است.

این پروژه‌ها که در طول سال‌های 91 تا 98 عملیات اجرایی آنها آغاز شده، در مجموع 2667 میلیارد تومان هزینه دربرداشته‌اند؛ از این مجموع، 2130 میلیارد و 900 میلیون تومان توسط بخش خصوصی و مابقی از منابع دولتی هزینه شده است.

طرح تولید نیروی برق استان هرمزگان شامل افزایش توان واحد بخار نیروگاه بندرعباس به ظرفیت 115 مگاوات و واحد شماره یک نیروگاه سیکل ترکیبی قشم به ظرفیت 170 مگاوات با هدف صرفه‌جویی در مصرف سوخت و ارتقای ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی در جزیره قشم به بهره‌برداری رسید.

در طرح آبرسانی به بشاگرد یک باب ایستگاه پمپاژ با یک پمپ به ظرفیت 60 لیتر در ثانیه، یک باب مخزن به ظرفیت مجموع 59 هزار مترمکعب، 81 کیلومتر خطوط انتقال آب و دو پکیج موقت تصفیه آب با هدف تامین آب به میزان 30 لیتر در ثانیه برای شهر سردشت با جمعیت 1239 نفر و 8 روستا با جمعیت 8739 نفر نصب و راه‌اندازی شده است.

سامانه نمک زدایی (آب شیرین‌کن) بندرعباس نیز به ظرفیت 20 هزار متر مکعب با هدف تامین کمبود آب شهرستان بندرعباس اجرا شده که 90 هزار نفر را در شهرستان‌های خمیر و بندرعباس زیر پوشش قرار می‌دهد.

7 پروژه توزیع و انتقال نیروی برق استان هرمزگان هم شامل 82 کیلومتر مدار، توسعه 2 فیدر و 3 پست با مجموع ظرفیت 205 مگاولت آمپر با هدف افزایش ظرفیت شبکه، بهبود ولتاژ و پایدار شبکه انتقال تامین برق صنایع و واحدهای خدماتی و تولیدی خرد منطقه و کاهش بار پست‌های فوق توزیع ناحیه اجرا شده است.

در پروژه‌های توزیع هم 207 هزار و 403 متر شبکه فشار ضعیف هوایی، 36 هزار و 202 متر شبکه فشار ضعیف زمینی، 345 دستگاه پست هوایی و 55 دستگاه پست زمینی احداث و راه‌اندازی شده است.

همچنین طرح تامین و انتقال آب به شبکه گلخانه شمیل و سه هزار هکتار از شبکه دشت میناب و شبکه 500 هکتاری گلخانه شمیل با احداث 7 کیلومتر خط لوله فولادی به قطر 900 میلی‌متر، 52 دستگاه حوضچه شیرآلات آب و تهیه و اجرای 5 کیلومتر لوله پلی‌اتیلن به بهره‌برداری می‌رسد.

این طرح به منظور آبیاری در بخشی از شبکه شمالی دشت میناب به مساحت 2 هزار هکتار و شبکه گلخانه شمیل به مساحت 500 هکتار، ایجاد زمینه مناسب برای سرمایه گذاری جهت تولید فن آوری و صادرات محصولات کشاورزی، ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای 5 هزار نفر و رونق اقتصادی و بهبود شرایط اجتماعی منطقه، مدیریت بهینه منابع آب و خاک دشت میناب و شمیل، کاهش تعارضات اجتماعی ناشی از عدم کفایت آب، جلوگیری از افت سطح آبخوان و حفظ کیفیت منابع آب زیرزمینی و فرونشست زمین اجرا شده است.

طرح تامین و انتقال آب شهرک صنعتی میناب (فیروز) هم شامل احداث خط لوله پلی اتیلن به قطر 200 میلی‌متر و طول 3000 متر، احداث و تجهیز ساختمان ایستگاه پمپاژ به ظرفیت 30 لیتر در ثانیه، احداث 4 دستگاه حوضچه شیرآلات، تامین برق و نصب تجهیزات مربوطه با هدف تامین آب مصرفی شهرک صنعتی تیرور از خط دوم انتقال آب میناب به بندرعباس به بهره‌برداری می‌رسد.

طرح انتقال آب از سد جگین در شهرستان جاسک به بشاگرد ‌با نگاه ویژه مقام معظم رهبری و در راستای محرومیت‌زدایی و توسعه مناطق محروم ‌با تخصیص اعتباری 400 میلیارد ریالی در این مرحله و به صورت کلی هزینه‌کرد هزار و 810 میلیارد ریال به اجرا درآمده است.

فاز نخست طرح انتقال آب جگین به بشاگرد می‌تواند مشکل آب بیش از 9 هزار نفر از اهالی شهر سردشت مرکز شهرستان بشاگرد را تامین کند که البته با افتتاح فازهای بعدی پروژه ضمن در برگیری تامین آب روستاهای بیشتر نیاز آبی 61 هزار و 403 نفر را برطرف می‌کند.

طرح آبرسانی بشاگرد که از محل اعتبارات دفتر مقام معظم رهبری انجام شده است شامل؛ 5 مخزن ذخیره، دو ایستگاه پمپاژ آب و 80 کیلومتر خط انتقال بوده و جمعیت تحت پوشش این پروژه در فاز اول 20 درصد جمعیت شهری و 80 درصد جمعیت روستایی است.

برچسب ها:

سیاسی