یک فوق تخصص گوراش، کبد و آندوسکوپی با اشاره به تأثیر رژیم غذایی بر تمام اجزای بدن، گفت: دستگاه گوارش از این موضوع مستثنا نیست، چاکه بسیاری از مشکلات گوارشی ما به دلیل رعایت نکردن رژیم غذایی مناسب است.
یک فوق تخصص گوراش، کبد و آندوسکوپی با اشاره به تأثیر رژیم غذایی بر تمام اجزای بدن، گفت: دستگاه گوارش از این موضوع مستثنا نیست، چاکه بسیاری از مشکلات گوارشی ما به دلیل رعایت نکردن رژیم غذایی مناسب است.
اصغر خسروی در رابطه دستگاه گوارش و رابطه رژیم غذایی با بیماریهای مربوط به آن، اظهار کرد: بسیاری از مشکلات گوارشی ما به دلیل رعایت نکردن رژیم غذایی مناسب است که اگر رعایت شود خیلی از مطبها و درمانگاهها خالی از بیمار گوارشی میشود.
وی با اشاره به اینکه یکیاز مواردی که توسط مردم ما رعایت نمیشود، خوردن چای داغ و دراز کشیدن بلافاضله بعد از غذاست، عنوان کرد: همین امر زمینه را برای بیماریهایی مانند سوءهاضمه و رفلاکس معده فراهم میکند.
خسروی تأکید کرد: مطالعات نشان دادهاند نوشیدن چای داغ در ایجاد سرطان مری و معده نقش اساسی دارد، لذا توصیه ما این است که نوشیدنی ها را به صورت خنک بنوشید.
این فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی با اشاره به ارتباط مستقیم رزیم غذایی با کبد و بیماریهای مربوط به آن، تصریح کرد: غذا بعد از جذب توسط معده آنزیمها و مواد تشکیل دهنده آن به کبد ارسال میشوند و آنجاست که مواد مضرو اضافه جذب کبد شده و بقیه به قسمتهای مختلف بدن ارسال میشوند.
وی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد جمعیت کشور از بماری کبد چرب رنج میبرند، ادامه داد: مصرف بالای غذاهای آماده و فسافودها در این زمینه نقش مستقیم و بالایی دارند، چراکه نوع غذای مصرفی ما به صورت مستقیم روی تمام اجزای بدن تأثیرگذار است، بهطوری اینگونه رژیمها ممکن است به عروق آسیب زده و زمینه را برای سکتههای قلبی و مغزی آماده کند.
خسروی با اشاره به اینکه گاهی اوقات بیماران با مشکلی مانند بازگشت اسید معده دچار میشوند، عنوان کرد: در این بیماری دریچه مری دچار گشادی شده و کفایت خود را در بازگشت اسید معده از دست میدهد که در این موارد در صورت عدم پاسخگویی بیمار به دارو باید عمل جراحی انجام شود.
این فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی ادامه داد: چای خاصیت مسکنی دارد اما نباید بلافاصله بعد از غذا صرف شود، اگر از چای درست استفاده کنیم آسیبی به بدن نمیزند.