- اخبار اقتصادی -
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بعد از تشدید نوسانات ارزی در بازار و پیشروی قیمت دلار تا کانال 26 هزار تومانی، از ظهر دیروز مدار قیمتی در بازار ارز تغییر جهت داده و با ورد به سیر نزولی شاهد ریزش قیمت ارز هستیم.
همزمان با ریزش قیمتها در بازار ارز، قیمت دلار از 26 هزار تومان صبح یکشنبه به 22 هزار و 800 تومان در ظهر امروز دوشنبه (ساعت 14:15 دقیقه) رسیده است؛ البته فعالان بازار پیش بینی می کنند که قیمت ارز در ساعات پایانی معاملات امروز کاهش بیشتری را تجربه کند.
فعالان بازار ارز می گویند: بعد از آغاز روند نزولی قیمتها در بازار، تقاضا برای خرید ارز کاهش یافته و فروشنده ها بیشتر از روزهای قبل شده اند. این اتفاق فرایندی عادی در بازار است چراکه معمولاً هر زمان بازار معکوس می شود، اکثر دارندگان ارز، فروشنده می شوند.
پیش از این بازاریها و کارشناسان اقتصادی پیش بینی کرده بودند که با پایان مهلت صادرکنندگان برای بازگشت ارز صادراتی، قیمت ارز در بازار کاهش یابد چراکه در هفته های اخیر سیل تقاضا برای خرید ارز از سوی صادرکنندگان به منظور ایفای تعهداتشان موجب تشکیل صف خرید ارز در بازار شده بود.
ریزش قیمت در بازار طلا و ارز/ بازگشت سکه به کانال 10 میلیونی
هرچند رئیس کل بانک مرکزی در یادداشتی در همین ارتباط تأکید کرده که "متأسفانه در مقطع دو هفتهٔ اخیر، در کنار تعلل برخی صادرکنندگان برای عرضه ارز خود، برخی از سودجویان درصدد فروش ارز به واردکنندگان بهنرخهای نامتعارف بودهاند.
به واردکنندگان محترم توصیه میکنم که چند روزی را تحمل کرده و از چند روز آینده، بهتدریج نیاز خود را از سامانه نیما تأمین نمایند.
از صادرکنندگان محترم نیز انتظار میرود در فرصت چندروز باقیمانده از فرصت ایفای تعهد، ارزهای خود را با نرخهای منطقی در بازار عرضه کنند تا خریدار لازم را داشته باشد."
بازاری ها می گویند: بعد از اطمینان آقای همتی به وارکنندگان برای تامین ارز با قیمت مناسب در روزهای آینده، تقاضا برای خرید ارز از سوی واردکنندگان نیز در بازار بسیار کم شد.
بنابراین با اتمام مهلت صادرکنندگان برای بازگشت ارز صادراتی و عدم تمدید این مهلت از سوی بانک مرکزی، تقاضا برای خرید ارز کاهش یافته ضمن آنکه عرضه ارز در بازار نیز افزایش یافته است؛ برخی منابع می گویند بانک مرکزی بنا دارد از 31 تیرماه با ورود جدی به بازار، قیمت ارز را برگرداند.
برهمین اساس هم البته طی دو روز گذشته بازارساز در سامانه نیما 300 میلیون دلار عرضه کرده است که طبق اعلام بانک مرکزی میانگین قیمت دلار در این سامانه 18 هزار و 300 تومان بوده است.
قیمت ارز کاهشی شد/ بازگشت دلار به کانال 22 هزار تومان
300 میلیون دلار در نیما عرضه شد/ میانگین نرخ دلار نیمایی: 18300 تومان
بازار ارز بعد از 31 تیر آرام میشود؟/ صرافها: دلار 25هزارتومانی ماندگار نیست
گفتنی است، یکی از نشانههایی که کارشناسان ارزی را هم به کاهش قیمت ارز از روزهای آینده امیدوار کرده، اختلاف بالای قیمت خرید و فروش ارز در صرافیهای بانکی است؛ امروز قیمت خرید و فروش دلار و یورو در این صرافیها 1000 تومان اختلاف داشت. فعالان بازار معتقدند بازارساز بهزودی با ورود جدی به بازار قیمتها را برمیگرداند و شاید اتفاقی مشابه شهریور 97 در انتظار بازار باشد.
بسیاری از بازاریها پیشبینی میکنند که بهزودی ریزش شدید قیمتها در بازار ارز رخ خواهد داد و این موضوع حتی در کانالهای دلالی ارز نیز مطرح شده است و به خریداران هشدار میدهند که فعلاً در قیمتهای بالا خرید ارز نداشته باشند چراکه حتماً ریزشی سنگین در راه است.
یکی از فعالان بازار در همین ارتباط درباره وضعیت بازار ارز با وجود رکوردهای بالا و ثبت دلار 25هزارتومانی میگوید: انشاءالله از روزهای آینده حتماً وضعیت تغییر میکند، حتماً بعد از 31 تیرماه بازارساز ورود جدی خواهد کرد و قیمتها برمیگردند.
او معتقد است فشار صادرکنندگان به بازار ارز نیز بعد از 31 تیرماه کم خواهد شد چراکه با پایان مهلت بانک مرکزی برای بازگشت ارز صادراتی، صادرکنندگان باید طبق دستورالعمل جدید ارزی، با نرخی که بانک مرکزی تعیین میکند ارز را بفروشند و برایشان بصرفه نیست که از بازار آزاد ارز بخرند و به بانک تحویل دهند.
بنابراین از اول مردادماه تقاضا برای خرید ارز کاهش چشمگیری خواهد داشت، و بر همین اساس هم فعالان بازار و صرافیها نیز اذعان دارند که نرخهای بالایی که این روزها برای انواع ارز بهخصوص دلار در بازار آزاد ثبت شده است خیلی ماندگار نیست و بانک مرکزی حتماً بعد از پایان مهلت بازگشت ارزهای صادراتی قیمتها را برمیگرداند.
البته عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی نیز در تازه ترین یادداشت اینستاگرامی خود به این موضوع اشاره و تأکید کرده است که "با اقدامات در دست اجرا بهتدریج و در روزهای آینده بازار ارز به آرامش خواهد رسید.
این تصور که بانک مرکزی و دولت برای کنترل بازار ارز اقدامی نمیکنند، یا اینکه تصور میشود برای تأمین کسری و یا دلایل دیگر، نرخ ارز را بالا میبرند، بیاساس و یک برداشت و تصور کاملاً اشتباه است."
انتهای پیام/