اجساد بیماران کرونایی چگونه دفن می‌شود؟

5f1a69f902268_2020-07-24_09-26
مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی لارستان در رابطه با رعایت نکات بهداشتی هنگام دفن اجساد بیماران کرونایی، پاسخ داد.

مجید امینی مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی لارستان درباره رعایت اصول بهداشتی هنگام دفن اجساد بیماران کرونایی، اظهار کرد: وزارت بهداشت و درمان ایران و ستاد کرونا شهرستان لارستان، اصولی برای دفن اجساد افراد مبتلا به کرونا تعیین کرده که فرد متوفی بر اساس دستورالعمل‌ها و رعایت موازین بهداشتی به خاک سپرده می‌شود.

او ادامه داد: افرادی که بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست می‌دهند، ابتدا گندزدایی می‌شوند و پس از انجام این مرحله، افراد متوفی را در داخل کیسه‌های مخصوص قرار می‌دهند و با آمبولانس‌های ویژه‌ای آن‌ها را به آرامستان انتقال می‌دهند، البته بعد از انتقال، آمبولانس‌های حمل کننده این اجساد نیز ضدعفونی می‌شوند.

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی لارستان با بیان اینکه در آرامستان‌ها نیز مراحل دیگری انجام می‌شود، اضافه کرد: به این شکل که در آنجا افرادی که کاملاً وسایل حفاظت فردی دارند اجساد را از کیسه‌ها خارج می‌کنند.

او تصریح کرد: اگر شرایط بهداشتی وجود داشته باشد حتی می‌توان این اجساد را با حفظ شرایط و رعایت نکات لازم غسل دهند و اگر شرایط بهداشتی برای غسل مهیا نباشد، حداقل این است که این اجساد را تیمم می‌دهند که این تیمم نیز باید با لباس حفاظت فردی و رعایت موارد حفاظتی انجام شود.

مجید امینی افزود: موضوع دیگر این است که بعد از غسل یا تیمم این اجساد مجددا گندزدایی می‌شوند که از هیپو کلریت سدیم نیم درصد برای گندزدایی استفاده می‌شود و مجدداً جنازه را بسته‌بندی کرده، در داخل نایلون قرار می‌دهند و در نهایت دفن می‌کنند.

او گفت: قبری که برای دفن این اجساد حفر می‌شود باید حداقل ۲ متر عمق داشته باشد که عمق این قبر بستگی به سطح آب‌های زیرزمینی نیز دارد، یعنی اگر سطح آب زیرزمینی بالا است، باید آن قبر نیز ایزوله شود.

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی لارستان بیان کرد: بعد از آن ابتدا یک لایه آهکی در انتهای قبر پاشیده می‌شود و جسد را در قبر می‌گذارند و بر روی آن خاک می‌ریزند که این موارد نیز باید در شرایط کاملاً ایمن انجام شود، ضمن اینکه باید سطح خاکی که روی مزار این اجساد ریخته می‌شود نیز ۳۰ سانتی متر بالاتر از بقیه قبور باشد، برای اینکه اگر قبر فرونشست، مشکلی ایجاد نشود، چرا که ویروس در داخل بدن فرد جانباخته وجود دارد و در اثر فعل و انفعال و تجزیه‌ای که صورت می‌گیرد، باید این نکات رعایت شود.

او تصریح کرد: افرادی که برای مراسم تشییع می‌روند و یا هر مرحله مربوط به آن، گندزدایی لازم را انجام دهند و از خوردن و آشامیدن خودداری کنند.

مجید امینی اظهار کرد: همچنین از روبوسی، دست دادن و در آغوش گرفتن یکدیگر اجتناب کنند و به عرض تسلیت شفاهی، بدون تماس اکتفا کنند.

او افزود: حداقل فاصله یک و نیم متری را با یکدیگر رعایت کنند، ضمن اینکه حداقل تعداد افراد در چنین زمان‌هایی در مراسم شرکت کنند تا ازدحامی ایجاد نشود.

مدیر گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی لارستان گفت: دفن فوت شدگان کرونا با رعایت نکات بهداشتی باید در قطعه مشخص شده در دارالرحمه صورت گیرد و مواردی مانند دفن کردن در قبر‌های خانوادگی یا از قبل خریداری شده مجاز نیست.

برچسب ها:

اجتماعی