به گزارش مشرق، دولتی ها حدود ۱۸ سال شهردار پایتخت را به جلسات هیأت دولت دعوت نمیکردند. بعد از روی کار آمدن دوره پنجم مدیریت شهری و همسو بودن شورا و دولت برای اولین بار در مهر 96 از شهردار تهران برای حضور در جلسات هیأت دولت دعوت به عمل آمد.
بیشتر بخوانید:
ماجرای کیک تولد بهشتزهرا در روزهای کرونایی
کوتاهی حناچی در تحقق پیشگیری از فساد مالی
دعوت از شهردار برای حضور در جلسات از مهر ۹۶
در سال 96 محمدجواد حقشناس در پستی نوشت که روحانی با پذیرش حضور شهردار تهران در جلسات هیأت دولت، گام اول را برای کاهش مشکلات پایتخت برداشت.
محمدعلی نجفی اولین شهردار اصلاحطلبان در دوره پنجم مدیریت شهری به جلسات هیأت دولت دعوت شد و در حاشیه حضورش در جلسه هیأت دولت گفت: در کشور ما 76 درصد جمعیت شهرنشین هستند بنابراین بسیار مهم است که برنامههای توسعه ملی که توسط دولت تنظیم میشود، با برنامه توسعه شهرداری که توسط شهرداریها تنظیم میشود هماهنگی داشته باشد.
شهرداری با تکتک دستگاههای اجرایی و خدماتی کشور ارتباط دارد
وی تأکید کرد: شروع هماهنگی بین دولت و شهرداریها این است که شهردار در جلسات و کمیسیونهای تخصصی دولت حضور داشته باشد تا در جریان تصمیمات دولت قرار گیرد. بنده هم به عنوان همه شهرداران و شهرنشینان کشور در جلسات حضور یافتم.
وی در ادامه گفت: شهرداری با تکتک دستگاههای اجرایی و خدماتی کشور ارتباط دارد و باید هماهنگی و همافزایی بین شهرداری و دیگر دستگاهها وجود داشته باشد و حضور ما در جلسات هیأت دولت موجب میشود که این هماهنگی و همافزایی خیلی سریعتر و بدون واسطه صورت گیرد.
عدم دعوت از شهردار برای حضور در جلسات بعد از ۳ سال
حدود ۳ سال گذشت و خبر رسید که شهردار تهران دیگر به جلسات هیأت دولت دعوت نمیشود.
حناچی در ۱۵ تیر گفت که به جلسات دعوت می شود
حواشیای ایجاد شد تا اینکه در 15 تیرماه امسال، پیروز حناچی شهردار تهران در این باره گفت: دعوتنامههای دولت را دریافت میکنم. ممکن است در اجرا در برخی مسائل نقطهنظراتی وجود داشته باشد، اما هدف دولت و ما اجرای قانون است.
عدم دعوت از شهردار به خاطر ملک جماران
در خصوص عدم حضور شهردار در جلسات هیأت دولت، جواد امام یکی از فعالان سیاسی اصلاحطلب گفت: پس از مطرح شدن موضوع تخلف در ملک ریاستجمهوری در جماران، شهردار تهران به جلسات دولت دعوت نمیشود. او در حساب توئیتری خود نوشت آیا علت دعوت از حناچی شهردار تهران و غیبت در جلسات اخیر هیأت دولت به دلیل جلوگیری از ادامه تخلف ساختمانی ملک ریاست جمهوری در منطقه جماران است؟
تخریب تخلف ملک نهاد در جماران توسط شهرداری
براساس این گزارش، نهاد ریاستجمهوری در حال ساخت ملکی در منطقه جماران بود که ابتدا اعلام کردند کاربری این ملک اداری است، اما شهردار منطقه یک با سند و مدرک اعلام کرد که کاربری ملک جماران مسکونی است. یک طبقه اضافه در این ملک در حال ساخت بود که ستونهایش بنا شده بود که شهرداری اقدام به تخریب کرد، البته سقفی زده نشده بود.
حق شناس: به شهردار در دولت عنایت شده و به دولت نمیرود
محمدجواد حقشناس عضو شورای شهر تهران هم در صفحه شخصی خود نوشت: در محله جماران، نهاد، ساخت و خلاف میکند، دو تن از اعضای شورا پیگیری شده و میبینند بنیاد مسکن بیپروانه تا طبقه پنجم رفته و صدای اهالی درآمده است، خواهان اعمال قانون و قطع تخلف میشوند، شهرداری هم تخریب میکند. به شهردار در دولت عنایت شده و به دولت نمیرود.
حقشناس همچنین قبلا گفته بود ساخت 4 هزار متر بنا از سوی نهاد ریاست جمهوری بدون مجوز از شهرداری و در زمین دارای کاربری باغ در جماران تأئید شد و وجود برخی تخلفات محرز است.
اقای رییس: ملک برای دولت است نه رییس جمهور
البته محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران هم در این باره گفت این ملک متعلق به دولت است نه شخص رئیسجمهوری، در گذشته خاتمی در این خانه زندگی میکرد.
یکمرداد سالاری خبر از عدم دعوت شهردار در جلسات دولت داد
با وجود اینکه شهردار تهران در 15 تیرماه اعلام کرد که به جلسات هیأت دولت دعوت میشود، اما در یکم مرداد محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در واکنش به عدم حضور شهردار در جلسات هیأت دولت این موضع را مرتبط با تخریب طبقه اضافی ملک متعلق به نهاد ریاست جمهوری دانست و خواستار شفافسازی طرفین شد.
وی گفت: عدم حضور شهردار تهران در جلسات هیأت دولت تداوم دارد. ضرورت دارد تا طرفین نسبت به چرایی موضوع شفافسازی کنند.
رسولی:از آقای شهردار انتظار دارم هچنان با مناعت طبع ضمن تکریم رئیسجمهور با موضوع عزتمندانه برخورد کند
همچنین در سوم مرداد، حسن رسولی خزانهدار شورای شهر تهران در کانال شخصیاش نوشت: حوزه مدیریت شهری در مواجهه با تخلفات ساختمانی ملک متعلق به نهاد ریاست جمهوری واقع در محله جماران، مسئولانه، شفاف و قانونی عمل کرده است، جز این رفتار انتظار نبود.
وی ادامه داد: مواضع آقای شهردار متین و گزارشات تقدیمی به رئیسجمهور نیز واقعبینانه و مبتنی بر ادبیات حقوقی و فاخر بوده است، همچنان در شرایط کنونی کشور باور دارم روابط ومناسبات شورایی و شهرداری با دولت مورد حمایت اصلاحطلبان باید برخوردار از حداکثر همراهی باشد. شبیه به پیشقدم بودن شهرداری در همکاری با دولت در مدیریت بحران شش ماهه اخیر کرونا در پایتخت که علیرغم تنگناهای شدید مالی به احسن وجه جریان دارد، هر چند حضور عزتمندانه حناچی در جلسات دولت را به نفع طرفین میدانم و از آقای شهردار انتظار دارم هچنان با مناعت طبع ضمن تکریم رئیسجمهور با موضوع عزتمندانه برخورد کند.
خلیل ابادی:به عنوان شهروند از رئیسجمهور انتظار دارم دستور دهد تا شهردار را به جلسات دعوت کنند
همچنین حسن خلیلآبادی عضو شورای شهر تهران در خصوص عدم حضور شهردار تهران در جلسات هیأت دولت گفت: ایشان به جلسات تشریف نمیبرند.
وی درباره چرایی عدم حضور شهردار در جلسات هیأت دولت گفت: شاید به موضوع تخریب ملک نهاد ریاستجمهوری مربوط باشد.
عضو شورای شهر تهران با تأکید بر این موضوع که حضور شهردار در جلسات هیأت دولت به نفع شهر و شهروندان است، گفت: وقتی که شهردار در جلسات حضور داشته باشد، به راحتی هماهنگیها ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه در دولتهای قبل، شهردار در جلسات حضور پیدا نمیکرد، گفت: مدتی کرباسچی در جلسات هیأت دولت حضور مییافت و در این دوره شهرداران به جلسه میرفتند. البته مدتی است که از شهردار تهران دعوت نمیشود. این را هم بگویم که این تنشها ربطی به رئیسجمهور ندارد و در سیستم است.
خلیلآبادی اضافه کرد: شهرداری تهران، شهرداری پایتخت است و باید بگویم که شهرداری و شورا خوب تعریف نشده است. گاها دولت فکر میکند که شهرداری زیرمجموعه خودش است، البته به تعبیری هم شهرداری زیرمجموعه دولت است، اما شورا پارلمان محلی است و شهرداری هم برخاسته از شوراست.
وی با تأکید بر این موضوع که رایزنیهایی صورت میگیرد تا شهردار در جلسات حضور یابد، گفت: البته این را هم بگویم که اخیراً دولت دستور انتشار مشارکت شهرداری را داد و انشاءالله به زودی مشکلات برطرف و شهردار در جلسات حضور مییابد و بنده به عنوان شهروند از رئیسجمهور انتظار دارم دستور دهد تا شهردار را به جلسات دعوت کنند.
هاشمی: نمی دانم از خود اقای شهردار سوال کنید
همچنینمحسن هاشمی رییس شورای شهر تهران امروز در خصوص حضور شهردار در جلسات دولت گفت من نمی دانم و در این باره از خود اقای شهردار سوال کنید.
براساس این گزارش، با توجه به گستردگی کلانشهر تهران و مشکلاتی که در این ابرشهر وجود دارد، برای هماهنگی بیشتر، شهردار باید در جلسات دولت حضور یابد تا با همفکری و مشورت، مسائل و مشکلات پایتخت را واقعبینانهتر حل کنند. همچنین حضور شهردار در جلسات میتواند باعث شود که دولت کمکهای مالی خوبی به شهرداری انجام دهد تا مشکلات مربوطه مخصوصاً در توسعه حمل و نقل عمومی برطرف شود، اما مدتی است از شهردار تهران در جلسات دعوت نمیشود و برخی از اعضای شورا در این باره هشدار داده و برخی هم اظهار امیدواری میکنند که به زودی مشکلات برطرف و دوباره شهردار برای حضور در جلسات به پاستور خواهد رفت.