رئیس اداره پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش شهر تهران گفت: دریافت هرگونه پول هنگام ثبتنام در مدارس دولتی تخلف است؛ فرد خاطی را بهعنوان متخلف به هیئت تخلفات ارجاع میدهیم.
یدالله شهباز بیگی در پاسخ به این پرسش که هر سال در فصل ثبتنام، آموزش و پرورش تأکید میکند که مدارس حق گرفتن پول ندارند اما باز هم شاهدیم برخی مدارس قانون خاص خود را دارند و آیا مناطق آموزش و پرورش امکان رصد و بررسی حساب مالی مدارس را ندارند تا بدین ترتیب مشخص شود، کدام مدارس دولتی، شهریه اجباری از خانوادهها میگیرند؟ اظهار کرد: نخستین موضوع مدنظر تیمهای بازرسی که به مناطق اعزام میشوند این است که مدرسه دولتی در زمان ثبتنام، شهریه دریافت کرده است یا خیر!
وی افزود: بازرسان صورت حساب مدرسه را از مدیر مطالبه میکنند تا مشخص شود هنگام ثبتنام پولی را دریافت کردهاند یا خیر و در صورت تأیید شدن موضوع، فرد خاطی را به عنوان متخلف به هیئت تخلفات ارجاع میدهیم.
معرفی 70 مدیر متخلف به هیئت تخلفات
رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش شهر تهران ادامه داد: سال گذشته 70 مدیر متخلف را به هیئت تخلفات معرفی کردیم؛ مدیران مدارس به عنوان نمایندگان ما در مدارس هستند و تا زمانی که از سیاستهای وزارتخانه و اداره کل تبعیت کنند ما از آنها حمایت خواهیم کرد در غیر اینصورت باید پاسخگوی مراجع نظارتی باشند.
وی بیان کرد: اگر متوجه شویم مدرسهای هنگام ثبتنام، شهریه دریافت میکند به عنوان مطالبهگر حضور پیدا کرده و اجازه نمیدهیم این اتفاق ببیفتد همچنین مدیر مدرسه را برای بیان توضیحات دعوت میکنیم البته برخی مدیران میگویند دریافتیها مربوط به بدهی سال گذشته است مثلاً پول سرویس یا پایگاههای جبرانی و تابستانی.
دریافت کمکهای مردمی در طول سال تحصیلی مجاز است
شهباز بیگی در پاسخ به این پرسش که آیا دریافت شهریه توسط مدارس دولتی در طول سال تحصیلی مجاز است، متذکر شد: مدارس دولتی در طول سال تحصیلی یعنی از اول مهر تا خرداد ماه میتوانند با نظر موافق اولیا "بهصورت کاملاً اختیاری" کمکهای مردمی را دریافت کنند و این کار باید با مجوز شورای مدرسه انجام شود.
مدارس دولتی نمیتوانند برای کمکهای مردمی سقف تعیین کنند
وی در واکنش به این موضوع که برخی خانوادهها از شهر تهران اعلام کردند برای سال تحصیلی گذشته، مدیر مدرسه اعطای کارنامه پایه نهم دانشآموز را مشروط به پرداخت 700 هزار تومان کمکهای مردمی کرده بود! عنوان کرد: هر مدرسه دولتی که برای کمکهای مردمی، رقم ثابت تعیین کند متخلف است؛ میزان کمکهای مردمی دلخواه است و خانوادهها اگر در طول سال تحصیلی از سوی مدارس برای پرداخت کمکهای مردمی اجبار شدند آن را به واحد ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش شهر تهران به شماره 88964006 منعکس کنند.
ماجرای برگزاری کلاسهای کنکور 8 میلیونی مدارس!
رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش شهر تهران در واکنش به این موضوع که برخی مدارس برای سال تحصیلی جدید از خانوادهها 8 میلیون تومان برای برگزاری کلاسهای کنکور مطالبه کردهاند آن هم در شرایطی که وضعیت برگزاری کلاسهای حضوری سال تحصیلی جدید در ابهام است، گفت: موضوعی تحت عنوان کلاس کنکور نداریم و برگزاری آن در مدارس ممنوع است آنچه مدارس در پایه دوازدهم مجاز به برگزاری آن هستند، کلاس فوق برنامه اختیاری است یعنی اگر خانوادهها تمایل داشته باشند، میتوانند شرکت کنند.
ماجرای عدم ثبتنام دانشآموز در مدرسه محدوده زندگی
بیگی در پاسخ به این پرسش که برخی مدارس حتی از ثبتنام دانشآموزان در محدوده نیز اجتناب میکنند به عنوان مثال یکی از والدین مطرح میکند فرزندش با معدل 19.95 در رشته ریاضی و تجربی اولویت "الف" را کسب کرده است و تمایل دارد به رشته ریاضی برود اما مدرسه در محدوده زندگی از ثبتنام ممانعت میکند و میگوید ظرفیت تکمیل شده است؛ تکلیف این خانوادهها چیست؟ متذکر شد: در هر کلاس، تراکم دانشآموزی تعریف شده است و نمیتوانیم بیشتر از آن، دانشآموز جذب کنیم؛ هر مدرسهای در اینباره محدودیت دارد اما اگر جای خالی داشته باشند و از ثبتنام ممانعت کنند خانوادهها میتوانند به آموزش و پرورش منطقه یا استان مراجعه کنند، در استان بررسی میکنیم و اگر مدرسه برای ثبتنام ظرفیت داشته باشد، تذکر میدهیم.