مقام آمریکایی: از اتمام تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران عمیقاً نگرانیم

به گزارش مشرق، «کلی کرافت»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحده گفته کشورش از اتمام تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران «عمیقاً نگران» است.

کرافت در حساب کاربری‌اش در توئیتر ادعاهای مقام‌های کشورش را تکرار کرده و نوشته است: «یک ماه پیش، آمریکا و شریکانش در نزدیکی سواحل یمن یک کشتی حامل سلاح‌های ایران را که برای حوثی‌ها ارسال می‌شدند توقیف کردند. این کشتی شامل موشک‌های سطح به هوا، موشک‌های ضد تانک و سایر سلاح‌های پیشرفته بوده است. تلاش‌های ایران برای تسلیح حوثی‌ها فقط درگیری‌ها را طولانی‌تر می‌کند.»

بیشتر بخوانید:

سفر برایان هوک به لندن با محوریت تحریم‌های تسلیحاتی ایران

تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را بعید می‌دانیم

وی در یک پیام دیگر در توُئیتر نوشته است: «ایالات متحده عمیقاً از این احتمال که تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران ممکن است ظرف چند ماه برداشته شود نگران است. ایران، همین حالا تحت فشار تحریم‌ها به درگیری‌ها دامن می‌زند. احمقانه است که فکر کنیم این فعالیت‌های مخرب وقتی محدودیت بین‌المللی علیه آنها وجود نداشته باشد بیشتر نمی‌شود».

تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران طبق مفاد برجام ۱۸ اکتبر سال جاری میلادی به پایان می‌رسد اما دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» تلاشی را برای جلوگیری از انقضای این تحریم‌ها آغاز کرده است.

 واشنگتن گفته در صورتی که این تلاش به سرانجام نرسد با توسل به یکی از بندهای توافق هسته‌ای برجام به دنبال بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران خواهد بود.

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را میان اعضای شورای امنیت توزیع کرده که خواستار جلوگیری از انقضای این تحریم‌ها است.

یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیازمند موافقت دست‌کم ۹ عضو، بدون وتو از سوی هر یک از ۵ عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس) است.

قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار منع فروش، عرضه یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط از سوی ایران است. این قطعنامه همچنین کشورها را از فروش، عرضه، یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط به ایران، مگر در صورت موافقت کمیته‌ای در شورای امنیت منع می‌کند.

پیش‌نویس آمریکا علاوه بر این از کشورها می‌خواهد چنانچه دلایل متقنی در دست دارند مبنی بر اینکه محموله‌ای در خاک آنها ممکن است حاوی اقلام ممنوعه از ایران باشد اقدام به بازرسی آن کنند.  این قطعنامه همچنین از کشورها خواسته با توجیه مشابه اقدام به بازرسی کشتی‌ها در آب‌های آزاد کنند.

چندی پیش دیپلمات‌های غربی به فارن‌پالیسی گفتند این قطعنامه از شانسی برای تصویب برخوردار نیست.

برچسب ها:

جهان