هشدار ارمنستان به اسرائیل برای توقف فروش سلاح به آذربایجان

به گزارش مشرق، در حالی که چند روز از آغاز دور جدید درگیری‌های نظامی بین آذربایجان و ارمنستان در منطقه مورد مناقشه مرزی می‌گذرد، «زهراب مناتسکانیان» وزیر خارجه ارمنستان امروز (چهارشنبه) گفت صادرات تسلیحات اسرائیلی به آذربایجان باید متوقف شود.

بیشتر بخوانید:

رقابت ترکیه و رژیم صهیونیستی برای نفوذ در جمهوری آذربایجان

مناتسکانیان در گفت‌وگو با روزنامه «جروزالم‌پست»، با بیان اینکه روابط تل‌آویو و ایروان در سال‌های اخیر بهبود پیدا کرده گفت «سلاح‌های مرگباری» که اسرائیل به آذربایجان فروخته هم‌اکنون برای نابود کردن زیرساخت‌های غیرنظامی کشورش به کار گرفته شده است.

وی در این باره گفت: «فروش سلاح به آذربایجان بسیار مرگبار است، زیرا آذربایجان هرگز برای استفاده از آنها علیه جمعیت و زیرساخت‌های غیرنظامی تعلل نمی‌کند. ما همواره این مسئله را دنبال می‌کنیم و بخش جدایی‌ناپذیر از دستورکار ما هم در بسترهای دوجانبه و هم چندجانبه خواهد بود. اسرائیل باید این تجارت مرگبار با آذربایجان را متوقف کند».

وزیر خارجه ارمنستان همچنین افزود: «بر خلاف آذربایجان، ارمنستان با تمام پیشنهادهای میانجی‌های بین‌المللی برای تقویت آتش‌بس، از طریق مستقر کردن ناظران بیشتر در میدان و اعمال سازوکارهای تحقیقی درباره موارد نقض آتش‌بس، موافقت کرده است. ارمنستان به دفاع از آن اقدامات جهت کاهش خطر تنش‌زایی ادامه می‌دهد».

آذربایجان و رژیم صهیونیستی متحدان نزدیک یکدیگر هستند، به گونه‌ای که باکو حدود ۴۰ درصد نفت وارداتی تل‌آویو را تأمین کرده و همچنین در سال ۲۰۱۶ مشخص شد که قراردادی ۵ میلیارد دلاری برای خرید تسلیحات از این رژیم منعقد کرده است.

تنش‌ها میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان از روز ۱۲ جولای آغاز شد. آذربایجان ادعا می‌کند آغازگر این تنش‌ها حملات توپخانه‌ای نظامیان ارمنی به نیروهای این کشور در ناگورنو-قره باغ بوده است.

ارمنستان نیز در مقابل ادعا می‌کند تنش‌ها بعد از تلاش‌های ارتش آذربایجان برای حمله به مواضع ارمنستان افزایش یافته است.

نبرد ناگورنو-قره باغ پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی از سال ۱۹۸۸ آغاز شد. قره‌باغ، منطقه‌ای در همسایگی ایران در ناحیه شمالی واقع شده و ریشه اختلاف این دو کشور بر سر مسئله  «ارضی» است و به عبارت دیگر جمهوری آذربایجان و ارمنستان هرکدام این منطقه را جزئی از خاک خود می‌دانند. نبرد در این منطقه تاکنون صدها کشته و مجروح بر جا گذاشته است.

روز گذشته سخنگوی وزارت دفاع ارمنستان وضعیت مرزی این کشور با آذربایجان را نسبتاً آرام توصیف کرد.

برچسب ها:

جهان