در یک ماه گذشته میزان گوگرد در هوای تهران دو برابر شده است

5ff2cfe4d77c0_2021-01-04_11-50
با وجود آلودگی هوای کلانشهرها استفاده از مازوت در نیروگاه ها و برخی کارخانه ها نقل محافل شده است.

اعضای شورای شهر تهران در چند تذکر پیش از دستور درخواست کردند که نیروگاه های اطراف تهران از سوخت مازوت استفاده نکنند. اما امروز علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره استفاده از مازوت گفت: "در ارتباط با نیروگاه های تهران تصمیم گیری شد که گاز جایگزین مازوت شود ولی با توجه به کمبودی که وجود دارد امکان جایگزینی سوخت همه نیروگاه ها وجود ندارد."

ناهید خداکرمی، رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران درباره استفاده از مازوت در تهران گفت: به نظر می آید کانون های ثابت آلایندگی سهم بیشتری در آلودگی هوا دارند. سوخت مازوت هست که CO2 یا گوگرد هوا را افزایش می دهد. تقریبا نسبت به سال گذشته همین روز و حتی یک ماه گذشته میزان گوگرد در هوای تهران دو برابر و در برخی روزها و بعضی مناطق بیش از دو برابر شده است. چون جو ناپایدار است به نظر می رسد کانون ها خارج از حیطه شهر تهران است. در مناطق 21، 19 و 18 میزان گوگرد بیشتر است و این نشان می دهد مسیر عبور آلاینده ها از غرب به تهران است.

چگونه مازوت در تهران پخش شده است
وی با اشاره به این که درست می گویند که در تهران مازوت استفاده نمی شود، گفت: در صنایع و نیروگاه های اطراف و به ویژه در جنوب غرب و غرب تهران از مازوت استفاده می شود. با توجه به این که در روزهای پایداری جو، سرعت باد در تهران نیز 1.3 تا 3 کیلومتر بوده، مازوت ظرف یکی دو روز به تهران رسیده و به صورت مخروطی در تمام شهر پخش شده است. ممکن است مازوت نسوزانند اما به دلیل پایداری جو تهران مازوت در تهران مانده است. کوه های شمال و شمال غرب تهران و برج هایی که در مسیر باد ساخته شده است کمک کرده که ماندگانری آلاینده ها در تهران طولانی تر شود.

افزایش ذرات معلق مرگبار در هوای تهران
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با بیان این که درست است که می گوییم گاز بهتر از مازوت است، گفت: اینطور نیست که گاز تاثیری در آلاینده های شهر نداشته باشد. از گاز طبیعی نیز ازوت NO2، تولید می شود. بنابراین بخشی از آلاینده های شهرها نیتروژن یا ناکس بوده و این ناکس در هوای تهران بسیار بالاست. نکته دیگر میزان PM2.5 در هوای تهران افزایش یافته است. علت آن نیز استفاده از سوخت های مازوت و گازوئیل است. به نظر می رسد کانون های ثابت اولین تولیدکننده آلاینده های در شهرهاست.

کشورهای سبز مازوت نمی سوزانند
ناهید خداکرمی با اشاره به این که با تولید بنزین، مازوت نیز کنار آن تولید می شود، اظهار کرد: با سوزاندن مازوت، آلایندگی ها و PM2.5 در هوا پراکنده می شود. بنزین تهران شرایط خوبی دارد و یورو4 است بنابراین خیالمان از نظر بنزین راحت است. با وجود آن که فرسوده بودن لاستیک های خودرو یا ترمزها نیز می توانند ذرات PM2.5تولید کنند، اما کشورهای سبز مازوت نمی سوزانند و سوخت نیروگاه هایشان استاندارد است. در حال حاضر میزان گوگرد و ذرات معلق در هوای تهران افزایش یافته که هر دو خطرناک است.

گفتنی است؛ PM2.5 ذرات معلق در هوا هستند که از آلاینده های مرگبار محسوب می شوند. چرا که این ذرات کوچکتر از 10 میکرومتر قطر دارند و با نفوذ به ریه ها عملکرد آن را مختلف کرده و احتمال دارد که به جریان خون وارد شده و باعث حمله قلبی یا ضربان نامنظم قلب شده و به مرگ بیماران قلبی و تنفسی بینجامد.

برچسب ها:

اجتماعی