روند نزولی سهم ریالی واردات دارو

به گزارش مشرق، محمدرضا شانه ساز، صبح دوشنبه ۱۵ دی ماه ۹۹، در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، به سوالات خبرنگاران پیرامون حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در کشور پاسخ داد.

وی با عنوان این مطلب که در حال حاضر تمامی داروهای مورد نیاز بیماران کرونایی در داخل تولید می‌شود، گفت: خوشبختانه مشکلی در تأمین داروهای بیماران کووید ۱۹ در کشور وجود ندارد.

بیشتر بخوانید:

کمبود انسولین برطرف شد/ وضعیت تولید داروهای کرونا

شانه ساز ادامه داد: هر دارویی که در زمینه بهبود کرونا وارد بازار دارویی جهان می‌شود، در کمتر از دو ماه تولید آن در کشور صورت می‌گیرد و حتی زمینه صادرات آنها نیز فراهم می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به روند نزولی واردات دارو به کشور، گفت: توانمندی صنعت دارویی کشور باعث شد تا روند واردات دارو به لحاظ ریالی از ۳۰ درصد در سال ۹۷، به ۲۲ درصد در سال ۹۸ برسد و امروز این عدد به کمتر از ۱۵ درصد کاهش یافته است.

شانه ساز به حوزه غذا اشاره کرد و افزود: در حوزه غذا نیز توانسته‌ایم فرایند صدور پروانه تولید را به کمتر از ۲۴ ساعت برسانیم.

وی ادامه داد: با هماهنگی‌هایی که صورت گرفته است، از ۱۵۰۰ پروانه تولید محصولات غذایی که تا ۶ ماه قبل در نوبت مجوز بودند، این تعداد به صفر رسیده است.

رئیس سازمان غذا و دارو، به بازار تجهیزات پزشکی در کشور اشاره کرد و گفت: در زمینه تأمین تجهیزات پزشکی نیز به رغم همه محدودیت‌ها و تحریم‌ها، توانسته‌ایم نیازهای خودمان را تأمین کنیم.

وی با عنوان این مطلب که در روزهای اول که درگیر کرونا شده بودیم ظرفیت تولید ماسک در کشور روزانه بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار عدد بود که امروز این میزان به روزانه ۳۵ میلیون عدد ماسک رسیده است، افزود: سیاست ما در آن روزها ابتدا کمیت و بعد قیمت ماسک بود، اما بعد از گذر از بحران کمبود ماسک، ارتقا کیفیت محصولات تولیدی را مورد توجه قرار دادیم.

شانه ساز گفت: در زمینه انسولین نیز با تلاش‌هایی که صورت گرفته است، امروز توانسته‌ایم دو میلیون عدد انسولین وارد بازار دارویی کشور کنیم.

وی همچنین از تأمین دستگاه‌های ونتیلاتور در داخل کشور خبر داد و افزود: تمامی این دستاوردها در حالی به دست آمده است که در سخت‌ترین شرایط تحریم‌ها به سر می بریم.

برچسب ها:

سیاسی