پرچم سرخ جمکران چگونه جریان‌ساز شد؟

به گزارش مشرق، مسجد مقدس «جمکران» به عنوان پایگاه بزرگ مهدویت که به سمت ملجأیت عبادی و مرجعیت مهدوی در تراز جهانی حرکت می‌کند، همزمان با ایام شهادت سردار عزیز و پرافتخارمان، شهید حاج قاسم سلیمانی، اقدام به اهتزاز پرچم سرخ یالثارات الحسین می‌کند که پیغام انتقام‌خواهی را به جهانیان مخابره کرد.

در پی این اهتزاز، جریان‌سازی بزرگی در رسانه‌های دنیا شکل می‌گیرد که در نوع خودش بی‌سابقه بوده است. اهتزاز این پرچم که همه آن را نماد انتقام و خونخواهی می‌دانستند، به شکل گسترده‌ای در رسانه‌های جهانی منعکس می‌شود و وحشت زیادی را در دل مزدوران غربی و صهیونیستی ایجاد می‌کند.

بازتاب‌های رسانه‌ای وسیع

سایت بریکینگ اسرائیل در این باره نوشت: تصویر یک پرچم سرخ رنگ که نماد دعوت به انتقام است، روز یک‌شنبه بر فراز گنبد مسجد جمکران در قم دیده شد. این دعوت اهمیت آخرالزمانی دارد، زیرا این مسجد خاص امام آخر شیعیان است که معتقدند همراه با حضرت عیسی ظهور خواهد کرد و همه کفار را از بین خواهد برد تا زمین را برای حکومت عدل آماده کند. این سایت صهیونیستی در ادامه نوشته است: این پرچم سرخ در پاسخ به اقدام امریکا در ترور سردار سلیمانی نصب و روی آن نوشته شده است یالثارات الحسین (ای خونخواهان حسین).

در ادامه این مطلب آمده است: در سنت شیعی، پرچم‌ها دارای اهمیت زیادی هستند و پرچم سرخ نشانه خونی است که به ناحق ریخته شده و دعوت به انتقام است. یک استاد دانشگاه در سرزمین‌های اشغالی به این سایت گفت: پرچم سرخ یعنی آن‌ها دشمن خود را در دریایی از خون غرق می‌کنند. این مطلب با واکنش گسترده مخاطبان این سایت روبه‌رو شده است. یکی از کاربران نوشت: شکی نیست که شیعیان عمیقاً معتقدند فرمانده فداکار آن‌ها به ناحق ترور شده است. آن‌ها حتماً سعی می‌کنند کفار را از بین ببرند. من می‌ترسم در آستانه روزهای سختی باشیم و باید دعا کنیم خدا قوم یهود را حفظ کند.

این جریان‌سازی وسیع تا جایی پیش رفت که یک سلبریتی امریکایی، فیلم اهتزاز پرچم را در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد و به کنایه خطاب به ترامپ نوشت: خوشحال باش ترامپ! برای نخستین بار در تاریخ ایران پرچم قرمز، سمبل آغاز جنگ شَدید، بر فراز گنبد مسجد جمکران به اهتزاز درآمد!

خبرگزاری العهد در این باره نوشت: برافراشته شدن پرچم قرمز در مسجد جمکران، نماد انتقام‌خواهی است! و کارشناس شبکه برزیلی، این اهتزاز را بعد از شهادت امام حسین (ع) بی‌سابقه خواند! این جریان‌سازی وسیع، اقدامی هوشمندانه و به موقع بود که توانست شبکه‌های رسانه‌ای جهان را تحت تأثیر خود قرار دهد.

۴ ویژگی خبر اهتزار پرچم سرخ جمکران

اکنون با بیان مباحث اصولی و حرفه‌ای در رسانه، عوامل و ریشه‌های این جریان‌سازی موفق را بررسی
می‌کنیم.

از نظر قواعد رسانه‌ای، واقعه و در آینه رسانه‌ها، محتوایی جریان‌ساز می‌شود که دارای این چهار ویژگی باشد:

۱. تحریک‌کننده یک یا تعدادی از احساسات اصلی (ترس، غم، شادی، تعجب، خشم، تنفر) باشد.

۲. نو و تازه باشد.

۳. در بردارنده واکنش اجتماعی باشد.

۴. شبکه انتشاری برایش فراهم باشد.

اتفاق مهم و جریان‌ساز اهتزاز پرچم مسجد مقدس جمکران، هر چهار ویژگی را در بهترین سطح دارا بود.

در درجه اول محرک احساسات اصلی مخاطبان پیام بود. کسانی که داغدیده شهادت حاج قاسم سلیمانی بودند، حس غم این داغ و تنفر از عاملان این جنایت را در دل داشتند و اهتزاز این پرچم، تأثیر مستقیمی بر این احساساتشان می‌گذاشت! از طرفی، مردمی که در کشورهای مختلف دنیا از جمله امریکا، با تصور اینکه ممکن است انتقام سخت ایران دامن آن‌ها را نیز بگیرد، با احساس ترس و وحشت با این اتفاق روبه‌رو می‌شدند و پیام آن را دریافت می‌کردند.

در وهله بعد، از نظر زمانی بسیار نو، تازه و بجا بود. در شرایطی که این اتفاق تلخ به تازگی رخ داده و شعار انتقام سخت به تأسی از بیان رهبر انقلاب بین توده مردم پخش شده بود، پرچم انتقام‌خواهی یالثارات‌الحسین به اهتزاز درآمد! که اقدامی تأثیرگذار و به‌موقع بود. این رویداد بزرگ در کنار هر دو ویژگی مذکور، واکنش اجتماعی خیلی خاصی را به همراه داشت. مساجد مختلفی در اقصی نقاط کشور، به تقلید از این حرکت، پرچم سرخ خونخواهی را به اهتزاز درآوردند و گنبد مصلای قدس قم نیز به این پرچم آراسته شد.

این اقدام دقیق، بجا و هوشمندانه، موجب ایجاد شبکه انتشار گسترده‌ای در سراسر جهان شد تا پیغام خونخواهی شهیدان مظلوم و سرافرازمان را به سراسر عالم برساند و وعده انتقام الهی را به گوش همه مستکبران و جهانخواران عالم که دستشان در این جنایت عظیم به خون آغشته شده است، برساند. این جریان‌سازی وسیع و تأثیرگذار با تکیه بر نماد مسجد مقدس جمکران و با ویژگی‌هایی که ذکر شد، توانست به عنوان یکی از مهم‌ترین و موفق‌ترین نمونه‌های جریان‌سازی جبهه انقلاب اسلامی ثبت و ماندگار شود.

منبع: روزنامه جوان

برچسب ها:

فرهنگ و هنر