دردسر نیم میلیون یورویی پرسپولیس

به گزارش مشرق، پرسپولیسی‌ها بعد از بازگشت از فینال لیگ قهرمانان آسیا با خبر بدی روبه‌رو شدند و آن هم کنار کشیدن دیوان عدالت ورزش از دادرسی پرونده ماریو بودیمیر بود. حالا آنها کمتر از یک ماه دیگر برای پرداخت آن زمان در اختیار دارند و اگر نتوانند در این زمان مشکل این پرونده را حل‌وفصل کنند با محرومیت از 3 پنجره نقل‌وانتقالاتی مواجه می‌شوند و این برای یحیی که در ذهن خود تقویت تیمش در نیم‌فصل را مرور می‌کند اصلا خبر خوبی به‌شمار نمی‌رود.

این اما پایان کار نیست و قرمزپوشان پایتخت در ادامه باید در انتظار احکام CAS درخصوص پرونده کالدرون و دستیارانش و همچنین جری بنگستون باشند و حالا هم که از گوشه و کنار خبر می‌رسد که برانکو و دستیارانش قصد دارند یک بار دیگر علیه پرسپولیس اقامه دعوا کرده و موضوع پرداخت مالیات خود را از طریق فیفا دنبال کنند. حالا مدیران پرسپولیس به‌دنبال این موضوع هستند که درصورت شکست در آخرین پرونده باید چه مبلغی بپردازند.

 توافق ایران-کرواسی در سال 76

حدود 13 سال قبل دولت‌های ایران و کرواسی در راستای بهبود همکاری‌های خود اقدام به تهیه و امضای توافقنامه‌ای کردند که بر اساس آن اگر یکی از شهروندان هر کشور در کشور دیگر مشغول به کار باشد و پس از پایان فعالیت خود در آن کشور از پرداخت مالیات طفره رفت و به کشور خودش بازگشت، اداره مالیات کشور مبدا این حق را داشته باشد که اموال شهروند خود را در زمان حضور نداشتن در کشور بررسی کرده و مالیات آن را اخذ کند.

این توافقنامه که لغو اخذ مالیات مضاعف نام دارد باعث می‌شود که اگر به‌طور مثال یک فرد ایرانی 5 سال در کرواسی حضور داشت و مالیات پرداخت نکرد و به ایران بازگشت، دولت ایران بتواند با استعلام از دولت کرواسی گزارش کامل درآمد شهروند خود را اخذ کرده و بر اساس قوانین خود از آن فرد مالیات دریافت و به خزانه کشور واریز کند و برعکس این مورد درخصوص شهروندان کروات که در ایران مالیات نداده‌اند نیز صدق می‌کند.

البته موضوعی که باید به آن توجه داشت این است که کروات‌های حاضر در ایران که بدون پرداخت مالیات کشورمان را ترک می‌کنند باید این مالیات را بر اساس یورو و البته قوانین محاسباتی کشور خودشان پرداخت کنند. برهمین اساس بد نیست بدانید که طبق قوانین کشور کرواسی، شهروندان این کشور باید 35 درصد از درآمدهای خود را به‌عنوان مالیات به دولت خود بپردازند که این رقم در مقایسه با نرخ مالیات در کشورمان، بسیار سنگین است.

بیشتر بخوانید:

پرسپولیس؛ قهرمانی بدون دستاورد مالی!

 قرارداد سال پنجم هم پای پرسپولیس نوشته می‌شود

برانکو ایوانکوویچ که در زمان مدیریت نژادفلاح در باشگاه پرسپولیس حضورش را در این تیم قطعی کرد از همان بدو ورودش پرداخت مالیات درآمدش را به دوش باشگاه انداخت و این رویه تا پایان قراردادش در سرزمین سرخ‌ها نیز ادامه داشت.

اما نکته‌ای که در این بین وجود دارد مربوط می‌شود به قرارداد پایانی این مربی کروات با پرسپولیس که 2 ساله بسته شد اما در نهایت بعد از پایان یک‌فصل از این قرارداد، برانکو به‌دلیل عدم‌دریافت حق حقوقش آن را به‌صورت یکطرفه فسخ کرد و راهی الاهلی‌عربستان شد.

در این خصوص شنیده می‌شود بر اساس قوانین مالیاتی کشورمان اگر قراردادی به هر دلیل فسخ و ادامه همکاری میسر نباشد باید برگه فسخ دوطرفه این قرارداد به‌صورت کاملا قانونی در پرونده وجود داشته باشد. اما با توجه به اینکه قرارداد سال پایانی برانکو با پرسپولیس به‌صورت یکطرفه فسخ شده و سرخ‌ها مدرکی برای اثبات این موضوع در دست ندارند و این قرارداد هم دوطرفه فسخ نشده، مالیات سال پنجم نیز به پای پرسپولیسی‌ها نوشته می‌شود.

گفتنی است سرخ‌ها در این سال‌ها هیچ مالیاتی برای مربیان کروات خود پرداخت نکرده‌اند و حالا اگر در این پرونده هم وکیل برانکو و دستیارانش موفق باشند، این باشگاه باید مالیات دستمزد پنج‌ساله مربیان اسبق خود را پرداخت کند.

 جرایم سنگین‌تر از اصل مالیات!

حالا به‌نظر می‌آید که پرسپولیسی‌ها در بد مخمصه‌ای گرفتار شده‌اند و باید خودشان را آماده کنند که به‌زودی این معضل را هم پشت‌سر بگذارند. نکته جالب در این بین قوانینی است که در عدم‌پرداخت مالیات به‌چشم می‌خورد و باعث می‌شود که بدهی پرسپولیسی‌ها به اداره مالیات بیشتر از آنچه هست شود. در قوانین مالیاتی نکاتی همچون 5/2 درصد جریمه دیرکرد به‌صورت ماهیانه و همچنین جرایمی درخصوص عدم‌ارائه اظهارنامه مالیاتی در هر سال به‌چشم می‌خورد و این موضوع باعث می‌شود که جرایم سرخ‌ها درخصوص مالیات مربیان کروات خود از اصل آن بیشتر شود و این اصلا خبر خوبی برای سرخ‌ها نیست.

 بدهی جدید نیم‌میلیون یورویی

اگر پرسپولیسی‌ها و هوادارانش فکر می‌کنند که مالیات برانکو و دستیارانش با چند میلیارد تومان ناقابل حل و فصل می‌شود سخت در اشتباه هستند و آنها باید منتظر حکم سنگین‌تری از سوی فیفا برای این پرونده باشند.

بر اساس شنیده‌ها بدهی مالیاتی سرخ‌ها برای برانکو و دستیارانش رقمی در حدود نیم‌میلیون یورو است که این مبلغ می‌تواند این باشگاه را با چالشی جدید و جدی مواجه کند و در شرایطی که آنها درآمد ارزی ندارند و بدهی‌های زیادی را هم پیش‌روی خود می‌بینند، این موضوع می‌تواند شرایط را در این باشگاه بغرنج‌تر از قبل کند.

نکته قابل تامل ماجرا اینجاست که این پول قرار نیست به حساب برانکو و دستیارانش واریز شود و تمام این پول به جیب دارایی کرواسی می‌رود که نشان می‌دهد عدم‌مدیریت صحیح تا چه اندازه می‌تواند برای یک باشگاه بزرگ و حتی کشور دردسر ایجاد کند.

 بدهکار مالیاتی چطور از کشور خارج می‌شد؟

در لابه‌لای تمامی این حرف‌ها و حدیث‌ها موضوعی که شاید چندان خودش را نشان نمی‌دهد این است که چطور یک فردی که بدهکار مالیاتی بوده سالیانه به‌طور متوسط 20 تا 30 بار با دلایل مختلف از کشور خارج می‌شده و کسی نبوده که مقابل این بی‌قانونی را بگیرد؟

این موضوع نشان می‌دهد که برخی از افراد به‌دلیل نفوذهایی که دارند می‌توانند به‌راحتی فرار مالیاتی کنند و با یک تلفن یا نامه‌نگاری ساده با کلی بدهی مالیاتی از کشور خارج شوند. اما آن روزها که برخی‌ها به باشگاه پرسپولیس کمک می‌کردند که بدون پرداخت مالیات مربی‌اش را از کشور خارج کند، فکر اینجای کار را نکرده بودند که پرونده در جایی تشکیل شود که آنها نفوذی ندارند و به همین سادگی پولی که باید به حساب اداره مالیات کشور واریز می‌شد، حالا باید به‌صورت ارز از کشور خارج شود و دود این کار به‌چشم پرسپولیس و هوادارانش فرو می‌رود.

برچسب ها:

ورزش