توسعه بیجار با افزایش تولیدات کشاورزی محقق می شود

به گزارش خبرنگار مهر، دوشنبه شب جلسه شورای کشاورزی شهرستان بیجار با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، فرماندار شهرستان، نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی، مدیر امور شعب بانک کشاورزی، مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان، معاونین سازمان جهاد کشاورزی و نماینده تشکل‌های بخش کشاورزی شهرستان بیجار برگزارشد.

علی اکبر ورمقانی در این جلسه اظهار کرد: در بحث تخصیص آب کشاورزی به بیجار ظلم شده است در صورتی که در این شهرستان ۳۰۰ هزار هکتار اراضی داریم اما تنها ۸ هزار هکتار از اراضی ما آبی است.

وی افزود: کود و بذر باید در زمان مناسب در اختیار کشاورزان قرار بگیرد و در راستای تأمین تراکتور هم باید سهمیه بیجار افزایش یابد.

فرماندار بیجار اظهار کرد: تأمین بذر و کود در زمان مناسب، راه اندازی شیلات شهرستان، تخصیص آب و جلوگیری از پلمپ چاه‌های آب چهار خواسته اساسی بیجاری هاست.

نمایندگان تشکل‌های بخش کشاورزی شهرستان بیجار نیز در این جلسه به مسائل و مشکلات حوزه کشاورزی اشاره کردند.

جلوگیری از چرای بیش از حد دام و تخریب مراتع، اجباری شدن بیمه دام‌ها برای گرفتن سهمیه نهاده‌های دامی، گرفتن آب بها توسط آب منطقه‌ای از مرغداران، موانع پیش روی نوسازی ادوات کشاورزی، مشکل برق شیلات قمچقای، تأمین تضامین بانکی برای دریافت تسهیلات، زمان‌بر بودن اصلاح اسناد زراعی از جمله دغدغه‌هایی بود که در این جلسه مطرح شد.

زکریایی نژاد معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان نیز در این جلسه گفت: اگر بخواهیم استان توسعه پیدا کند باید در بودجه سال ۱۴۰۰ تسهیلات تکلیفی پررنگ‌تر دیده شود و اشتغال پایدار روستایی و بحث مکانیزاسیون مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: علاوه بر توجه به سرمایه در گردش واحدهای مثل مرغداری‌ها باید توسعه بخش زنبور عسل مدنظر قرار گیرد چرا که توسعه این بخش وابسته به آب و خاک نیست و فشاری بر منابع وارد نخواهد شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۰۰ درصد نهاده‌های بخش مرغداری از طریق این سیستم فراهم می‌شود و ظرف دو ماه آینده نیز بخش دامداری می‌توانند از این سیستم بهره‌مند شوند.

زکریایی نژاد ضمن اعلام توزیع دو هزار و ۷۰۵ تن انواع نهاده در شهرستان بیجار اظهار کرد: برای واحدهای نیمه صنعتی و روستایی غیر از سبوس، کنسانتره هم توزیع خواهد شد.

وی به کشاورزان استان توصیه کرد که همزمان با تولید گندم اقدام به کاشت جو مورد نیاز دام‌های استان کنند چرا که این بخش خریدار محصولات آن‌ها خواهد بود.

برچسب ها:

اقتصادی