به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، طی مراسمی از ۲۶ برگزیده چهارمین جشنواره ملی اسباببازی در مرکز آفرینشهای فرهنگی و هنری کودکان و نوجوانان تجلیل شد.
در بخش ایدههای ثبتی و در ۶ گروه برندگان به این شرح است: در گروه حرکتی مهارتی، هیأت داوران هیچ اثری را شایسته رتبه اول ندانست؛ این داوران نفر دوم این گروه را «با فرزندان» اعلام کرد که با ایده «چیدنیهای حرفهای» در این رقابت شرکت کرده بود.
همچنین علی غلامرضایی با ایده «دارت بیخطر» نفر دوم شناخته شد. در این گروه از ایدههای ثبتی «قایق دو منظوره آرتمیس» و «پویان دایره سلامت» تقدیر شدند. لوح تقدیر این بخش به ترتیب به علی وثاقتیاحمد و فاطمه وثاقتیاحمد و سید ماشاءالله مجتبایی تقدیم شد.
در گروه «آموزشی و کمک آموزشی»، سه ایده «میز اکتشاف گام ۲»، «میز اکتشاف گام ۱ دخترانه» و «میز اکتشاف گام ۲ پسرانه» به عنوان آثار برتر انتخاب شدند و طیبه اردیبهشت و یاشار مختار با اختیار جایزه اول را به نام خود ثبت کردند. در همین گروه مطهره صالحی توانست جایزه تقدیری را برای ایده «خونه کوچولو» دریافت کند.
جاوید مقدمی، محمدحسین فرجو، عادل بزدوده، حسن سیرانی و آزاده بیات به عنوان هیأت داوران این جشنواره در گروه فکری این بخش جوایز اول تا سوم را به مهدی قادری، شهرام مقصودی، حسن حکمت با ایدههای «نقش کاشی»، «تخم مرغ فضایی لیرو»، «کشورگشا» اعطا کردند.
همچنین در گروه «فرهنگی هنری»، ضمن تقدیر از آرتمیش دادرس و منیره تهنیت برای «بسته خلاقیت سبزینه»، جایزه اول تا سوم به ایدههای «تالاپ تولوپ تالاب»، «انیمیشن ساز پویاشو» و «من و عروسکهایم» اعطا شد؛ موزه عروسکهای ملل و طرح حفاظت از تالابهای ایران، سعید مقدم و مصطفی جلوخانی و موسسه فرهنگی هنری رویش نسل خورشید این جوایز را دریافت کردند.
در ادامه این مراسم برندگان گروههای بازیهای «کمک درمانی» و بازیهای «الکترونیکی و رایانهای» اعلام شد.
«باشگاه مغزسازی» برگزیده اول بخش کمک درمانی بود که سلمان داداشی جایزه این بخش را دریافت کرد اما در گروه بازیهای ثبتی الکترونیکی و رایانهای، داوران هیچ اثری را شایسته دریافت جایزه دوم ندانستند. بر همین اساس امین شریفدینی، حمیدهسادات ثنایی و سیدعلیاکبر ثنایی برای مجموعه کیتهای لمو (مبتکر شو) به عنوان نفر اول و شرکت کنکاش مکانیک با اثر «کیت آموزشی الکترونیک الکترو دونیو» به عنوان برگزیدهی سوم معرفی شدند.
در بخش دیگری از آیین پایانی چهارمین جشنواره ملی اسباببازی، برگزیدگان بخش «مجوز تولیدی» شناخته شدند. در این بخش هیأت داوران جوایز اول تا سوم را به علیرضا میرزا رمضانتفرشی با اسباببازی «تِنی بال»، عادل یوسفیآذر با اسباببازی «چوب سازه پویش»، و سیامک رزمینیا با اسباببازی «هولولایو» اعطا کردند؛ همچنین ابوذر ساعتیان به خاطر اسباببازی «ببعی کاموایی»، محسن رجبی برای اسباببازی «تردست چهار نفره» و علی هاشمیاصل برای اسباببازی «پیچ و خم» نفرات تقدیری اول تا سوم معرفی شدند.
همچون دورههای گذشته طرحهای ایده بازار نیز بررسی و آثار برتر این بخش به علاقهمندان معرفی شد. در این بخش تنها شهرام مقصودی توانست رتبه اول را به نام خود ثبت کند و هیأت داوران هیچ طرحی را شایسته دریافت جوایز دوم و سوم ندانستد. براین اساس «استوانه مارپیچ لیرو» طرحی بود که به حاضران این مراسم معرفی شد. در انتها نیز علی علیزادهطارمسری برای طرح جابلقا (نرد ایرانی)، علی جاودانی، مختار نصرتپور، سعید سیسختی برای طرح «فهرست مقدس» و فائزه آذر افروزپور و بهزاد سلیمانی برای طرح «سفینه تعادلی» به عنوان نفرهای تقدیری اول تا سوم شناخته شدند.
پس از بررسی اولیه ۳۳۹ اثر مربوط به سال ۹۶ شورای نظارت بر اسباببازی در ۶ گروه فرهنگی، هنری، فکری، آموزشی و کمک آموزشی، رایانهای و الکترونیکی، کمک درمانی و حرکتی مهارتی، بررسی شد و ۲۰۶ اثر به دور پایانی راه یافت.
بر این اساس داوران در بخش نهایی ۱۹ اثر را در گروه ایدههای نو، ۸۳ اثر را در بخش اسباببازی ثبتی و ۱۰۴ اثر را در بخش مجوز تولید به داوری نهایی گذاشتند.
انتهای پیام/