سردار سلیمانی به هویت ایرانی و اسلامی تفسیر تازه‌ای بخشید

به گزارش مشرق، عطاءالله مهاجرانی وزیر فرهنگ و ارشاد دولت اصلاحات در نشستی که به منظور گرامیداشت سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی به صورت وبینار در دانشگاه شیراز برگزار شد،  طی سخنانی با اشاره به اثرگذاری حاج قاسم سلیمانی در ارتقاء هویت ایرانی و اسلامی اظهار داشت: صحبت کردن از سلیمانی کار آسانی نیست زیرا درباره شخصیتی صحبت می‌کنیم که محصول یک دوره ۴۰ ساله  جهاد، شهادت، اندیشه، حکمت و کارنامه انسان‌سازی در مکتب اسلامی و ایرانی بوده است. مکتب شهید سلیمانی در چارچوب هویت اسلامی و ایرانی قرار می‌گیرد.‌

بیشتر بخوانید:

یک شرکت انگلیسی متهم ترور شهید سلیمانی است

وی با بیان اینکه هویت به معنی بنیه و ریشه تفسیر می‌شود، افزود: شهید سلیمانی به آن نقطه تعالی «من حقیقی»  و هویت الهی و اسلامی دست یافته بود و ما او را در این نقطه می‌شناسیم؛ البته این مسیر، مسیر آسانی نیست و او با ۴۰ سال رنج، جهاد، خلوص، پاکسازی و کنار گذاشتن خواسته‌های نفسانی به چنین جایگاهی رسید.

وزیر اسبق ارشاد با اشاره به واکنش شهید سلیمانی درخصوص کاندیداتوری‌اش در انتخابات، ادامه داد: وقتی از شهید سلیمانی می‌پرسند شما کاندیدای ریاست جمهوری هستید، می‌گوید من کاندیدای گلوله هستم. کسی که چنین پاسخی می‌دهد یعنی بسیاری از پرسش‌ها در او حل شده و بسیاری از ناخالصی‌ها در وجودش از بین رفته و به تعبیر قرآن  از امیال و گرایش‌هایی که انسان را  در زمین نگه می‌دارد، رها شده است. برای رسیدن به این نقطه یک جامعیت لازم است.

ببینید:

فیلم/ سردار قاآنی: شهید سلیمانی را فقط فرمانده نظامی تعریف نکنید

مهاجرانی با بیان اینکه فردی که از خود طبیعی فراتر رفته، هویت دیگری می‌یابد، تاکید کرد: این هویت، هویت ایرانی و اسلامی است. در قرآن از این جایگاه به عنوان فطرت الهی تعبیر شده که برای رسیدن ‌به آن، به سفر درونی نیاز است. در واقع هجرت و هویت دو روی سکه سرمدی و کمال انسان است.

وی با اشاره به اینکه شهید سلیمانی ۴۰ سال در عرصه‌های مختلف، از دفاع مقدس تا جبهه بزرگتری در منطقه نقش آفرینی کرد، افزود: اینجاست که انسان از حوزه فردیت جلوتر می‌رود و به یک امت و ملت تبدیل می‌شود.گمان می‌کنم حضور مردم در تشییع پیکر او احترام به فرزندی بود که برای رسیدن به این جایگاه، ۴۰ سال از دنیا گذر کرده و با سوزاندن ناخالصی‌ها به کمال و اخلاص واقعی رسید.

وزیر اسبق ارشاد تاکید کرد: هرگز نمی‌توان تاریخ استقلال و یکپارچگی سرزمینی سوریه و عراق، تاریخ استقلال و حفظ هویت و وحدت لبنان، فلسطین، یمن و به طریق اولی کشور عزیزمان ایران را  نوشت و نام و نقش قاسم سلیمانی را ندید.

مهاجرانی با اشاره به اینکه ما در زندگی سلیمانی به روشنی شاهد تولا و تبعیت او بودیم، تصریح کرد: یک انسان آرمانی با حضور به موقع خود باعث می‌شود، تمامیت یک سرزمین و یک ملت حفظ شود حال آنکه توطئه‌های پی در پی بسیار عمیق  و محاسبه شده‌ای از پیش از انقلاب اسلامی و بعد از آن با تراکم بیشتر در جهت تجزیه سرزمینی و ملی ایران صورت گرفت.

وی ادامه داد: وقتی رسانه‌های فارسی زبان خارج از ایران را مورد مداقه قرار می‌دهید، می‌بینید تلاش آنها و گروه‌های فکری‌شان این است که چگونه بین ملت و سرزمین ایران تفرقه و جدایی ایجاد کنند. چگونه بین اقوام مختلف ایرانی کینه، نفرت و بیگانگی ایجاد کنند تا این یکپارچگی و وحدت از بین رود. البته این مسئله فراتر از ایران  و اقوام است.

وزیر اسبق ارشاد یادآور شد: داعش پدیده‌ای بود که برای ایجاد تفرقه در عراق و بدنام کردن اسلام ایجاد شد و پس از آن داستان سوریه، یمن و لبنان  پیش آمد. اینجا بود که یک انسان آرمانی و پرورده مکتب اسلام و ولایت و هویت ایرانی در صحنه حضور یافت، البته او نمادی از نیروی قدس است که‌ با هزاران نیرو به عنوان یکی از ارکان اقتدار ملی، امنیت ملی و منطقه‌ای در این مسیر تلاش و جانفشانی کردند. این مجموعه باعث شد هویت ملی و اسلامی ما به خوبی در منطقه حفظ شود و به این نقطه دست یابیم.

مهاجرانی با بیان اینکه کسی می‌تواند به اسوه و الگو تبدیل شود که یک مکتب باشد، گفت: پیامبر ما که قرآن از او به عنوان اسوه حسنه یاد می‌کند، یک مکتب است. پیامبر در زندگی خود، زمانی به موفیت دست پیدا کرد که هویت ایمانی را به هویت اجتماعی،  فرهنگی و سیاسی  تبدیل کرده و یک نظام تشکیل داد.

وی اخلاص را از دیگر ویژگی‌های ماندگاری مکتب حاج قاسم معرفی کرد و گفت: به تعبیر او باید به جایی برسید که دیده نشوید، شهید سلیمانی سرلشکر بود اما در وصیت نامه  خود نوشت بر سنگ مزارش تنها عبارت «سرباز» قید شود. اثرگذاری وی نه تنها در خانواده و اطرافیانش بلکه در یک ملت و حتی فراتر و در سایر ملل نظیر عراق، سوریه و یمن قابل مشاهده است. شخصیتی که شعاع  اثرگذاری او فراتر از منطقه هم شود، شخصیتی تاریخی می‌شود.

وزیر اسبق ارشاد ادامه داد: آمریکایی‌ها، اسرائیلی‌ها و همپیمانان منطقه‌ای آنها فکر می‌کردند با شهادت قاسم سلیمانی، فرد موثری را از نظام، انقلاب اسلامی و  رهبری به عنوان بازوی پرتوان می‌گیرند، آنها اشتباه کردند زیرا سلیمانی به امری پیوند خورده که  نابود شدنی نیست. او از خودِ طبیعی حرکت کرد و به هویت ایرانی، ملی و اسلامی ما تفسیر تازه‌ای بخشید.

مهاجرانی با اظهار اینکه ان شاءالله بتوانیم قدردان این شهید گرامی باشیم، به مسئولان دانشگاه شیراز پیشنهاد کرد این دانشگاه در یکی از گروههای خود کرسی و درسی با عنوان مکتب سلیمانی ایجاد کند.

وی در ادامه این وبینار در پاسخ به سوالی درباره قدر مشترک هویت ملی و اسلامی گفت: هویت انسانی، وجه مشترک، هویت ملی و اسلامی ما است. واژه شهادت واژه‌ای اسلامی است، وقتی کسی شهید  می‌شود، یعنی ‌با یک معیار و ارزش اسلامی به میدان می‌رود و از سرزمین خود دفاع می‌کند؛ لذا هویت انسانی مهمترین قدر مشترک هویت ایرانی و اسلامی است.

وزیر اسبق ارشاد در ادامه با اشاره به خاطره‌ای از حاج قاسم سلیمانی گفت: حدود سه سال پیش که کتاب "حاج آخوند" را منتشر کردم  یکی از دوستان که عضو مجلس اول بود و الان هم عضو مجمع تشخیص مصلحت هستند با من تماس گرفتند و بابت انتشار کتاب تشکر کردند و گفتند حاوی پیام حاج قاسم سلیمانی هم هستم. ایشان هم کتاب شما را مطالعه کردند، وقتی فهمیدند می‌خواهم با شما تماس بگیرم گفتند از طرف ایشان هم برای انتشار کتاب قدردانی کنم.

مهاجرانی افزود: بعدها متوجه شدم که شهید سلیمانی این کتاب را به برخی  افراد هدیه داده‌اند. محرم حدود ۲ سال پیش سفری را به بیروت داشتم. آنجا دوستانی را دیدم که به حاج قاسم نزدیک بودند. به این دوستان گفتم چه خوب می‌شد در این ایام‌ توفیق زیارت زینبیه و حضرت رقیه(س) را پیدا می‌کردیم. دوست دارم به مزار ابن عربی و جرج جرداق بروم. فکر نمی‌کردم این پیشنهاد به سرعت عملی شود و من در سفری ۲۴ ساعته به سوریه بروم. نیمه شب به آنجا رسیدیم و به زیارت زینبیه و حضرت رقیه (س) رفتیم. در محل استقرار، فیلم «به وقت شام» آقای حاتمی کیا را دیدم. نزدیک اذان صبح به مزار ابن عربی و بعد جرج جرداق  رفتیم و پس از آن به بیروت برگشتیم.

وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به شرایط امروز کشور اظهار داشت: ما امروز به نقطه‌ای رسیدیم که ایران لنگرگاه حفظ ثبات، عزت و تعادل در منطقه است.‌ روزگاری روس‌ها، انگلیسی‌ها و امریکایی‌ها ایران را اشغال کردند. متفقین کنفرانس تهران را در ایران برگزار کردند و حتی شاه ایران  را به این نشست راه ندادند اما امروز کشور ما به یک لنگرگاه و نقطه اتکا در منطقه تبدیل شده است.

وزیر اسبق ارشاد با اشاره به اینکه مشغول نوشتن کتابی در زمینه جنگ تحمیلی ایران است، گفت: در اهمیت موقعیت ایران مبتنی بر انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی همین بس که پس از یک کارزار ۸ ساله که شاهد جنگ‌جهانی علیه کشورمان بودیم و همه تلاش‌ها برای ایجاد خاورمیانه جدید بدون جمهوری اسلامی ایران، امروز ایران  به یک‌ لنگرگاه و  نقطه اتکای ملت‌های منطقه تبدیل شده است.

مهاجرانی یادآور شد: نقش مقام معظم رهبری و سیاست‌های اتخاذی برای رسیدن به این نقطه اقتدار  ملی و منطقه‌ای  بسیار ممتاز است. زمانی ما در مجلس اول برای تامین مسلسل مشکل داشتیم اما الان به نقطه‌ای رسیدیم که به پایگاهی مثل عین الاسد ضربه می‌زنیم. قدرت حضور و اراده امریکا در منطقه به قبل از شهادت سلیمانی و بعد از شهادت سلیمانی و حمله به پایگاه عین الاسد تقسیم می‌شود. زدن این پایگاه دستاوردی بود که به نظر من در پرتو رهبری خردمندانه و مدبرانه آیت‌الله خامنه‌ای و اقتدار ارتش، سپاه و سلیمانی حاصل شد و کشور را به جایگاهی رساند که امروز به نقطه امن، محکم و استوار منطقه تبدیل شده است.

برچسب ها:

سیاسی