به گزارش مشرق، سال گذشته در چنین روزی و در پی شهادت سردار دل ها که غم سنگینی را بر سینه همگان گذاشت، با حمله کشورمان به پایگاه عین الاسد، سیلی کوچکی اما از نوع موشکی به آمریکای جنایتکار زده شد، این برای اولین بار بود که بعد از جنگ جهانی دوم یک کشور به صورت مستقیم به مواضع ایالات متحده حمله کرد و آن ها جرات پاسخ مجدد را نداشتند.
آری این سیلی کوچک، اما نماد توانمندی جمهوری اسلامی ایران بود و از سویی پوچ بودن هیمنه آمریکا را ثابت کرد و در واقع ضربه حیثیتی به هیبت ابرقدرتی این کشور بود، عملیاتی غرورآفرین که بدون تردید به معنای پایان یافتن انتقام از آمران و قاتلان شهید سلیمانی نیست.
بی تردید در آینده نزدیک پاسخهای جدی، به آمریکاییها خواهیم داد و باید گفت که انتقام سخت و سیلی اصلی در راه است، انتقامی راهبردی که نتیجه آن اخراج آمریکا به عنوان بزرگترین استکبار جهانی از منطقه و قصاص آمران و عاملان شهادت حاج قاسم سلیمانی است.
تجاوز علنی آمریکا بدون مجوز سازمان ملل
در همین راستا با حجت الاسلام و المسلیمن سید مهدی رفیعی راد، کارشناس مسائل سیاسی گفت و گویی انجام شده است که با اشاره به عملیات عین الاسد و اتفاق تلخی که مقدمه این اقدام بود، بیان کرد: در سال ۲۰۰۳ آمریکا بدون مجوز سازمان ملل، وارد خاک عراق شد و آنجا استقرار پیدا کرد که نفس این حضور یک تجاوز علنی علیه حاکمیت یک کشور مستقل که عضو سازمان ملل است، محسوب می شود.
وی ادامه داد: آمریکا بعد از سرنگونی حکومت بعث کنترل پایگاهی به نام عین الاسد را که اسمش برگرفته از چشمه ای به همین نام در نزدیکی این پایگاه است، بر عهده میگیرد، این بزرگترین پایگاه آمریکا در عراق به شمار می آید که طبق گفته ها، مساحت آن۵۰ کیلومتر مربع بود که به حدود ۶۳ کیلومتر مربع افزایش یافت، بعد از ترمیم و گسترش ۲ باند اصلی آن، از سال ۲۰۱۶ تجهیزات و آشیانه های مخصوص بالگردی و پهپادی، سیستم های پدافندی پاتریوت در این پایگاه برقرار شد.
رفیعی راد با بیان این که امروز این پایگاه به صورت مشترک بین ارتش آمریکا و نیروهای عراق مورد استفاده قرار می گیرد، اذعان کرد: آنچه که مسلم است آمریکایی ها به دنبال ترور سردار بودند، لیکن بعد از شکست های پی درپی در سوریه و عراق که باعث ناکامی آنها در نتیجه گرفتن از خیل هزینه های انجام گرفته بود، آنها را مصمم تر کرد تا فرمانده اصلی را از میان بردارند.
بیداری ملت های آزاده و وحدت داخلی؛ ثمره خون شهید سلیمانی
وی تصریح کرد: متاسفانه وقتی آمریکایی ها شروع به فشار و نقض عهد کردند، از طرف ایرانی پاسخ درخوری دریافت نکردند، بنابراین آنها را به این نتیجه رساند که با از میان برداشتن سردار قاسم سلیمانی اتفاقی نخواهد افتاد، در حالی که بیداری ملتهای آزاده، وحدت داخلی و نزدیک تر شدن قلوب ایرانیان ثمره خون این شهید بزرگوار که به گفته خودش سالها در دشت و بیابان به دنبال شهادت بود، است.
به گفته این کارشناس، اقدام علیه نظامیان یک کشور یک کار صد در صد نظامی بود که پاسخ نظامی، مشروع ترین نوع آن است، به همین جهت است که جواب ایران به این تهاجم از یک حمله موشکی آغاز شد، بعد از اینکه این اقدام بیسابقه انجام گرفت، همه منتظر بودند، ببینند موضع آمریکا چیست که در حد یک توییت رئیسجمهور این کشور خلاصه شد، در ترور شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابو مهدی المهندس و پاسخی که سال گذشته به صورت ابتدایی با حمله به عین الاسد دادیم، درس های زیادی وجود دارد.
وی با تاکید بر این که این اقدام تروریستی آمریکا بر علیه یکی از شخصیت های عالی رتبه در کشور میزبان، با هیچ بخشی از قوانین و منشور بین المللی قابل توجیه نبوده و نیست، تصریح کرد: این عمل تروریستی از طرف آمریکا ثابت کرد که هر پایگاه نظامی که در اختیار کشور ثالث است، علیه منافع ملی جمهوری اسلامی و تهدید بالقوه باید به شمار آید، هر لحظه امکان خسارت از سوی هر کدام از آنها وجود دارد، هر اقدامی علیه آنها البته بعد از اتمام حجت به طور کامل مشروع است.
سیلی ایران؛ ضربه حیثیتی به آمریکا
رفیعی راد اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در ۲۷ دی ماه ۱۳۹۸ درباره عملیات عین الاسد فرمودند، این ضربه به آمریکا، ضربه موثر نظامی بود، اما مهم تر و بالاتر از بحث نظامی ضربه حیثیتی بود که به هیبت ابرقدرتی آمریکا وارد شد.
وی با اشاره به تعبیر رهبر معظم انقلاب از این عملیات به سیلی، تصریح کرد: در یک درگیری وقتی از سیلی استفاده می کنند، اولین سطح و ضعیفترین اقدام محسوب می شود، وقتی ۲ نفر با هم گلاویز شدند، رهبر معظم انقلاب به عنوان فرمانده کل قوای جمهوری اسلامی حمله موشکی را سیلی نام گذاری می کنند، این سطح بندی در اتاق فرمان آمریکایی دریافت می شود، چراکه مصداق مشت ایران همان چیزی بود که آمریکا دیگر نتونست پاسخ بدهد.
این کارشناس سیاسی اضافه کرد: اگر از ۱۳ موشکی که شلیک می شود، ۱۱ موشک با کمترین خطا به هدف اصابت می کند، یک کشیده نام گذاری می شود، حالا همین کشور بخواهد مشت بزند آن موقع چه کاری می خواهد انجام دهد، آن هم در حالی که بنا به نقلی ۶۰ هزار نیروی آمریکایی در منطقه قرار دارند که اکثر آن ها در پایگاه هایی هستند که مستقیم در تیر رس موشکهای ماست.
حضور افراد شجاع در مناصب فرماندهی؛ پاسخی در ایجاد بازدارندگی دفاعی
وی با بیان این که تعبیر رهبر معظم انقلاب از این شهید والامقام، مکتب قاسم سلیمانی است، افزود: به این معنا که اعتبار بخش نیروی قدس است، حضور پررنگ افراد شجاع، مومن آگاه و بصیر در مناصب فرماندهی نیروهای مسلح یکی از پاسخ های موثر در ایجاد بازدارندگی دفاعی به حساب میآید، اگر فرماندهان نظامی در تراز قاسم سلیمانی باشند، تک تک آنها خودشان یک نیروی بازدارنده محسوب می شوند.
رفیعی راد تاکید کرد: تعبیر مکتب قاسم سلیمانی اعتبار بخشی به شهید والامقام حاج قاسم سلیمانی از طرف رهبر معظم انقلاب نشان دهنده اندازه خسارت وارده از این اقدام آمریکاست، یعنی ترور حاج قاسم سلیمانی صرفاً ترور یک فرد نظامی عالی نبود، وقتی این تعبیر استفاده می شود، یعنی اتفاق بزرگی افتاده است، چراکه شخصی که از ما ترور کردند، بسیار ارزشمند و قیمتی بود، آمریکا باید منتظر پاسخی درخور و متناسب باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آمریکا چرا سومین روز سال میلادی یعنی سوم ژانویه را برای این اقدام انتخاب کرد، گفت: منطق آن ها سرگرم بودن مردم در اروپا و آمریکا با جشن سال نو بود، بنابراین در سحرگاهی، آن هم روز جمعه که در ایران تعطیل است، دست به این کار زدند، تصورشان این بود که با این اقدام مزاحمی را حذف میکنند، فکر نمی کردند که این عکس العمل را داشته باشد.
نقض آشکار و تجاوز رسمی آمریکا
این کارشناس خاطرنشان کرد: آمریکا بعد از سال ۲۰۰۳ در عراق که نقض آشکار حاکمیت این کشور بود و تجاوز رسمی به حساب می آید، با دولت عراق تفاهمنامه امضا کرد اما بعد از آن، در نقض آشکار دیگری به مقر حشدالشعبی که یک سازمان رسمی و قانونی در عراق است حمله کرد.
به گفته وی، این ها نقض هایی است که از طرف دولت آمریکا استفاده شده، با توجه به منشور سازمان ملل که ۳ استثنا بر منع مطلق توسل به زور شناسایی کرده که عبارتند از اقدام نظامی بر اساس نظام امنیت جمعی که ماده ۴۳، دفاع مشروع که ماده ۵۱ منشور و بحث رضایت بر تهدید و کاربرد زور است.
رفیعی راد تصریح کرد: از آنجایی که حمله پهپاد آمریکایی به سردار شهید سلیمانی و ابو مهدی المهندس و تیم همراه هیچ کدام از این استثنائات را دربر نمی گیرد، این اقدام به روشنی در تضاد آشکار با اصل مهم و اساسی منشور بین الملل یعنی منع توسل به زور دولتها قرار می گیرد، موضوعی که در نظام حقوق بین الملل اکیداً ممنوع شده و محکوم است.
هتک مشروعیت رفتار بین المللی آمریکا
وی گفت: هیچ دولتی از این ۲۰۰ دولت موجود دنیا نمی توانند کاری که دولت آمریکا کرد، را توجیه کنند، این موضوع مشروعیت رفتار بین المللی دولت آمریکا را هتک کرد و نقض قانونی که از سوی این کشور اتفاق افتاد، به اعتبار بینالمللی آن در سطح عموم، صدمه زد.
این کارشناس با بیان این که آمریکا همیشه این اقدام را انجام می داد، اما در عرصه های اختصاصی بود و خواص می دانستند، اذعان کرد: ترور شهید سلیمانی با این موج مردمی که در دنیا بلند و باعث بیداری شد، در سطح عمومی، دیپلماسی آمریکا را به چالش کشید وهزینههایی را که با استفاده از ابزار فرهنگی انجام می داد، بیاثر کرد.
به گفته وی، پاسخی که ما به آمریکا داده ایم که نیروی هوافضای سپاه در ۸ ژانویه عین الاسد را هدف قرار داد، خیلی مهم است چراکه بزرگترین پایگاه آمریکایی در منطقه انتخاب شد که به طور معمول در دعوا هم مشهور است که وقتی جمعی متجاوز هستند و اوباش حمله می کند، اگر کسی بزرگ جمع را مورد هدف قرار داد، بقیه هم حساب کار دستشان می آید که این اتفاق افتاد.
رفیعی راد گفت: عملیاتی که علیه پایگاه عین الاسد اتفاق افتاد و پنهان کاری که مقامات آمریکایی در خصوص انتشار جزئیات حمله انتقامی ما صورت دادند و آمار رسمی از تلفات نظامیان آن ها در این حمله منتشر نشد، باعث شد که اتفاق هایی در خارج و داخل کشور ما بیفتد.
اذعان آمریکا به توان جدی موشکی جمهوری اسلامی
وی اذعان کرد: یکی از مهمترین این اتفاق ها اذعان آمریکا و اصحاب و اطرافیانش به توان جدی موشکی جمهوری اسلامی است، اینکه میانگین خطای ۹ موشک اصابت کرده حدود ۱۱ متر بود، در فاکتورهای استانداردهای بینالمللی یک توانمندی بالایی به حساب میآید و در موضوع بازدارندگی یک رتبه را برای جمهوری اسلامی ایجاد کرد.
این کارشناس سیاسی با بیان این که در این عملیات ۲ مدل موشک استفاده کردیم، تصریح کرد: موشک کوتاهبردی مثل فاتح ۳۱۳ به نسبت موشکی مثل قدر یا سجیل با برد ۲ هزار کیلومتر، همچنین فاصله ای که از ۴۲۵ کیلومتری یعنی کرمانشاه تا پایگاه عین الاسد شلیک شده بود، این را نشان داد که توانمندی جمهوری اسلامی بسیار جدی است و اگر آمریکا بخواهد اقدامی را انجام دهد، جمهوری اسلامی قادر است پاسخی در همان سطح و در همان شدت ارائه دهد.
حضور فرماندهان رشید؛ قوی ترین قدرت بازدارندگی ایران
به گفته وی، قویترین بازدارندگی ما حضور فرماندهانی رشید و نزدیک به همین مکتب شهید بزرگوار است، چراکه ما تجهیزات را تابعی از تدبیر می دانیم، وقتی میخواهیم در نظام امنیت دفاعی تدبیر انجام دهیم اصل ما تجهیزات نیست، هدف آرمانی مقدور که در جهت هدف آرمانی مطلوب ماست، اصل است که این امکانات یک تابع بوده و نبود آن در تصمیم ما خیلی اثر تعیینکنندهای ندارد، این همان فرهنگ جهاد و شهادت است.
رفیعی راد اذعان کرد: آنچه که نظام استکبار جهانی با استفاده از عوامل غربزده خودش در داخل کشور و نظام رسانه ای اش انجام می دهد، همین موضوع را هدف قرار داده، حقیقت مطلب این که بعد از شهادت حاج قاسم سلیمانی جمعیت میلیونی که در ایران برای تشییع حاضر شدند، همگان را متعحب کرد.
وی گفت: این یک علامت قوی از اقتدار جمهوری اسلامی ایران در حوزه ساخت نایافته آن بود، ما در مجموعههای ساختیافته نظام و بخش های مختلف نظامی دولتی و خدماتی اشکال داریم، معترض هم هستیم، اما وقتی از اقتدار جمهوری اسلامی ایران صحبت می کنیم این بخش ساخت نانیافته را کسی نمی تواند متوجه شود، تشییع حاج قاسم سلیمانی این را به منصه ظهور رساند و این همان چیزی است که وقتی اتاق فکر آمریکایی در بررسی وضعیت موجود فعالیت می کند، به این نکته اذعان دارند که ما با یک مجموعه مواجه هستیم که قدرت آن را نمی توانیم احصا کنیم.
این کارشناس با بیان این که برای خیلیها در داخل هم مقدور نیست، اضافه کرد: اگر کسی بصیرت و نگاه حکیمانه رهبر معظم انقلاب را دنبال کند، می تواند به صورت جدی به این شناخت برسد که در آینده نزدیک پاسخهای جدی بر اساس منطق پیچیدهای که در نظام دفاع اسلام است، به آمریکاییها خواهیم داد.
وی خاطرنشان کرد: تمام کسانی که در ترور شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس شرکت داشتند، تا زمانی که به درک واصل شوند، باید زندگی سلمان رشدی را تجربه کنند تا هیچ وقت کسی اجازه و هوس این غلط کردن را به خودش ندهد.