نماینده وزیر و ناظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در برابر مخاطراتی همچون اپیدمی کووید ۱۹ باید سطح سواد سلامت مردم را به نحو مطلوب ارتقا بخشید.
دکتر محمد اسماعیل مطلق در جریان بازدید و بررسی روند فعالیتهای پیشگیرانه ویروس کرونا در این شهرستان افزود: آگاهی و میزان درک مردم باید به حدی برسد که متوجه باشند کووید ۱۹ ممکن است تا ۲ سال آینده همچنان وجود داشته باشد و باید از خود مراقبت کنند و نیاز مبرم به تهیه نقشه راه در دانشگاههای علوم پزشکی و شبکههای بهداشت وجود دارد.
مشاور معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: بهداشت و درمان کشور بهصورت شبکهای است و مراکز خدمات جامع سلامت، خانههای بهداشت، بیمارستانهای سطح یک، دو و سه نیز وظایفشان تعریفشده و هر بخش به وظیفه خود رسیدگی کرده و به شکل سیستمی در برابر بیماریها عمل میکنند.
مطلق گفت: اهمیت ارتقا سطح سواد سلامت مردم تا حدی است که اگر به نحو احسن انجام شده بود در فروردین امسال با پیک دوم بیماری و سپس پیک سوم مواجه نمیشدیم.
وی با بیان اینکه طرح شهید سلیمانی نقطه عطفی در کنترل بیماری کرونا است، افزود: نقش تیمها بویژه تیم رهگیری و مراقبت در این طرح بسیار حایز اهمیت است.
نماینده وزیر بهداشت در سفر به شهرستان دیلم گفت: اگر از همه افراد دارای علائم و اطرافیان مبتلایان با دقت نمونهگیری شود و به ازای هر یک مورد مثبت حداقل ۱۰ تا ۱۵ تست سریع تهیه شود این روش میتواند کمک شایانی به کنترل بیماری کند.
وی با ابراز خرسندی از اجرای برنامهها و طرحهای کنترل بیماری کووید ۱۹ در استان بوشهر بوویژه شهرستان دیلم بیان کرد: این موضوع مهم را به استحضار دکتر نمکی مقام عالی وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشکی خواهم رساند که مجموعه دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر یکی از مجموعههای موفق در بحث مبارزه با کرونا است و این امر مهم باید نهتنها در کشور بلکه خاورمیانه بهعنوان نمونه از آن یاد شود.
رئیس شبکه بهداشت و درمان دیلم گفت: از آغاز بیماری کرونا تاکنون ۵۸۱ مورد مثبت در این شهرستان با انجام آزمایشات شناسایی شدند و ۲۵ نفر نیز فوت کردهاند.
ایرج زندهبودی افزود: گامهای اول، دوم و سوم مقابله با کرونا در سطح شهرستان بهطور کامل و با همراهی تمامی ارگانها و همچنین مردم اجرایی شدهاست.
وی بیان کرد: گام چهارم مبارزه با کرونا در قالب طرح سردار شهید حاج قاسم سلیمانی توسط تیمهای رهگیری، مراقبتی، حمایتی و نظارتی در دست اجرا است که از اطرافیان فرد مثبت تستهای سریع گرفته میشود.
رئیس شبکه بهداشت و درمان دیلم افزود: مردم این شهرستان پا بهپای مدافعان سلامت در عرصه مبارزه با کرونا حضور داشتهاند.
وی گفت: از طرحهای ابتکاری مردم برای پیشگیری از بیماری کرونا ایجاد تونل گندزدایی در ورودی شهر بود که تنها در این شهرستان برپا شد.
زندهبودی اضافه کرد: روند بیماری کرونا در شهرستان دیلم نزولی است و همچنان باید پایکار بود و از افزایش آمار جلوگیری کرد.
وی رعایت پروتکلهای بهداشتی را در ادارات بین ۹۰ تا ۱۰۰ درصد اعلام کرد و افزود: شمار بازدید از اماکن و صنوف شهرستان با همکاری جمعیت هلالاحمر ۶۰۰ مورد بوده است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان دیلم گفت: ۳۰ تیم درگیر در طرح شهید سلیمانی اعم از رهگیری، مراقبتی، نظارت و حمایتی در این شهرستان مشغول به ارائه خدمت هستند.
محمدمهدی خواجهئیان معاون فنی معاونت بهداشتی و نخعی مسئول مدیریت حوادث و بلایای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر ناظر وزارت بهداشت را در سفر به شهرستان دیلم همراهی کردند.
شهرستان دیلم با جمعیت ۳۵ هزار نفر در ۲۱۰ کیلومتری شمال استان بوشهر قرار دارد.