مخفی‌کاری آمریکا از حمله به کمپ سازمان سیا در افغانستان

به گزارش مشرق، پایگاه نیروهای سازمان سیا در ولایت خوست افغانستان موسوم به «کمپ چاپمن» اوایل ماه دسامبر هدف حمله انتحاری قرار گرفت اما این رویداد مرگبار مورد گزارش و تایید مقامات رسمی افغان و آمریکایی قرار نگرفت.

بیشتر بخوانید:

مذاکرات بین الافغانی متوقف شد

«فارین پالیسی» نوشت که در این حمله ۴ نفر از نیروهای حفاظت خوست که مورد آموزش و تجهیز سازمان سیا قرار دارند به همراه ۳ نظامی دیگر افغان و ۶ غیرنظامی کشته شدند با این حال نه رسانه‌های محلی و نه رسانه‌های بین‌المللی این حمله را گزارش نکردند.

گزارش می‌افزاید: نه واشنگتن و نه ماموریت ناتو در افغانستان هیچ اطلاعاتی درباره این حمله به صورت علنی یا در پاسخ به درخواست‌ها ارائه نکردند و بلافاصله پس از حمله نیز ارتش افغانستان و پلیس خوست از دسترسی به محل رویداد منع شدند.

وزارت کشور افغانستان سندی درباره این رویداد ندارد و سخنگوی والی خوست نیز می‌گوید که نیروهای وابسته به سازمان سیا اطلاعاتی را درباره انفجار به اشتراک نگذاشته است.

«مایکل کوگلمن» عضو ارشد اندیشکده ویلسون در این باره گفت: آمریکا در حالی مشغول خروج نیروها از افغانستان است که پایگاه‌هایش در این کشور همچنان مورد هدف قرار می‌گیرد و مردم آمریکا اجازه ندارد از آن مطلع شوند.

وی افزود: دولت ترامپ در تلاش است تا نشان دهد که پس از توافق صلح در حال خروج مسئولانه از افغانستان است اما این حمله آن تصویر بیش از حد گلگون را نفی می‌کند. در اینجا ما درباره یک حمله مرگبار به پایگاه آمریکا صحبت می‌کنیم درحالیکه در توافق با طالبان آمده است که نیروهای آمریکایی نباید هدف حمله قرار بگیرند.

این نشریه آمریکایی درباره زمان و چگونگی رویداد نوشت: حوالی ساعت ۳ بعدازظهر دوم دسامبر سال ۲۰۲۰ یک خودروی زرهی هاموی مملو از مواد انفجاری در پارکینگ پایگاه منجر شد، انفجاری که به آسانی در تمام این شهر شنیده شد.

هیچ گروهی مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته و سخنگوی طالبان نیز به درخواست‌های متعدد فارین پالیسی برای اظهارنظر در این باره رویداد پاسخی نداده است.

کارکنان این پایگاه تایید کردند که نظامیان آمریکایی در زمان حمله در چاپمن حضور داشتند و یک مقام وزارت کشور افغانستان نیز گفت که بازرسان جنایی پایگاه بگرام نیز پس از آن برای بررسی حمله به محل آمده بودند.

کوگلمن تصریح کرد: اگر حمله توسط طالبان انجام شده باشد این نقض آشکار توافقنامه آمریکا-طالبان است؛ متن توافقنامه قطر بسیار واضح است طالبان نیروهای آمریکایی در افغانستان را مورد تهدید قرار نخواهد داد.

حمله به کمپ چاپمن نخستین حمله به نیروهای آمریکایی پس از توافقنامه صلح با طالبان نیست، اوایل تیرماه نیز «نیویورک تایمز» در مطلبی نوشته که طالبان به پایگاه «بسشن» و کمپ «دوایر» واقع  در ولایت هلمند حملات راکتی کرده است اما این موضوع توسط مقامات رسمی آمریکا تایید نشده است.

برچسب ها:

جهان