آیا هجوم مسافران به مناطق جنوبی کشور با حذف محدودیت تردد، وجود تعطیلات وسط هفته، باز شدن مدارس و کاهش آمار قربانیان کرونا قابل پیش بینی نبود؟
بسیاری از مسافرانی که به دلیل قرمز بودن شهرستانهای گردشگری استان مازندران نتوانستند به شهرهای شمالی کشور بروند پس از برداشتن محدودیتهای تردد بین استانها راهی جنوب کشور شدند.
شهرهای بندرعباس، قشم، کیش در میان شهرهای جنوبی کشور به شکل فزاینده ای در تعطیلات شهادت حضرت زهرا (س) شلوغ شده است ظرفیت تمام قطارهای بندرعباس از هفته دوم دی ماه پر شده بود. اکنون نیز که راه آهن، هفتگی سیستم رزرو قطارها را باز میکند بازهم به سرعت تمام قطارها پر از مسافر میشود.
در حال حاضر ظرفیت تمامی مراکز اقامتی جزیره قشم تا اردیبهشت ماه پر شده است. استقبال از سفر به جزیره قشم آن قدر زیاد بود که در روزهای اخیر علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد مقابله با در حضور رئیس جمهور با انتشار تصاویری از ازدحام جمعیت در ورودی به جزیره قشم گفته بود: در یک روز ۶ هزار ماشین وارد جزیره قشم شد ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر همزمان وارد یک جزیره شدند قطعاً این وضعیت اسفناک است. کسانی که با این بی مبالاتی چنین برنامهریزی هایی میکنند مسئول مرگ مردم هستند و باید مجازات شوند.
سعید نمکی وزیر بهداشت نیز در تکمیل گفتههای رئیسی بیان کرد: ۸ هزار نفر هم با لنج وارد شدند و ۸ هم پرواز انجام شد خیلیها وقتی به جزیره رسیدند ماسکها را برداشتهاند.
در پی هجوم مسافران به کیش و قشم در روزهای اخیر، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد که وظایف محوله در زمینه رعایت پروتکلهای بهداشتی پروازها انجام شده و اگر اعلام کنند آماده اعمال محدودیت در این زمینه نیز هستیم.
ممنوعیت تردد خودرو به قشم
همتی، استاندار هرمزگان نیز گفته است: هیچگونه خدماتی در پارکها، بوستانها، سواحل و همچنین در بنادر پل و چارک برای انتقال خودروی گردشگران به جزایر قشم و کیش ارائه نمیشود. انتظار داریم مردم از سفر غیرضروری خودداری کنند.
هجوم مسافران به استان هرمزگان، به دلیل باز شدن مدارس در نتیجه فرصت یافتن افراد برای سفر در روزهای پایان آموزشهای آنلاین، وجود تعطیلات بین هفته و امکان سفر از اواخر هفته قبل تا این هفته و همچنین کاهش آمار قربانیان موجب شده تا مردم تصور کنند تب فروکش کرده و میتوانند در این فصل سرد سال به مناطق جنوبی کشور که گرمتر است و هوای معتدلتری دارد سفر کنند. همه این موارد به همراه برداشتن محدودیتهای تردد موجب شده تا مردم به سمت عادی سازی فراگیری کرونا روی بیاورند.
آیا وجود این دلایل کافی نبود تا مسئولان پیش بینی چنین سفرهایی را از قبل داشته باشند؟ آیا تجربه چنین سفرهایی به شهرهای دیگر با وجود تعطیلات وسط هفته و کاهش آمار قربانیان آن شهرها و هجوم مسافران خسته از قرنطینه وجود نداشت که حالا اعلام میکنند چرا مردم به سفر رفتهاند؟ آیا نمیشد محدودیت تردد بین استانی را کمی دیرتر بردارند؟ پس چرا جلوی چنین اتفاقی را نگرفتند؟