دکتر علیرضا دلاوری؛ فوق تخصص گوارش و کبد بالغین و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور در برنامه در انتهای الوند درمورد بیماری های گوارش توضیحاتی ارایه داد.
در ادامه مهم ترین بخش این گفت و گو را می خوانید.
♦بیماری های گوارشی جزو بیماری های شایع هستند؛ گاهی نیز تا 25 الی 30 درصد افراد جامعه دچار این نوع بیماری می شوند.
♦عمده ترین بیماری های گوارشی ؛ ریفلاکس اسید معده، ناراحتی های معده، سندروم روده تحریک پذیر و کبد چرب است که بالای 30 درصد افراد جامعه مبتلا به یکی از آن ها هستند.
♦تحقیقات نشان داده است، هر فردی در طول زندگی خود حداقل یک بار بیماری های گوارشی را تجربه می کند.
♦بیماری ریفلاکس اسید معده و سندروم روده تحریک پذیر در عمر افراد تاثیر پذیر نیست اما کیفیت زندگی بیمار را دچار اختلال می کند.
♦بیمار های گوارشی رابطه ای تنگاتنگ با روحیه افراد دارند و هنگام استرس و اضطراب علائم بیشتری از خود بروز می دهند و بیماری را در آن ها تشدید می شود.
♦تلخی دهان، سوزش و سنگینی معده، سوزش جناغ سینه از علائم های ریفلاکس معده است؛ 70 درصد افرادی که این بیماری را دارند از لحاظ آندسکوپی طبیعی هستند و زخم مری ندارند.
♦ریفلاکس معده هرگز به سرطان ختم نمی شود و این ترس بین افراد جامعه بیهوده است.
♦چاقی، نوع خوردن غذا، فست فود و میوه های ترش برای افرادی که ریفلاکس معده دارند ممنوع است و با تغییر شیوه زندگی به راحتی بیماری درمان می شود.
♦بیماری ریفلاکس معده یک بیماری طولانی مدت است و بعد از تغییرات در زندگی افراد با دارو قابل درمان است و فرد باید برای از بین بردن این بیماری صبور باشد.
♦کاهش بی دلیل وزن، استفراغ های مکرر، کم خون شدن و بی اشتهایی علائم های هشدار دهنده بیماری های گوارشی هستند که باید به پزشک مراجعه شود.
♦بیماران گوارشی با کمی دور کردن استرس از خود به راحتی می توانند در درمان خود کمک کنند.