ارتباط چاقی با نوعی سردرد

600bc25f300de_600bc25f300e0
نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد، با توجه به افزایش شیوع چاقی در سراسر جهان، افراد بیشتری به سردرد وابسته به وزن و تاثیرگذار در بینایی مبتلا می‌شوند.

کارشناسی آمریکایی گفت: «اگرچه این مطالعه در کشور ولز (بریتانیا) انجام‌شده است، اما افزایش این سردردها به‌احتمال‌زیاد در مناطق دیگر نیز اتفاق می‌افتد، البته وی هشدار داد، اگر فردی چاق باشد و سردرد داشته باشد به معنای ابتلا به این نوع سردرد نادر، معروف به سردرد فشارخون داخل جمجمه ایدیوپاتیک (IIH) نیست.»

دکتر برایان گروسبرگ، مدیر مرکز مراقبتی سردرد هارتفورد در کنتیکت ایالات‌متحده اظهار کرد: افراد چاق در معرض خطر بیشتری برای سردردهای میگرنی مکرر نیز هستند.

با توجه به نتایج این تحقیق، در بین سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۷، موارد ابتلا  IIH، به میزان ۶ برابر افزایش‌یافته و از ۱۲ نفر در ۱۰۰ هزار نفر به ۷۶ نفر در ۱۰۰ هزار نفر رسیده است. در همین مدت ۱۵ ساله، میزان چاقی در ولز از ۲۹ درصد جمعیت به ۴۰ درصد رسیده است.

ویلیام اوون پیکرل، محقق این بررسی و متخصص مغز و اعصاب در دانشگاه سوانزی در ولز افزود: افزایش قابل‌توجه ابتلا به IIH دلایل مختلفی دارد، اما به‌احتمال‌زیاد، مهم‌ترین علت آن، افزایش چاقی است. بین سال‌های ۱۹۷۵ و ۲۰۱۶ در سراسر جهان، شیوع چاقی تقریبا سه برابر شده بود، بنابراین، این نتایج ارتباط جهانی دارد.

IIH، نوعی سردرد است که در هنگام جمع شدن مایعات اطراف مغز و نخاع در جمجمه اتفاق می‌افتد. به گفته موسسه ملی بینایی ایالات‌متحده، این مورد موجب فشار اضافی به مغز و عصب بینایی در پشت چشم می‌شود و علائمی را مانند تومور مغزی یعنی درد ناتوان‌کننده سر، لکه‌های کور و احتمال کاهش بینایی را تقلید می‌کند.

علت آن به‌طور کامل مشخص نشده، اما کاهش وزن، مهم‌ترین راه درمان است. برخی از افراد ممکن است برای تخلیه مایع و کاهش فشار به دارو و یا جراحی نیاز داشته باشند.

پیکرل گفت: برخی شواهد نشان می‌دهد که کاهش وزن می‌تواند علائم سردرد را بهبود بخشد.

محققان در این تحقیق، ۱۷۶۵ مورد IIH که ۸۵ درصد آنان زن بودند را بررسی کردند. آنان شاخص توده بدنی بیماران (BMI)، همچنین وضعیت اقتصادی آنان را نسبت به افراد عادی تحلیل کردند. به‌طورکلی، خطر ابتلا به IIH در افراد چاق بیشتر بود.

بر اساس این بررسی، وضعیت اقتصادی فقط برای زنان تاثیرگذار و این یافته‌ها مستقل از وزن آنان بود. همچنین، زنان چاق در سن باروری بیشترین خطر ابتلا به IIH را داشتند.

نتایج این تحقیق نشان داد که افراد مبتلابه IIH بیش از افراد دیگر به پذیرش در اورژانس بیمارستانی نیاز دارند، زیرا ۹ درصد این افراد برای جلوگیری از نابینایی به جراحی مغز نیاز دارند.

پیکرل خاطرنشان کرد: ممکن است دلایل دیگری غیر از چاقی نیز در افزایش IIH وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: افزایش موارد ابتلا ممکن است با توجه به افزایش سطح تشخیص IIH به دلیل افزایش آگاهی از وضعیت و استفاده بیشتر از فناوری (دیجیتال) در معاینات معمول بینایی‌سنجی باشد. چشم‌پزشکان اغلب در معاینات معمول که به پشت چشم نگاه می‌کنند، IIH را تشخیص می‌دهند.

احتمال کاهش بینایی، بزرگترین نگرانی درباره این نوع سردردهاست که ممکن است موارد افزایش پذیرش افراد مبتلابه IIH در بخش‌های اورژانسی را توضیح دهد.

یافته‌های این بررسی در نشریه Neurology ارائه‌شده است.

برچسب ها:

اجتماعی