همه ما از تفاوت های فیزیولوژیکی آشکار میان زنان و مردان آگاهیم. همچنین می دانیم برخی بیماری های خاص جنسیتی مانند سرطان تخمدان و سرطان پروستات دو جنس زن و مرد را درگیر خود می کنند.
با این حال اکثر مردم متوجه نمی شوند که خطر و شدت برخی بیماری ها بین دو جنس زن و مرد متفاوت است.
بسیاری از شرایط بهداشتی وجود دارند که شاید باور نکنیم بیشتر سراغ زنان می روند تا مردان:
میگرن: جالب است بدانید که میگرن در زنان سه برابر مردان است. نوع میگرن در زنان نیز با مردان متفاوت بوده و آنها نوع شدیدتر و طولانی تری را تجربه می کنند. البته با نشانه هایی مانند حساسیت به صدا و نور، مشکلات حاد بصری و حالت تهوع. محققان بر این باورند که این اختلافات در میگرن زنانه و مردانه به دلیل بالا بودن سطح استروژن در زنان است.
اضطراب: بررسی های انجام شده نشان می دهد که زنان دو برابر مردان از اضطراب رنج می برند. چند توضیح احتمالی برای این وضعیت وجود دارد. اول این که نوسانات هورمونی زنان و شیمی مغز آنها، زنان را بیشتر مستعد ابتلا به اضطراب می کند. همچنین زنان تمایل دارند در مورد مسائل استرس زا عمیق تر فکر کنند در حالی که مردان تمرکز خود را کمتر روی مشکلات قرار می دهند.
بیماری آلزایمر: در ایالات متحده، دو سوم بیماران مبتلا به آلزایمر زنان هستند. هورمونها و ژنتیک در این میان اصلی ترین عوامل هستند. به عنوان مثال مطالعات نشان داده اند که زنان دارای ژنApoE-۴بیشتر مستعد ابتلا به آلزایمر در مقایسه با مردان هستند.
پوکی استخوان: از هر ۱۰ میلیون آمریکایی مبتلا به پوکی استخوان، ۸۰ درصد زنان هستند. سطوح پایین استروژن پس از یائسگی باعث تسریع از دست رفتن استخوان ها در زنان می شود. همچنین زنان دارای تراکم استخوان کمتری نسبت به مردان هستند و این امر آنها را در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار می دهد.
عفونت های دستگاه ادراری: زنان نه تنها خطر ابتلا به عفونت های دستگاه ادراری را تجربه می کنند بلکه با افزایش سن، این خطر در آنها شدت می یابد. پس از یائسگی با ایجاد تغییرات در مثانه، خطر ابتلا به این عفونت ها بییشتر می شود. تغییرات هورمونی بعد از یائسگی تعداد باکتری های خوب در ناحیه تناسلی زنان را کاهش می دهد.
بیماری تیروئید: تخمین زده می شود که ۱۵ تا ۲۰ درصد زنان بالای ۵۰ سال، از کم کاری تیروئید رنج می برند.
سکته مغزی: تحقیقات نشان می دهد که سکته مغزی در زنان بیش از مردان است. همچنین زنان بیشتر از مردان سکته مغزی دوم را تجربه می کنند. میگرن، تغییرات بعد از یائسگی و فیبریلاسیون دهلیزی، خطر ابتلا به سکته مغزی در زنان را بالا می برد.