سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ساعت منع تردد شبانه را از ساعت ۲۱ تا ۳ بامداد در تمام شهرهای کشور اعلام کرد.
علیرضا رئیسی در ارتباط تصویری با برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر افزود: این محدودیت با رنگ بندی شهرها ارتباطی ندارد و در همه شهرها با همه رنگهای قرمز، نارنجی، زرد و آبی برقرار است.
وی گفت: ۱۸ شهر نارنجی داریم که ۱۵ شهر مربوط به استان مازندران و سه شهر مربوط به استان گیلان است و ۱۲۴ شهر زرد و ۳۰۶ شهر آبی داریم.
رئیسی با اشاره به اینکه استانهای تهران و البرز در وضع زرد هستند، اضافه کرد: استانهای شمالی؛ مازندران، گیلان و گلستان، نارنجی هستند و منع تردد به این استانها وجود دارد.
وی گفت: متأسفانه سفر به استان هرمزگان به ویژه جزیرههای قشم، کیش و جاسک موجب شده است که خیز بیماری کرونا در این شهرها مشاهده شود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: استانداریهای هر استانها، رنگ بندی شهرها را مشخص میکنند و صدا و سیمای محلی هر استان هم این محدودیتها را اعلام میکند.
رئیسی با ابراز نگرانی از کاهش درصد رعایت دستورالعملهای مقابله با کرونا، اضافه کرد: تلاش میکنیم به گونهای کنترل کنیم که شب عید آرامی داشته باشیم.
وی تاکید کرد: اگر این دستورالعملها رعایت نشود همه گرفتار خواهند شد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: بیش از ۳۰ هزار پلمب و بیش از ۶ میلیون جریمه در ارتباط با ترددها و تجمعها انجام شده است.
رئیسی افزود: محدودیت تردد در حوزه شهرهای نارنجی را به زرد هم تعمیم دادیم و سعی کردیم سخت گیریها را در این زمینه بیشتر کنیم.
آمار نزولی ابتلاء به کرونا، شکننده است
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم با اشاره به اینکه در دو ماه اخیر آمار ابتلاء به کرونا، نزولی بوده است، گفت: این شرایط، بسیار حساس و شکننده است.
ایرج حریرچی افزود: با توجه به جهشهای احتمالی ویروس کرونا و با توجه به تغییر قابل توجه رفتار بهداشتی مردم و حتی برخی از دستگاههای اجرایی، نشانههایی از افزایش موارد ابتلاء به ویژه در موارد سرپایی میبینیم بنابراین همان بلایی که پس از اوج گیری کرونا در ماه فروردین و تابستان بر سر ما آمد و هر موج از موج قبلی بدتر بود، ممکن است این مشکل دوباره برای ما پیش بیاید.
وی ادامه داد: دو ماه آینده تا عید از لحاظ خصوصیات همه گیر شناسی بیماری، وضع آب و هوایی کشور و از نظر مقتضیات شب عید و افزایش ترددها، بسیار حساس است.
حریرچی اضافه کرد: همه توان را باید صرف کنیم تا این روند نزولی را حفظ و نزولیتر کنیم.
وی گفت: اگر روند، صعودی شود عواقب بسیار ناگوار و شومی را در پی خواهد داشت.
حریرچی با اشاره به شرایط کنترل هوشمند تردد گفت: این موضوع از اوایل آبان اجرایی شده است و این موضوع را به مثابه یک تعهد همگانی میدانیم.
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: دستورالعملهایی برای شهرهای قرمز، نارنجی، زرد و آبی تدوین شده است که متأسفانه در برخی موارد از این دستورالعملها تخطی میشود.
وی افزود: درباره آنچه که به فعالیت اقتصادی و معیشتی به ویژه اقشار ضعیف و آسیب پذیر جامعه بر میگردد جلساتی را برگزار کردیم تا هرکاری برای افزایش درآمد و تأمین معیشت آنها انجام شود، اما هر چه که مغایر با رعایت دستورالعمل هاست و نفع اقتصادی ندارد مانند دورهمیهای خانوادگی، قهوه خانه، کافی شاپ یا ترددها را باید کنترل کنیم.
حریرچی با بیان اینکه همچنان استفاده از ماسک یکی از روشهای کم هزینه و بسیار مؤثر است، اضافه کرد: هنوز هیچکدام از واکسنهای تولید شده در کشورها از جمله انگلیس، آمریکا، چین، هند و روسیه نمیتواند به اندازه پوشش ماسک توسط ۹۵ درصد مردم مؤثر باشد.
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: شستشوی دستها، دوری از تردد و فاصله گذاری فیزیکی و اجتماعی از بهترین راهکارها برای پیشگیری از ابتلاء به کروناست.
وی با بیان اینکه ساده انگاری است که همه چیز را به مردم نسبت دهیم، ادامه داد: در برخی موارد، مسئولان دستگاههای رده میانی و در برخی موارد، مشاغل تخلف میکنند.
معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه ثابت شده تهویه مناسب در کنترل کرونا بسیار مؤثر است، افزود: متأسفانه بیشتر دستگاههای اجرایی و محلهای تجمع و فعالیتهای صنفی، تهویه مناسب ندارند و در برخی موارد بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد آنها تهویه نامناسب دارند.
حریرچی با اشاره به اینکه در دو جبهه تحریمهای ناجوانمردانه اقتصادی و مبارزه با کرونا میجنگیم، تاکید کرد: همه باید دست به دست هم دهیم تا پیروز شویم.
روش های درآمد زایی پول
با افزایش مراجعات سرپایی به مراکز درمانی مواجهیم
معاون وزیر بهداشت همچنین گفت: با طرح شهید سلیمانی و محله محوری الحمدالله آمارها کاهش پیدا کرد، اما اکنون افزایش مراجعات سرپایی را داریم.
دکتر حریرچی افزود: بعد از مرحله مراجعه سرپایی، بستری را پیش رو داریم که در تهران قابل توجه است.
وی به رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور اشاره کرد و گفت: هر چقدر رعایت پروتکل پایین بیاید میزان ابتلاء فزایش پیدا میکند.
حریرچی گفت: در ۱۵ روز گذشته تعداد ترددهای جادهای ما در مقایسه با سال قبل که کرونا نداشتیم ۲ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه ساده انگاری مهمترین عامل شیوع دوباره کروناست افزود: نسبت به سال گذشته کاهش ۴ درصدی تردد (غیر خودرویی) به هیچ وجه مناسب شرایط فعلی نیست که در صدد کاهش آمار کرونا هستیم.
وی افزود: به ترتیب نانواییها، رستورانها و دفاتر پیشخوان دولت و فروشگاههای زنجیرهای بیشترین میزان آلودگی در میان اماکن عمومی دارند.