نوبخت: چرا مجلس اصلاح ساختار بودجه را در لایحه ۱۴۰۰ عملیاتی نکرد؟

به گزارش مشرق، محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه امروز سه‌شنبه ۱۴ بهمن در جلسه علنی مجلس و بعد از بیان نظرات موافق و مخالف درباره بودجه ۱۴۰۰ اظهارداشت: ۱۲ آذر که لایحه بودجه ۱۴۰۰ تقدیم مجلس شد اظهاراتی از سوی نمایندگان مجلس درباره اشکالات بودجه بیان شد؛ این سئوال وجود دارد که آیا این اشکالات برطرف شده است؟

بیشتر بخوانید:

حضور نوبخت به جای روحانی برای بررسی بودجه ۱۴۰۰

وی افزود: به محض تقدیم لایحه بودجه به مجلس که در دوره دولت یازدهم و دوازدهم که در همه این سالها قانون رعایت شده است و من هم‌اکنون طبق اصل ۱۲۶ قانون اساسی که امور برنامه و بودجه از اختیارات رئیس جمهور است و می‌تواند به فردی تفویض شود و هم‌اکنون به من تفویض شده در حال صحبت با نمایندگان براساس این اصل قانون اساسی هستم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: اولین انتقادی که درباره بودجه مطرح می‌شد مربوط به منابع و مصارف در لایحه بودجه ۱۴۰۰ است که با تعابیر مختلف از آن انتقاد شد.

نوبخت اظهار داشت: امروز ملت ایران مشابه نمایندگان منتظر هستند که مجلس بعد از ۲ ماه که لایحه را در اختیار داشته و اختیار برای تغییرات داشته و از آن استفاده کرده در راستای رفع آن اشکالات قدم برداشته و یا در تائید آن؟

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: منابع عمومی دولت در سال آتی ۸۴۱ هزار میلیارد تومان بوده و رشد ۴۷ درصدی را نشان می‌دهد اما امروز این رقم به ۱۱۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. 

نوبخت گفت: سئوال ملت ایران این است که اگر انتقادی به این رقم و رشد زیاد این منابع وجود داشته چرا نمایندگان آن را اصلاح نکردند و این رقم را افزایش دادند؛ مگر نفگتید که باید اصلاح ساختار بودجه عملیاتی شود؟ 

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: ساختار بودجه را مدون و کامل به رئیس مجلس و نمایندگان دادیم و انتظار داشتیم که اصلاح ساختار بودجه توسط مجلس انجام شود.

وی تصریح کرد: انتقاد نمایندگان مجلس آن بود که چرا وابستگی به نفت در بودجه زیاد شده است و نسبت به سال گذشته این رقم به ۱۹۹ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است؛ که البته این حق نمایندگان است و این سوال وجود دارد که آیا مجلس به گفته خودش مبنی بر کاهش سهم نفت در منابع پایدار باقی مانده است؟

وی گفت: ۱۶ هزار میلیارد تومان مستقیماً به درآمد نفت با مجوز مجلس اضافه شده تا دولت درآمدهایش افزایش یابد. این در حالیست که مجلس معتقد بود درآمدهای دولت در نفت زیاد است اما به دولت اجازه دادند که این درآمد زیادتر شود.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد: مجلس انقلابی باید نرخ ارز را پایین بیاورد.

برچسب ها:

سیاسی