سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
عضو شورای شهر عذرخواهی کرد؛ از بابت رفتن افشانی بازنشسته و نجفی حاشیهدار!
ایلنا گزارش داد: حسن رسولی، فعال اصلاحطلب و عضو شورای شهر تهران طی اظهاراتی در در مراسم تودیع محمدعلی افشانی گفته است:
«از مردم تهران عذرخواهی میکنم که با وجود نظرات دقیق حقوق دادن کشور، نتوانستیم اسباب تداوم ثبات مدیریت شهری را فراهم کنیم. خطاب به مردم و رقبا میگویم که کم ثباتی مدیریتی، لطمه است اما اعلام میکنم که جابجایی دو شهردار قبلی از درون شورا نبود و شورا و بهویژه رئیس شورا بهدفعات از هر دو مدیر شهری دفاع کردند و همچنان از شهردار جدید دفاع خواهیم کرد.»[1]
*بایستی این سؤال آشکار را از آقای رسولی پرسید که اگر شهردار نجفی - صرف نظر از حواشی اخیر و آشکار شدن زندگی دوم وی - در مجلس رقص شرکت نمیکرد و دچار حاشیه و استعفا نمیشد آیا الآن در شهرداری تهران حضور داشت یا نداشت؟!
و ایضاً اینکه آقای افشانی اگر بازنشسته نبود آیا اصلاحطلبان هماکنون مجبور به انتصاب سومین شهردار تهران طی یکسال و چند ماه گذشته میشدند یا خیر؟!
پاسخ بدیهی این سؤالات نشان میدهد که طرح مواضعی مبنی بر اینکه ما نمیخواستیم نجفی و افشانی بروند و یا برکناری آنها امری خارج از شورا بوده؛ تا چه حد فرافکنانه و خالی از عقلانیت است.
از طرفی همه میدانند که تاکنون اسناد مهمی مبنی بر استفاده شخصی از بیتالمال، حاشیهسازی، عدم تمکین به قانون و سیاهنمایی از درون شورای شهر کشف و افشا شده است اما هرگز سندی مبنی بر دخالت نهادهای خارج از شورا در فرایندهای داخلی آن به دست نیامده است.
به سخن دیگر اینکه روا نیست آقای رسولی؛ کار نکردن و بدعملی و سیاستزدگی شورای شهر تهران را به جایی غیر از نزد یکایک اعضای شورای شهر ارجاع دهد.
جالب آنکه این بدعملی و سیاستزدگی به جایی رسیده است که حتی رسانههای خارجی هم از این میگویند که منتقدان قالیباف این روزها با چراغ به دنبال او میگردند اما نمییابند.
پیش از رسولی، محمدرضا خاتمی نیز در اظهاراتی عجیب به خبرگزاری ایرنا گفته بود:
«الان شهرداری تهران را ببینید. لیست اصلاح طلبان انتخابات شورای شهر را برده و حقش این است که شهردار را خود تعیین کند. ما اصلاحطلبان آدم مدیر، مدبر، کاردان و ورزیده کم نداریم تا به عنوان شهردار انتخاب کنیم ولی اجازه نمیدهند .
وقتی میگوییم نظارت استصوابی منظورمان فقط نظارت استصوابی شورای نگهبان که نیست .این هم یک جور نظارت استصوابی است. تا پیگیر میشویم یک مدیر شایسته اصلاح طلب را شهردار کنیم از این سو و آن سو احضارش میکنند و برایش پرونده تشکیل میدهند و او را تهدید به بازداشت و بردن، افشاگری و غیره میکنند.»[2]
***
اصولگرایان به درد قرن 21 نمیخورند
«محمدتقی فاضل میبدی»، از فعالان اصلاحطلب به تازگی در یک یادداشت در روزنامه آرمان امروز نوشته است:
«بر این باورم که با دیدگاه برخی اصولگرایان در مجلس یا احزابشان، نمیتوان کشور را در قرن بیست و یکم اداره کرد و در واقع رویکرد اصلاحطلبی و اصلاحطلبان بیشتر میتواند کشور را مدیریت کند.»
او همچنین با بیان اینکه هیچ چارهای جز اصلاحطلبی و اصلاحات در کشور وجود ندارد! تصریح میکند:
هرچند در دولت تدبیر و امید مشکلات تا اندازهای زیاد شد ولی دولت نیز کوتاهیهایی در مسائل اقتصادی داشت، اما موانعی که برای دولت روحانی درست شد از سوی برخی داخلیها در مسأله برجام و پدیده ترامپ و جریان ترامپیسم در آمریکا هم بود که به بروز مشکلات اقتصادی در داخل منتهی شد و سیاستهای منطقهای علیه ما شکل گرفت. از همه مهمتر برخی نهادهای اقتصادی هم با دولت همکاری نکردند که نمونه آن را در مسأله اختلاف نظرها در تصویب FATF شاهدیم که عدم تصویب CFT منجر به تضعیف ارتباطات بانکی خواهد شد. با همه اینها ناامید نباشیم و در خط اصلاحات بایستیم.[3]
*تهرانِ بیشهرداری که 3 شهردار و 3 سرپرست را در یکسالونیم تجربه کرده! در کنار کارنامه مدیریت اصلاحطلبان در دولت آقای روحانی و مجلس دهم به سادگی هرچهتمامتر گویای آن هست که مدیریت اصولگرایان به درد قرن بیست و یکم نمیخورد یا مدیریت اصلاحطلبان!
همچنین در اشاره به تقلای میبدی بر اینکه مشکلات بوجود آمده ناشی از مدیریت اصلاحطلبان در دولت رئیسجمهور روحانی را به گردن این و آن بیاندازد بایستی توضیح داد که جریان چپ در مخمصه بزرگ پذیرش اجباری مسئولیت وضع موجود قرار گرفته است.
اصلاحطلبان همچنین از آنرو که خود بهتر از هرکسی میدانند نوشداروی این چالش؛ عذرخواهی از مردم، پذیرش رسمی مسئولیت و بازنگری در آرای سیاسی خویش است؛ رو به چنین سخنانی آوردهاند تا شاید بتوانند از معرکه بگریزند.
معرکهای که برخی معتقدند تکلیف آن از هماکنون روشن است و چپها دچار یک همسرنوشتی جریانی با حسن روحانی شدهاند و تا سالها بایستی پاسخگوی «تَکرار میکنم» باشند.
در اشاره به تقلای میبدی برای مقصّرتراشی از این و آن در وضع موجود؛ بازخوانی این بخش از صحبتهای مجید انصاری، دیگر فعال اصلاحطلب که در روزهای ماه عسل چپها با رئیسجمهور روحانی پس از انتخابات 96 اظهار شدند؛ خالی از لطف نیست.
او گفته بود:
«امیدوارم اکنون که در آستانه تشکیل دولت دوازدهم هستیم و منتخب محبوب مردم جناب آقای دکتر روحانی همه مشغله ذهنیاش مصروف به سازماندهی و تشکیل کابینهای قوی و ادامه راه پیروزیهای گذشته، ساماندهی اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال و رونق تولید و کار در کشور است، همه به ایشان و دولت کمک کنند و پرونده رقابتهای انتخاباتی را ببندند.»[4]
***
امروز دیگر دورهای نیست که بخواهیم خط و مشی سیاسی مدیران را ملاک قرار دهیم
توبه جهانگیری از گناه روحانی
جماران گزارش داد: اسحاق جهانگیری، فعال اصلاحطلب و معاون اول رئیسجمهور روحانی، روز چهارشنبه گذشته در مراسم تودیع و معارفه معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور طی سخنانی گفته است:
«امروز دیگر دورهای نیست که بخواهیم خط و مشی سیاسی مدیران را ملاک قرار دهیم و مدیرانی که علاقمند به خدمت هستند و سیاستهای اصلی و رویکردهای دولت را قبول دارند، میتوانند منشأ خدمات باشند»[5]
*اظهارات جهانگیری اگرچه درست هستند اما طرح آنها برای نخستین بار طی حدود 2 سال گذشته دلیل دیگری دارد...
خاصّه اینکه مردم هنوز در خاطر دارند صحبتهای رئیس جمهور روحانی را که سرمست از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری 96 گفته بود: شیوه مدیریت کشور بر مبنای نظر اکثریت خواهد بود.
او تأکید میکرد: «ما باید راه و مسیری که مردم نشان دادند را ادامه دهیم. آرای همه مردم برای ما محترم و گرامی بوده و در برابر آن سر تعظیم فرود میآوریم؛ ٢٤ میلیون نفری که در پای صندوق مسیر خود را به عنوان اکثریت انتخاب کردند، برای ما هیچ تفاوتی با دیگر افرادی که راههای دیگری انتخاب کردند، ندارند البته شیوه مدیریت کشور بر مبنای نظر اکثریت خواهد بود.»[6]
اکنون بهتر مشخص است که تأکید معاون اول بر اینکه نباید خط و مشی سیاسی مدیران ملاک قرار گیرد ! صرفا از آنروست که ناکارآمدی دولت اصلاحطلبان و استیصال نسخههای آنها برای مدیریت کشور آشکار شده و مجبورند که دست یاری به سمت سایر نیروهای کشور دراز کنند.
البته چهرههای اصولگرای کشور بارها تأکید کردهاند که کمک به هر دولتی را وظیفه میدانند اما نکته اینجاست که اظهارات جهانگیری اولاً به معنی کمک گرفتن از قالیباف و امثال او که میتوانند مشکلات را آناً در مسیر مرتفع شدن قرار بدهند، نیست و ثانیا حتی در فرض کمک مدیران خرد اصولگرا به دولت اصلاحطلبان نیز؛ این مسئله چیزی از مسئولیت جریان چپ و دولت در قبال وضع موجود نخواهد کاست.
***
1_ http://monitor.shafaqna.com/FA/AL/323571
2_ mshrgh.ir/906231
3_http://www.armandaily.ir/fa/print/main/239569
4_mshrgh.ir/753300
5_https://www.jamaran.ir/fa/tiny/news-1059506
6_mshrgh.ir/733936