شورای تهران به چه گزینه‌ای برای شهرداری رای داد؟

به گزارش مشرق،‌ براساس گفته اعضای شورای شهر تهران، پیروز حناچی شهردار منتخب؛ برادری در سازمان منافقین در خارج از کشور دارد و همین مساله نیز ظاهرا مسائلی را برای تایید صلاحیت وی بوجود آورده است.

بیشتر بخوانید

صحبت‌های بی‌پرده الویری در باره صدور حکم حناچی

برگزاری جلسه فوق‌العاده شورای‌شهر در خصوص حناچی

دراینباره البته نکات قابل تامل ذیل وجود دارد:

 

یک: هم اینک خانواده‌های وجود دارند که یک برادر عضو منافقین می باشد و برادر دیگرش از شهدای دفاع مقدس است. با همان مقدار که در پلید بودن برادر منافق شک نیست در شهید و سعادتمند بودن دیگر برادر نیز شکی نیست. بنابراین این موضوع به خودی خودی چیز عجیب و غریبی نیست و کم سابقه نیز در انقلاب نبوده است.پس موضوع برادر حناچی و ارتباطش با تایید صلاحیت وی چیست؟

 

دو: مرتضی الویری از اعضای باسابقه اصلاح طلب و شورای فعلی تهران در خصوص تایید صلاحیت حناچی گفته است که وزارت اطلاعات نکاتی درباره او دارد منجمله همکاری برادر وی در سازمان منافقین و همچنین در همین راستا اطلاعاتی از فعالیت های او به اعضای شورای شهر این موضوع منتقل شده است. این عضو شورای شهر تهران در ادامه نیز تصریح می کند که این مساله استدلال قابل قبولی برای ردصلاحیت حناچی نیست.

 

سه: از سوی دیگر شهربانو امانی عضو دیگر شورای شهر تهران نیز طی یادداشتی در روزنامه اعتماد با اشاره به اینک خبر مربوط به عضویت برادر شهردار تهران در سازمان منافقین مربوط به یکسال قبل است، نوشته است: موضوعی که در مورد دکتر حناچی مطرح شد این بود که برادرش خارج از کشور است و از نیروهای مخالف نظام محسوب می‌شود. این در حالی است که برادر او از خانواده‌اش نیز بریده است. حالا سوال اینجاست که مگر یک فرد مخالف نظام توانایی صدمه زدن دارد؟ مگر دولت امریکا که از مخالفان کشور ما است با همه بزرگی‌اش توانست در جریان هشت سال جنگ با عراق به این نظام صدمه‌ای وارد کند؟

 

چهار: از مجموع اظهارات رسمی این دو عضو شورای شهر تهران معلوم می شود که اولا اعضای شورای شهر از مدت ها قبل از موضوع برادر حناچی خبر داشته و همچنین به نوعی الویری نیز تصریح کرده که دستگاه امنیتی چندی قبل نیز دوباره در اینباره نکاتی را مطرح کرده است.  سوال این است که با فوریتی که هم اکنون شهر و شهرداری تهران برای سروسامان گرفتن دارد، علت اصرار بیش از حد شورای شهر برای شهردار شدن حناچی چیست؟ وقتی از مدت ها قبل شائبه عدم تایید صلاحیت حناچی به گوش همه اعضای شورای شهر رسیده، بازهم اصرار براین مساله چه معنای دارد؟ به خصوص که الویری گفته است: «با توجه به اینکه شورای شهر تهران بر تصمیم خود مصر است و انتخاب ما همچنان حناچی است بنابراین در صورتی که تا روز یکشنبه حکم حناچی توسط وزارت کشور صادر نشود این موضوع به هیئت حل اختلاف ارسال خواهد شد.»

 

پنج: تاخیر در استعلام حناچی نشان می دهد وزارت اطلاعات به عنوان دستگاه امنیتی زیر مجموعه دولت نکاتی دارد و یا اخیرا ملاحضات جدیدی مطرح شده است. چون باتوجه به سابقه حضور حناچی در معاونت وزیر و شهرداری تهران وهمچنین دوبار کاندیدا شدن وی برای شهردار شدن، عموما باید وزارت اطلاعات چندین باره در مقاطع مختلف پرونده را بررسی کرده و برای تایید وی زمان زیادی لازم نداشته باشد. از سوی وزارت اطلاعات که عضوی از کابینه دولت محسوب می شود قائدتا به علت سیاسی از اعلام نظر در تایید صلاحیت وزیر خودداری نکرده بلکه ملاحضاتی دیگری در این تاخیر وجود دارد. بنابراین در خوشبینانه ترین وضعیت این است که درباره حناچی هنوز جمع بندی قطعی در میان مقامات وزارت اطلاعات وجود ندارد و این تاخیر چندروزه نیز به این علت محتمل است. همچنین گفته شده که به صورت غیر رسمی از فعالیت های بردار منافق حناچی اطلاعاتی به انها از طرف دستگاه امنیتی داده شده است. از این جمله نیز می توان این مساله را دریافت کرد که برادر ضدانقلاب حناچی دارای فعالیت معمولی در میان منافقین نیست و همین مساله نیز حساسیت موضوع را دوچندان خواهد کرد.

 

شش: برخی از اعضای شورای شهر گفته اند که حناچی قبلا معاون وزیر و معاون شهردار بوده و به همین دلیل، ایشان برای شهردار شدن نباید رد صلاحیت شوند. اما واقعیت درست این است که سطح تایید صلاحیت شهردار پایتخت کشور به صورت طبیعی از معاونت شهرداری بالاتر و حساس تر و حتی به نوعی از معاونت وزیر نیز مهمتر محسوب می شود. فقط کافیست اعضای شورای شهر بودجه شهرداری تهران را با کل بودجه عمرانی کشور قیاس کنند تا حساب کار دست شان بیایید. بدین ترتیب به نوعی سطح تایید شهردار تهران با سطح تایید یک وزیر قابل قیاس است. در این جا این نکته را نیز ظاهرا برخی اعضای شورای شهر عمدا نمی خواهند مطرح کنند که همین آقای حناچی قبل از این نیز وقتی به صورت غیر رسمی برای یکی از وزارت خانه ها مطرح بود، خبری از تایید صلاحیتش منتشر نشد و عملا وزیر شدن وی را نیز مدافعانش بی خیال شدند. البته برای شورای شهری که نجفی را به شهرداری تهران رساند این چیزها ظاهرا چندان اهمیتی ندارد.

 

هفت: از اصرار سیاسی شورای شهر بر حناچی و اعتقاد به عدم مرتبط دانستن تایید صلاحیت وی به برادرمنافقش که هم بگذریم، ساده لوحی برحی اعضای شورا در اینباره بسیار عجیب است. به جملات خانم شهربانو امانی در بند سوم یکبار دیگر نگاه بیاندازید:" مگر یک فرد مخالف نظام توانایی صدمه زدن دارد؟" همین تک جمله نشان میدهد که فهم اصلاح طلبان از مساله مهمی به نام "نفوذ" در کشور به چه میزان است. این همه ساده سازی مساله نشان میدهد که بیخود نیست اصلاح طلبان چرا در بیست سال گذشته مهم ترین بستر نفوذ جاسوسان، منافقین و دیگر عوامل ضدانقلاب و انحرافی در داخل کشور و حاکمیت بوده اند. از ساده لوحی برخی عناصر اصلاح طلب نیز که بگذریم تاکنون ثابت شده برخی از چهره های موثر اصلاح طلب از سر غرض و دشمنی محمل نفوذ در کشور بوده اند.

 

هشت: پاسخ نهایی وزارت اطلاعات هرچه که باشد یک مساله درباره تایید صلاحیت حناچی هرگز قابل حل نخواهد بود. برای بسیاری از فعالین سیاسی مشخص است که حناچی مهمترین گزینه خاتمی از ماه ها قبل برای شهرداری تهران بوده است. وقتی حمایت تمام عیار فردی مانند خاتمی که از اصلی ترین عوامل فتنه 88 محسوب می شود، در تایید هر شخصیتی باشد، باید در صلاحیت وی به دیده شک نگریست.

برچسب ها:

سیاسی