قاضی‌هایی که کتک می‌خورند و ناسزا می شنوند!

به گزارش مشرق، تنش جدید بین دپارتمان و کمیته داوران فدراسیون فوتبال باردیگر حاشیه‌های داوری فوتبال را پر رنگ‌تر کرد. البته مسئولان فدراسیون فوتبال تلاش کردند با کدخدامنشی اختلاف بین داود رفعتی و فریدون اصفهانیان را برطرف کنند تا همه چیز حداقل در حوزه مدیریت فوتبال رنگ آرامش ببیند اما در میدان سبز فوتبال همچنان داوران در تب و تاب و تنش به سر می‌برند. هنوز هم داوران مورد  فحاشی در ورزشگاه‌ها و هجمه شدید مربیان، سرپرستان و حتی گاهی اوقات مدیران باشگاه‌ها در رسانه‌ها قرار می‌گیرند.

داوران در هفته‌های گذشته در لیگ برتر و لیگ یک مورد بی‌حرمتی قرار گرفتند. حتی برادر یک مربی داور را در لیگ یک کتک زد! در لیگ‌های دسته دوم و سوم هم گاهی اوقات شاهد ضرب و شتم داوران بودیم و هستیم. این اتفاقات باعث شد که کمیته انضباطی متخلفان را جریمه کنند جریمه‌هایی که به هیچ عنوان داوران را راضی نکرده و حتی آنها احساس تنهایی در فوتبال می‌کنند! داوران می‌گویند ما از ارکان اصلی یک مسابقه فوتبال هستیم و سطح تحصیلات داوران  فوتبال هم مطلوب است با این حال داوران کمترین دستمزد و درآمد را نسبت به بازیکن و مربی دریافت می‌کنند. 

آنها می‌گویند گاهی اوقات در پایان مسابقه دست و دلمان به کار نمی‌رود و ترجیح می‌دهیم خیلی از اتفاقات زشت ورزشگاه که به ضرر ما هم بوده را زیر سبیلی در کنیم! چون شاید اینجوری به خودمان می‌قبولانیم که حداقل ما گزارش ننوشتیم تا کمیته انضباطی یک جریمه آبکی! برای تیم متخلف در نظر بگیرد.

از سویی دیگر سید رضا غیاثی در مورد این اعتراض داوران گفت: به هر حال داوران وظیفه دارند که اتفاقات بازی را گزارش کنند و به جز گزارشی که در فرم تهیه شده  برای سازمان لیگ می‌نویسند می‌توانند موارد دیگر را به کمیته داوران گزارش کنند و ماهم این موارد را از طریق دبیرکل فدراسیون فوتبال به اطلاع کمیته انضباطی می‌رسانیم.

سخنگوی کمیته داوران در مورد اینکه داوران نسبت به آرای صادره از سوی کمیته انضباطی معترضند اظهار داشت:« من هم قبول دارم که آرای کمیته انضباطی به اندازه کافی بازدارنده نیست ولی وقتی به مسئولان کمیته انضباطی این موارد را بیان می‌کنیم آنها می‌گویند آرای ما طبق آئین‌نامه کمیته است و نمی‌توانیم بیش از آن رایی صادر کنیم. باید آئین‌نامه انضباطی تغییر کند تا جرایم بازدارنده‌ شود.»

با این شرایط شاید حق با داوران باشد که می‌گویند از آرای کمیته انضباطی راضی نیستند. حتی یکی از داوران فعال در لیگ برتر گفت:  داوری عشق است و ما به خاطر دستمزد کم آن در میدان حاضر نمی‌شویم اما گاهی اوقات در ورزشگاه اتفاقاتی رخ می‌دهد که باور کنید حاضرم ۲ میلیون جریمه کمیته انضباطی را بدهم و من هم ناسزا بگویم و کتکاری بکنم! حداقل اینجوری دلمان خنک می‌شود!

داوری دیگر می‌گفت متاسفانه در فوتبال ما مد شده که تیم‌ها با هر ترفندی می‌خواهند داور را تحت تاثیر قرار بدهند از اعتراض شدید بازیکنان و مربیان گرفته تا تهدید و فحاشی از سوی تماشاگران! حتی بین نیمه گاهی اوقات شاهدیم که سردسته تماشاگران خود را به رختکن داوران می‌رساند تا داور را تهدید زبانی کند! تمام این رفتارها برای این است که تیم‌ها بتوانند به هر نحوی نتیجه بگیرند حتی با تحت تاثیر قرار دادن داور.

در نهایت این داوران ؛ قاضی‌ها میدان سبز فوتبال را می‌توان یکی از قشرهای مظلوم فوتبال دانست مردانی که بیشترین فشار را تحمل می‌کنند و حتی اجازه مصاحبه با رسانه‌ها هم طبق قوانین فیفا ندارند.

برچسب ها:

ورزش