همبستگی منطقه‌ای آینده بهتر و امن‌تری را در پی دارد/ سازمان ملل در مقابل صاحبان قدرت ساکت ننشیند

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، غلامحسین دهقانی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در کنفرانس منطقه‌ای حقوق کودک گفت: کودکان ارزشمند‌ترین دارایی جامعه بشری هستند که معصومیت، آسیب‌پذیری و در عین حال نقش برجسته آنان در آینده در سطوح ملی و بین‌المللی مطرح است. 

وی افزود: جمهوری اسلامی به عنوان یک کشور اسلامی با سابقه به کرامت انسانی به عنوان یک اصل واقف است و آن را فارغ از جنس، سن، نژاد و ... می‌داند. برای کودکان حمایت‌های بیشتری در مقایسه با بزرگسالان در قانون و سیاست‌های اجرایی پیش‌بینی شده است. بنده مفتخرم که در موضوع حقوق کودک در عرصه بین‌الملل فعالیت دارم. 

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه بیان کرد: ایران در سال 90 به کنوانسیون حقوق از کودک پیوست و تاکنون 4 گزارش ارائه شده که در آن به پروتکل فروش و ... وجود دارد. حمایت از کودکان در عرصه‌های مختلف از سوی نهادهای بین‌المللی نظیر صندوق کودکان ملل متحد و سازمان جهانی بهداشت مورد توجه قرار گرفته است و بنده خوشحالم که دستگاه‌های ما به کودکان بدون نگاه به نژاد و ... حمایت‌های خود را انجام می‌دهد. 

دهقانی گفت: براساس فرمان رهبر معظم انقلاب شرایط ثبت‌نام برای در مدارس برایکلیه کودکان مقیم در ایران حتی کودکان فاقد مدارک هویتی فراهم شده است لذا بر این اساس موج پناهندگان کشورهای همسایه که در جریان مشکلات اقتصادی، جنگ و ... بودند از حق آموزش برخوردار شدند. 

وی ادامه داد: طرح ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی اخیرا در هیات دولت انجام شد که این مورد نقطه مهمی در زمینه ساماندهی کودکان بیش از هر وجدان آگاه و بیداری که وضعیت موجود را رصد می‌کند نمی‌تواند در جریان یکجانبه‌گرایانه ایالات متحده آمریکا و جاه‌طلبی‌هایی که توسط برخی از کشورها اتفاق افتاده است بی‌تفاوت باشد. 

دهقانی اظهار داشت: امروزه در بسیاری از کشورها به دلیل جنگ، بیماری و بهره‌کشی از کودکان وجود دارد و حقوق آنان نقض می‌شود. از ابتدای آغاز جنگ یمن تاکنون 2400 کودک کشته و 3400 نفر نیز مصدوم شدند؛ همچنین 2 میلیون نفر محروم از آموزش هستند و میلیون‌ها نفر دیگر بدون آب و غذا و دارو مانده‌اند و قربانی قراردادهای چند ده میلیارد دلاری کشورهایی هستند که با فروش اسلحه خط بطلانی بر نژادها کشیده‌اند و ابتدایی‌ترین اصول را زیر پا می‌گذارند. 

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ادامه داد: کودکان عراقی، افغان و فلسطینی سال‌ها است که قربانی ماجراجویی‌های آمریکا در منطقه شدند؛ همچنین امروزه کودکان ایرانی به گونه‌‌ای دیگر در این جنگ حضور دارند. جنگ اقتصادی نقض حقوق کودکان از امکانات و ... است و همچنین این مورد برای سایر کودکانی که مقیم کشور ما هستند وجود دارد. 

وی افزود: طی سال‌های 1991 تا 1998 از 100 تا 227 هزار کودک عراقی براثر تحریم‌ها جان خود را از دست داده‌اند و مردم این مورد را فراموش نخواهند کرد. کشور ما با چهار دهه تحریم توانسته پیشرفت‌های چشمگیری در جلوگیری از مرگ و میر کودکان داشته باشد و همچنین اقدامات مهمی در زمینه حقوق‌های مدنی، اجتماعی و فرهنگی آنان شده است. 

دهقانی در پایان بیان کرد: همبستگی منطقه‌ای ما می‌تواند حال و آینده بهتر و امن‌تری را برای مردم رقم بزند و حفظ، ارتقاء صلح و توسعه پایدار را به همراه آ‌ورد؛ لذا از دفاتر سازمان ملل و اعضای آن خواستاریم تا در مقابل صاحبان قدرت و ثروت ساکت ننشینند. 

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی