به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، جمعی از اصحاب رسانه شب گذشته با حضور سید علیرضا حسینی شهردار منطقه ۴ از پروژههای این منطقه ازجمله سامانسرای بانوان لویزان، مددسرای آقایان و همچنین دو پروژه حیات شبانه بازدید کردند.
شهردار منطقه ۴ در جمع خبرنگاران درباره راهاندازی محلهایی برای حضور شبانه شهروندان اظهار داشت: یکی از برنامههای شهرداری این است که حیات شبانه را در این منطقه احیا کند و در این خصوص ۱۲ محل را پیشبینی کرده است که در اختیار سرمایهگذاران قرار میگیرد.
وی ادامه داد: بعضی از نقاط شهرداری منطقه ۱۴ به نقاط بیدفاع شهری معروف هستند که با این کار توانستهایم فضای آنجا را تغییر دهیم تا شهروندان بتوانند با ایجاد کافه و رستوران در آنجا به راحتی تردد داشته باشند.
شهردار منطقه ۴ افزود: طی چندین فراخوان سرمایهگذاران معتبر برای این پروژهها انتخاب شدند و در حال حاضر ۹ مورد در مرحله انعقاد قرارداد قرار دارند.
حسینی اضافه کرد: در حال حاضر سرمایهگذاری در هر حوزه فرهنگی، ورزشی، گردشگری و هنری در شهرداری منطقه ۴ انجام میشود و امیدواریم با این اقدام بتوانیم در توسعه شهر و مشارکت مردم در شهر تأثیرگذار باشیم.
وی اظهار داشت: اگر بخواهیم سرمایهگذاری را به صورت جامع بخشبندی کنیم، به دو صورت مدنی و همچنین بخش خصوصی است. در سرمایهگذاری مدنی ما در ابتدا قدرالسهم سرمایهگذار را در قرارداد فی مابین به صورت مشخص تعیین میکنیم و برای سرمایهگذار حقی قائل میشویم و شهرداری مکلف است تا به قرارداد متعهد شود و پروژه مربوطه را به سرمایهگذار بهطور کامل واگذار کند، کما اینکه این روش در بخش ساخت و ساز نیز اتفاق میافتد.
شهردار منطقه ۴ بیان داشت: در نوع دوم سرمایهگذاری BOT نام دارد هدف اصلی کسب درآمد پایدار برای شهرداری تهران است. ممکن است ملکهای زیادی در شهرداری وجود داشته باشد و قرار نیست این املاک را به سرمایه گذار واگذار کنیم اما میتوانیم سرمایهگذار را دعوت کنیم تا در آن مجموعه کار کند و از منابع آن در مدت مشخص استفاده کند و سپس مجموعه را به شهرداری واگذار کند.
حسینی تصریح کرد: یکی از پروژههای احیای حیات شبانه با سرمایهگذاری بخش خصوصی در حاشیه بوستان گلریز در قالب ۶ کانکس اجرا شده و در حال تکمیل است و از این فضا برای حیات شبانه استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: شهرداری به جای اینکه از این پروژهها درآمد کسب کند، نگهداشت بوستان را به سرمایهگذار واگذار کرده است و هر مسئلهای که به بحث نگهداشت مربوط میشود، به سرمایهگذار واگذار شده است.
شهردار منطقه ۴ با اشاره به اینکه در منطقه ۴، ۶ هزار هکتار فضای سبز وجود دارد گفت: امیدواریم سایر فضاهای احیای شبانه نیز با جذب سرمایهگذار به زودی مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.
در ادامه شبگردی اصحاب رسانه از سامانسرای بانوان لویزان بازدیدی به عمل آمد که در شرقیترین قسمت پایتخت واقع شده است. سامانسرای لویزان تنها مرکز شبانهروزی نگهداری زنان است و زنان کارتنخواب، بیخانمان و متکدی در آنجا حضور پیدا میکنند. این مرکز ظرفیت نگهداری ۱۵۰ نفر را دارد که در حال حاضر ۱۲۰ نفر از زنان کارتنخواب و بدون سرپرست و دارای اختلالات روانی در آنجا نگهداری میشوند.
سامانسرای لویزان به صورت شبانهروزی به افراد تحت حمایت خود خدمات لازم را ارائه میدهد.
سامانسرای بانوان لویزان برخلاف مددسراهای آقایان بیش از ظرفیت خود پذیرش نمیکند و درواقع تعداد پذیرششدگان بر اساس ظرفیت مرکز است و بعضا حضور بعضی از این مددجویان به چند سال نیز میرسد.
شهردار منطقه ۴ در این خصوص در جمع خبرنگاران گفت: پذیرش زنان آسیبدیده در این مرکز بر اساس قوانین و حکم قضایی انجام میشود و کاملا رایگان است.
در ادامه با حضور در مددسرای آقایان در منطقه ۴ تهران با جمعی از افرادی که در حال ترک اعتیاد بودند به گفتوگو پرداختیم، نحوه پذیرش این مرکز نیز با سامانسرای بانوان متفاوت بود و افراد میتوانند از ساعت ۵ بعدازظهر به این مرکز مراجعه کنند و دو وعده غذای گرم نیز دریافت میکنند و بر اساس حضور گشتهای خدمات اجتماعی و جمعآوری افراد معتاد از سطح خیابان تا ساعت ۲ بامداد در این مددسرا پذیرش و ساماندهی میشوند.
انتهای پیام/