نخستین رقابت معاملات الگوریتمی در بازار سرمایه برگزار می‌شود

یاسر فلاح در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس اقدام به برنامه‌ریزی و اجرای نخستین رقابت معاملات الگوریتمی بازار سرمایه نموده است.

وی با اشاره به اهداف برگزاری رقابت معاملات الگوریتمی گفت: برگزاری این رقابت اهداف متنوعی از جمله "تلاش در جهت رسیدن به استانداردهای جهانی"، "مشارکت بیشتر نخبگان حوزه‌های فناوری اطلاعات و مالی در بازار سرمایه"، "گسترش و بسط مفاهیم نوین بازار سرمایه به جامعه"، "معرفی فرصت‌های شغلی فعالان حوزه معاملات الگوریتمی در سطح کشور"، "معرفی قابلیت‌های نرم افزاری و ابزارهای معاملاتی نوین به افراد جامعه"، "ارتقای دانش حرفه ای فعالان بازار سرمایه" را دنبال می‌کند.

مدیر روابط عمومی سازمان بورس ادامه داد: در عین حال اهداف فرعی آن را نیز می‌توان "آزمون نقاط ضعف و قوت معاملات الگوریتمی توسط نهاد ناظر پیش از فراگیرشدن آن"، "کشف استعداد در بین علاقه‌مندان"، "حمایت و پشتیبانی از افراد مستعد فنی در این حوزه و زمینه‌سازی جذب آن‌ها در بازار سرمایه" دانست.

فلاح با اشاره به اهمیت معاملات الگوریتمی در بازار سرمایه یادآور شد:در طول مدت فعالیت بازارسرمایه ایران شیوه سفارش گذاری در بازار سرمایه دگرگون و استراتژی‌های خرید و فروش سهام توسط سرمایه گذاران به بلوغ رسیده است.

وی افزود: شیوه سفارش گذاری از روش ثبت سفارشات کاغذی شروع شده و اکنون به صورت تکامل یافته معاملات برخط صورت می‌گیرد. استراتژی‌های خرید و فروش نیز از ابزارهای ساده نمودارهای تحلیل تکنیکال و سیگنال‌های بنیادی بر روی کاغذ شروع شده و اکنون به الگوهای تماماً الکترونیکی خرید و فروش رسیده است.

وی با بیان اینکه تبلور هر دو پیشرفت فوق را می‌توان در معاملات الگوریتمی یافت،عنوان کرد: معاملات الگوریتمی در بازارهای مالی الکترونیکی، به معنای استفاده از برنامه‌های رایانه‌ای و ماشین به جای انسان، برای ورود سفارش‌های معاملاتی است.

به گفته این مقام مسئول یک یا چند الگوریتم، به جای انسان در انتخاب و اعمال این سفارش‌ها، از جنبه‌های مختلف همانند زمانبندی، قیمت یا حجم آن، تصمیم می‌گیرد.

فلاح یادآور شد: با توسعه روز افزون بازارهای مالی و افزایش سرعت معاملات، نیازهای جدیدی همچون نیاز به ابزارهای معاملاتی هوشمند و خودکار و ربات‌های سریع جهت رصد سریع و به موقع بازار بیشتر احساس می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بخش عمده ای از معاملات بازار سهام در کشورهای توسعه‌یافته توسط الگوریتم‌ها صورت می‌گیرد افزود:یکی از راه‌های توسعه بازار سرمایه معرفی ابزارهای جدید مالی به عموم مردم و متخصصان است. بر همین اساس سازمان بورس با شیوه رقابت و مسابقه به عنوان یکی از ابزارهای آموزشی و توسعه فرهنگی گام برداشته است.

مدیرعامل شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس افزود:در "رقابت معاملات الگوریتمی بازار سرمایه" تیم‌هایی سه نفره متشکل از یک متخصص فناوری اطلاعات، یک متخصص مدیریت مالی و یک سرپرست به عنوان مسئول تیم به مدت چهار هفته معاملاتی به رقابت می‌پردازند.

وی افزود:مسابقه‌دهندگان باید الگوریتم خود را در یک سرور ایزوله بارگذاری کنند و سرویس‌های مورد نیاز خود را از طریق API مشخصی در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد، دریافت کنند. با این حال،‌ چون ممکن است خطایی ناخواسته در الگوریتم پدیدار شود، تیم‌ها می‌توانند در طول روز، فعالیت الگوریتم خود را متوقف کنند.

همچنین با توجه به پویایی این شیوه، پس از ساعت معاملات تیم‌ها اجازه بازبینی الگوریتم خود را خواهند داشت. همچنین یک نفر از مسابقه‌دهندگان در یک روز از هفته در محل مسابقات حاضر خواهد شد. رقابت‌ها مطابق معمول بازار سرمایه از ساعت 9 تا 12:30 انجام خواهد شد.

فلاح ادامه داد: این رقابت‌ها در سه بخش "اوراق بهادار با درآمد ثابت"، "خرید و فروش سهام" و "حل مسأله" است. دو مسابقه اول به صورت پیوسته بوده و مسابقه "حل مسأله" تنها در هر هفته یک بار توسط برگزارکنندگان مسابقه طراحی می‌شود. حضور تیم‌ها در همه بخش‌های مسابقات ضروری نیست.

وی با بیان اینکه در هر یک از مسابقات  "اوراق بهادار با درآمد ثابت" و "خرید و فروش سهام" اعتبار اولیه مناسبی به تیم‌ها داده خواهد شد ، گفت: در بخش حل مسأله بسته به مسأله و در صورت نیاز مبلغی در اختیار تیم‌ها قرار می‌گیرد. مبلغ این بخش توسط طراح مسأله پیشنهاد و با نظر کمیته اجرایی مصوب و به شرکت‌کنندگان اعلام می‌شود.

این مقام مسئول تصریح کرد:هدف سازمان بورس این نیست که صرفاً رویدادی برپا شود و عده‌ای به رقابت بپردازند؛ هرچند این موضوع نیز پسندیده و مؤثر است، ولی در افق بلندتری می‌خواهد کار جمعی بین مجموعه نهادهای مالی بازار سرمایه شکل بگیرد و توسعه بازار سرمایه صرفاً منوط به نهاد ناظر نباشد.

انتهای پیام/ب

برچسب ها:

اقتصادی