به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، داود باقری در نشست خبری که در ارتباط با فعالیتهای بینالمللی جمعیت هلالاحمر طی یکسال گذشته تا کنون برگزار شد، اظهار داشت: ایران عضو هیأت حاکمه فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ بوده و 20 کشور عضو این هیأت هستند که قوانین را تصویب و بر آن نظارت میکنند و در واقع از هر منطقه 5 کشور انتخاب شده که ایران به دلیل توانمندیهای ویژه به مدت 4 سال بورسیه هیأت حاکمه این فدراسیون را از آن خود کرده است.
وی افزود: فعالیتهای بشردوستانه و همکاریهای مشترک در این زمینه با کشورهای ژاپن، چین و کره انجام میگیرد و اقدامات لازم در حوزه دانش افزایی و انتقال تجربیات صورت گرفته است. همچنین ارتباطات خوبی با کشورهای کانادا و آلمان در حوزه آموزش مربیان سگهای نجات داشتهایم و در حوزه درمانهای اضطراری و پروژههای تابآوری همکاریهای زیادی صورت گرفته است.
معاون امور بینالملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه ایران در منطقه آسیا و اقیانوسیه قرار دارد و در ساختار بینالمللی هر قاره یک منطقه به شمار میآید، گفت: در این منطقه بیش از دو سوم مردم دنیا ساکن هستند و به سرعت در حال تغییر و رشد در این منطقه هستیم.همچنین این منطقه بسیار متأثر از حوادث طبیعی،جنگ، حوادث دستساخت بشر و سوانح صنعتی و بیولوژیکی است که در این شرایط سازمانهای بینالملل به صورت عومی و تخصصی تلاش میکنند به افراد حادثهدیده کمکرسانی کنند.
باقری در ارتباط با کمک به مردم مظلوم یمن، عراق، سوریه و میانمار گفت:ایران همیشه نقش میانجیگری در این زمینه داشته و کمکهای بشردوستانه را تلاش کردهایم که به آنها برسانیم و نقش هلالاحمر ایران به دلیل اینکه 30 درصد نزاع و جنگها و 70 درصد بلایای جهان در منطقه خاورمیانه است نقش تعیینکنندهای داشته و در طی سه سال گذشته که جنگ یمن آغاز شده توانستهایم معادل 7 میلیون دلار کمک به کشور یمن داشته باشیم.
وی بیان داشت: از زمانی که کشور یمن تحت محاصره قرار گرفته و حلقه کمکرسانی به این مردم تنگ شده است، تلاش کردهایم که فعالیتهایمان را گستردهتر کنیم و در این زمینه با رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ مذاکره انجام داده و نایب رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ هفته گذشته با دبیرکل جمعیت هلالاحمر ایران دیدار داشته است.
معاون امور بینالملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلالاحمر تأکید کرد: در این جلسه اعلام شد که کمیته بینالمللی صلیبسرخ 120 میلیون دلار برای کمک به مردم یمن اختصاص داده اما به جهت اینکه نتوانسته ورود بیشتری کند قصد دارد 30 میلیون دلار با باز گرداند که ما اعتراض کرده و اعلام داشتیم اگر نمیتوانند ما با لباس صلیبسرخ ورود کنیم.
باقری تصریح کرد: پیگیریهای ما خوشبختانه به این مسئله منجر شد که کمیته بینالمللی صلیبسرخ لیستی از اقلام دارویی و غذایی از ما خواست تا در بستههای صلیبسرخ به مردم یمن منتقل کنند که در حال ارسال این اقلام هستیم تا انشاءالله در آینده نزدیک به دست این مردم حادثهدیده برسد.
وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با واردات دارو در شرایط تحریم بیان داشت: وزارت بهداشت مبنای دارو و تجهیزات پزشکی به کشور است اما ما برخی داروهای کمیاب را که ورود آنها بر عهدهمان قرار گرفته را وارد میکنیم و هر زمان که وزارت بهداشت اعلام کند مبادرت به واردات داروی مورد نظر آنها میکنیم.
معاون امور بینالملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلالاحمر از تأسیس شرکتی در سوئیس به حساب هلالاحمر خبر داد و گفت: از طریق این حساب انتقال دارو به کشور با سهولت بهتری انجام میگیرد.
وی در مورد فعالیت بیمارستان ایرانیان در دوبی گفت: این بیمارستان فعال است اما به ما اعلام کرده که دیگر بیمه خدمات بیمارستان ایرانیان را در دوبی پذیرش نمیکنند ولی با این وجود ما خدمات را ارائه داده و از طریق وزارت امور خارجه پیگیر هستیم.
باقری در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری گفت: در اجلاس آسیا و اقیانوسیه حدود 50 جمعیت هلالاحمر و صلیبسرخ در کنار هم حضور مییابند تا استراتژیهای خود را بر اساس فعالیتهای بشردوستانه طی چهار سال آینده مشخص کنند و در پایان بیانیه مشترکی صادر خواهد شد.
همچنین با توجه به اینکه موضوع ما در این اجلاس بشردوستانه است، از اصول بیطرفی تبعیت کرده ولی از آنجایی که عربستان بانی و عامل جنگ یمن بود میخواستیم اعتراض خود را به هلالاحمر عربستان منتقل کنیم و بگوییم چرا در جمعی شرکت میکنید که پایبند به آن نیستید.بنابر این این موضوع را به کمیته پیشنویس بیانیه بردیم و مطرح کردیم.
ادامه دارد...