وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تا این لحظه استیضاحی مطرح نشده است و فقط برخی نمایندگان در این زمینه مسائلی را مطرح کردهاند.
به گزارش خبر فوری، وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری درباره انتقاد امضا کنندگان طرح استیضاحش درباره پائین بودن سطح کیفی دانشگاههای کشور بیان کرد: باید نگاه کرد که دانشگاههای کشورمان در عرصه بین المللی چه جایگاهی دارند. پیشنهاد میکنم این عزیران سایتها و منابع خارجی را رصد و مشاهده کنند که ما در منطقه رتبه نخست را داریم و دنیا نیز در رده پانزدهم و شانزدهم هستیم.
وی ادامه داد: اگر این دوستان گزارشها را ملاحظه کنند خواهند دید که قراردادهای تحقیقاتی و فن آوری با وزارت خانهها، دستگاهها و نهادها منعقد و یا در حال انعقاد است تا این انتقادات برطرف شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری با بیان این که میگویند در حال حاضر دانشجویان و فارغالتحصیلان ما جایگاه علمی ندارند، گفت: مسئولین کشور کجا درس خواندهاند؟ کارشناسان در ادارات و سازمانهای مختلف کجا تحصیل کردهاند؟ پس اگر دانشگاههای ما از لحاظ علمی کیفیت مطلوبی ندارند پس در حال حاضر مملکت ما را ناتوانها اداره میکنند!
وی تاکید کرد: شرکتهای دانشبنیان که در کشور به وجود آمده و در دنیا هم جایگاه ویژه دارند دستاندکارانش از کدام دانشگاهها آمدهاند، چرا بر سر دانشجویان و تحصیلکردههای خودمان میزنیم؟
غلامی درباره یکی از محورهای استیضاحش مبنی بر این که در برخی از دانشگاهها انتصابهای ضعیفی صورت گرفته است، عنوان کرد: تقریبا میتوان گفت که ما تغییر زیادی در روسای دانشگاهها نداشتهایم، برخی به روال طبیعی احکامشان تمام شده و یا عدهای دیگر خودشان استعفاء دادهاند و تمایلی برای ادامه همکاری نداشتند.
وی با تاکید بر این که انتصابات با هماهنگی وزارت علوم صورت گرفته است، گفت: بعضی از مواقع در بحث انتصاب روسای دانشگاهها اصول و ضوابطی وجود دارد، یک فرد باید شأن و جایگاه دانشگاه را حفظ کند و انتخاب شخص اصلح از وظایف ماست، بنابراین سعی کردیم باتوجه به محدودیتهایی که در انتخاب داریم بهترین گزینه را انتخاب کنیم.
وزیر علوم،تحقیقات و فنآوری خاطرنشان کرد: خوشبختانه نقدها و اعتراضات در این زمینه کم است اما همینها هم باید کارشناسی شود.
وی ادامه داد: گاهی اوقات اعلام میشود که رئیس دانشگاهی با سلیقه جریان و گروهی همخوانی ندارد و تصور این است که رئیس یک دانشگاه باید برای گروهها و جریانهای سیاسی نقشی ایفا کند، در حالی که نقش دانشگاهها اعتلای سطح علمی است.
غلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که روز دانشجو نزدیک است و هرساله شاهد هستیم که تعدادی از مراسمها که سخنران خاص دارند توسط عدهای از دانشجویان برهم زده میشود، برای جلوگیری از اینگونه رفتارها مسئولان دانشگاهها و وزرات علوم چه باید انجام دهند، بیان کرد: بسیار دور از ذهن است که یک دانشجو مراسم رسمی را که مجوز دارد به دلیل این که با یکی از سخنرانان مخالف است به هم بزند.
وی تاکید کرد: فعالیتهای دانشجویی توسط خود دانشجویان صورت میگیرد و شکل دادن و فعال سازی دولتی نه مقبول است و نه مقدور؛ ما به شدت از نشستهای دانشجویی حمایت میکنیم و از دانشجویان هم میخواهیم در چارچوب قوانین فعالیت کنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فنآروی خاطر نشان کرد: طبق قانون مجوز برگزاری نشستهای دانشجویی صادر میشود همه موظف هستند به آن احترام بگذارند، در محیط علمی مانند دانشگاهها باید گفت و شنود صورت گیرد، حرفها گفته و شنیده و سپس نقد شوند.
وی تاکید کرد: وزرات علوم هیچ حضور مستقیمی در برگزاری مراسمها و مناسبتها ندارد. تعداد بسیار زیادی از این مراسمها خوشبختانه بدون سر و صدا و گرفتاریهای حاشیهای برگزار میشود.
غلامی خاطرنشان کرد: امیدوارم در آذرماه امسال شاهد برگزاری نشستهای پربار در دانشگاهها باشیم و دانشجویان در کنار تخصص علمی یک زندگی اجتماعی را هم تجربه کنند.