تصویب قانون میانجیگری امری مهم در کاستن از طول رسیدگی به پرونده‌ها

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین امینی معاون منابع انسانی قوه قضائیه در مراسم رونمایی از سامانه نشست‌های قضایی سراسر کشور گفت: در حال حاضر حدود 10 هزار قاضی در دادسراها و محاکم قضایی فعال هستند که حدود 8 هزار نفر آنها در سامانه نشست‌های قضایی حضور دارند و این نشست‌ها در 600 واحد قضایی ما برگزار می‌شود.

وی افزود: غرض از ایجاد این سامانه این بود که در مورد مسائل موجود همفکری شود. همچنین ارتقاء آراء‌ قضایی و ایجاد وحدت رویه از دیگر اهداف ایجاد این سامانه است.

معاون منابع انسانی قوه قضائیه بیان کرد: این سامانه به جامعه حقوقی و افرادی که علاقمند به سیستم قضایی هستند، کمک می‌کند بتوانند آمار دادگاه‌ها را رؤیت کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین امینی با بیان اینکه در راس هرم قضات دیوان عالی قضایی نظاره‌گر این سامانه هستند، گفت: در حال حاضر حدود 600 دبیرخانه در کل دادگستری‌های سراسر کشور وجود دارد که وظایف خود را انجام می‌دهند و در 8 ماه ابتدای امسال بیش از 4 هزار نشست در سامانه بارگذاری کردند.

وی ادامه داد:‌ما در گذشته این اقدام را در اصل آراء قضایی انجام دادیم ولی سپس در مراکز بدوی و تجدید نظر این آراء وجود دارد. به نوعی هر چه دسترسی اساسی به دانشگاه و وکلا به این سامانه بیشتر شود کمک به سیستم قضایی کشور خواهد شد.

معاون منابع انسانی قوه قضائیه در خصوص دفاتر میانجیگری و وظایف آنان گفت: در مواردی از قانون آئین دادرسی کیفری پیش‌بینی شده است که در برخی موارد قاضی رسیدگی کننده می‌تواند پرونده را به میانجی‌گر، مؤسسات میانجیگری و شوراهای حل اختلاف ارجاع دهد و به این منظور آئین‌نامه‌ای نیز پیش‌بینی خواهد شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین امینی ادامه داد: اخیرا ریاست قوه قضائیه سازمان میانجیگری را تصویب کردند و ما از 6 آذر ماه سایت را برای ثبت‌نام آماده سازی کردیم و افرادی که به صورت شخصی یا مؤسسه‌ای تمایل به ثبت نام دارند ضمن ارائه مدارک می‌توانند این کار را انجام دهند.

وی در ادامه افزود: اگر افراد ثبت‌نام کننده شرایط و امتیازات لازم برای میانجیگری را داشته باشند به این سیستم راه می‌یابند و در صورتی که این سیستم درست کار کند این سیستم فوق‌العاده مؤثر می‌شود تا از طول پرونده‌ها بکاهد. برای ثبت‌نام تا پایان روز دوشنبه مورخ 26 آذر 97 فرصت باقی است و متقاضیان می‌توانند شرایط ثبت‌نام را در سایت مشاهده کنند.

معاون منابع انسانی قوه قضائیه در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر اینکه در جذب عمومی و خصوصی چه تعداد قاضی قضایی می‌تواند به قوه قضاییه راه یابند، گفت: برابر آنچه در قانون برنامه ششم توسعه آمده، سالانه 800 نفر قاضی جذب می‌شوند و معمولا این روال به همین تعداد بوده است. در نتیجه افرادی که واجد شرایط باشند وارد مجموعه خواهند شد.

وی در پایان گفت: سامانه نشست‌های قضایی به ما کمک می‌کند تا مسئله‌ای که برای فردی قابل تأمل است توسط دانشجویان حقوق، قضات و وکلا مشاهده و وارد سامانه شود که امیدواریم گردش اطلاعات به ما کمک کند تا در حل مسائل حقوقی و قضایی به سهم‌های مشترکی برسیم.

انتهای پیام/

 

برچسب ها:

اجتماعی