سیدراضی نوری، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری توانا خبرگزاری فارس با تشکیک در مبانی علمی توافقنامه تغییر اقلیم پاریس گفت: با توجه به اینکه جامعه علمی هنوز در مبانی علمی این توافق اتفاق نظر ندارند، باید دید که آیا واقعاً افزایش حرارت زمین ناشی از گاز گلخانهای CO2 حقیقت دارد؟ ازطرفی ممکن است همانند دیگر مسائل، ابعاد سیاسی و اقتصادی در پشت پرده آن نهفته باشد. بنابراین باید با کار کارشناسانه و با تأنی در این خصوص بررسی داشته باشیم.
وی با اشاره به تعهدات دیگر کشورها، بر ضرورت بررسی بیشتر تعهدات کشورمان تاکید کرد و افزود: وقتی کشورهای پیشرفتهای مثل آمریکا و روسیه هنوز نپیوستند و با این استدلال که پذیرش چنین مسئلهای اصلاً در راستای تولید نفت و پیشرفت اقتصادی آنها نیست، آیا نباید روی سند تعهداتی که دولت ارائه داده است، بررسی بیشتری داشته باشیم؟
نوری اضافه کرد: حتی عربستان و قطر که وضعیت مشابه کشور ما در تولید نفت و گاز دارند، تعهداتی کاملاً غیرقابل ارزیابی و شفاف ارائه دادهاند ولی کشور ما بهصورت غیرمشروط 4 درصد و مشروط 12 درصد کاهش انتشار CO2 را متعهد شده است.
این عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در پایان اظهار داشت: علاوه بر آمریکا و روسیه که بهعنوان اصلیترین کشورهای تولیدکننده گازهای گلخانهای شناخته میشوند، حتی کشورهای پیشرفته دیگری هم که بررسی نمودم، مشاهده کردم آنها هم زیربار این معاهده نرفتند. بنابراین هیچ لزومی ندارد که برای پیوستن به این معاهده عجله کنیم و البته باید محتاطانه و با حوصله عمل کنیم.
به گزارش خبرنگار فارس، توافقنامه تغییر اقلیم پاریس در سال ۹۵ از طرف شورای نگهبان رد شد و دولت با توجه به شروع نشست بیستوچهارم سالانه مجمع بینالمللی تغییر اقلیم (COP-24)، مجدداً تصویب این موافقتنامه در مجلس را پیگیری میکند. ازاینرو بررسی لایحه موافقتنامه پاریس در دستورکار کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در روز یکشنبه مورخ 11 آذر قرار گرفته است.
انتهای پیام/