توافق نفتای جدید بین آمریکا، کانادا و مکزیک در حاشیه اجلاس G20 امضا شد

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، ساعات پایانی روز گذشته دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، جاستین ترودو نخست‌وزیر کانادا و انریکو پنا نی‌یتو رئیس‌جمهور مکزیک توافق نفتای جدید با نام USMCA را امضا کردند. این توافق جایگزین توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی موسوم به نفتا شد. توافق کنونی در حاشیه اجلاس نخستین روز اجلاس G20 در بوینس آیرس آرژانتین امضا شد. 

دونالد ترامپ در مراسم  امضای USMCA گفت: هر سه کشور از اجرای این توافق نفع خواهند برد و به احتمال زیاد توافق جدید بزرگ‌ترین توافق تجاری تاریخ خواهد بود. توافق USMCA در ماه اکتبر و پس از ماه‌ها اعمال تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم از کانادا و مکزیک توسط آمریکا نهایی شد. 

ترودو در این باره گفت: توافق جدید تجارت آزاد آمریکای شمالی خطر بروز ابهامات جدی اقتصادی که در زمان مذاکرات برای رسیدن به این توافق بود را از بین برد. ابهامات و عدم اطمینان اقتصادی به گونه‌ای بود که اگر ما به این توافق نمی‌رسیدیم بدتر و مخرب‌تر می‌شد. 

توافق نفتا در سال ۱۹۹۳ بین کانادا، مکزیک و آمریکا امضا شد و از سال ۱۹۹۴ و از زمان ریاست جمهوری بیل کلینتون اجرایی شد. این توافق که بیش از ۲۰ سال از سوی سه کشور اجرا شد، پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید از سوی آمریکا کنار گذاشته شد.

در ماه ژوئن سال جاری آمریکا پس از خروج از نفتا بر واردات فولاد و آلومینیوم از کانادا، مکزیک و اتحادیه اروپا به ترتیب تعرفه ۱۰ و ۲۵ درصدی اعمال کرد. مکزیک به طور جدی با اعمال تعرفه بر واردات کالاهای آمریکایی نظیر فولاد، سیب و گوشت دام تعرفه‌های آمریکا را تلافی کرد. کانادا نیز بر واردات فولاد، آلومینیوم و برخی کالاهای آمریکایی نظیر آبمیوه، نوشیدنی و دیگر محصولات غذایی آمریکایی، اقدام واشنگتن را پاسخ داد. کانادا و مکزیک دومین و سومین شرکای بزرگ تجاری آمریکا محسوب می‌شوند و هر یک به طور جداگانه حدود ۵۰۰ میلیارد دلار با آمریکا مبادله دارند.

شب گذشته به وقت ایران اجلاس گروه 20 در بوینس آیرس آرژانتین برگزار شد. این گروه متشکل از ۲۰ اقتصاد برتر جهان است که بیش از ۸۰ درصد اقتصاد جهانی را در اختیار دارند. وزرای اقتصاد و روسای بانک‌های مرکزی کشورهای گروه 20  به طور سالانه تشکیل جلسه می‌دهند و در مورد بحران‌های مختلف بین‌المللی مذاکره می‌کنند.

آمریکا، فرانسه، آلمان، چین، روسیه، اندونزی، ترکیه، آرژانتین، هند، آفریقای جنوبی، بریتانیا، ایتالیا،‌ ژاپن، استرالیا، برزیل، کانادا، عربستان، کره جنوبی و مکزیک عضو G20 هستند.

حضور محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به عنوان نماینده خاندان سعودی در این اجلاس یکی از مهم‌ترین حواشی نشست امسال محسوب می‌شود.

قرار است در حاشیه این اجلاس شی جین پینگ رئیس جمهور چین با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دیدار کرده و درباره حل و فصل اختلافات تجاری با آمریکا گفت و گو کنند. دونالد ترامپ در این زمینه نظرات متفاوتی را ابراز کرده است. وی از یک سو گفته است که این احتمال وجود دارد که با چینی‌ها توافق کند و از طرف دیگر می‌گوید شاید تمایلی به توافق با چینی‌ها در حوزه تجارت نداشته باشد.

هم اکنون آمریکا و چین به عنوان دو اقتصاد بزرگ جهان بر واردات ده‌ها میلیارد دلار کالا از یکدیگر تعرفه گمرکی اعمال کرده‌اند و تاکنون هیچ کدام از طرفین در برابر دیگری کوتاه نیامده‌اند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی