ایران پیشتاز منطقه در علوم و فناوری سلول‌های بنیادی است

 به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری،  صبح دهم آذرماه در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی سالن اجلاس سران میزبان اختتامیه سومین جشنواره ملی و کنگره بین المللی علوم و فناوری های سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی بوده و اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری و سورنا ستاری معاون فناوری رئیس جمهوری دومهمان این رویداد بودند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در این مراسم توسعه و پیشرفت در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی را یکی از دریچه های رو به افق اقتصاد دانش بنیان دانست و گفت:  این رشد و توسعه شگفت انگیز و قابل توجهی که درچند سال اخیر در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی ایران روی داده است، روزنه امیدی است  که می تواند جایگاه کشور را به سوی شناختن مرزهای ناشناخته دانش و فناوری  چندین پله بهبود ببخشد.
 ستاری به پیشتازی در علوم و فناوری اشاره و از آن به عنوان نقطه قوت کشور در ثروت آفرینی، اشتغال و صادرت در آینده ای نزدیک یاد می‌کند.
 به گفته معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری،  اکنون با رشدی مستمرو فزاینده توانسته ایم گوی سبقت در فناوری سلول های بنیادی را از دیگر کشورها از حمله ترکیه و رژیم اشغالگرقدس برباییم. ایران اکنون جایگاه  نخست منطقه در علوم و فناوری را از آن خود کرده است.
ستاری از رونق شرکت های دانش بنیان و فناور فعال در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی،  یکی از نمادهای عیان توانمندی کشور در توسعه مرزهای دانش و تجاری‌سازی فناوری یاد کرد و گفت:  بیش از ۱۲۰ شرکت ایرانی در حوزه سلول های بنیادی کار می کند؛  اکنون بیش از ۸۰ شرکت از این میان اهمیت فعالیت خود را دریافته اند  و نقش خود را در زیست بوم اقتصاد دانش بنیان کشور پر رنگ تر و قدرتمند نشان می‌دهند این در حالی است که تصور حضور و نقش آفرینی این تعداد شرکت فعال سلولی در چند سال گذشته عملاً دور از ذهن بود.
 به گفته  رئیس ستاد توسعه علوم و فناوری سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی، علاوه بر  تحول چشمگیر در تجاری سازی محصولات دانش بنیان پژوهش های مرز دانش این حوزه،  اتفاق های خوبی در سطح دانش آموزی نیز رخ داده است؛ از جمله برگزار شدن دوره دوم المپیاد دانش آموزی سلول های بنیادی،  جدیدا در فرهنگ سازی ترویج این فناوری تا بتوانیم بالقوه دانش آموزان را به سوی  صاحبان شرکت ها دانش بنیان و پژوهشگران موفق آینده رهنمون کنیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری از ضرورت‌های گسترده کردن هرچه بیشتر زیست بوم مشاهده فعالیت بخش خصوصی گفت و ادامه داد:  برای آنکه پژوهش بتواند فعالیت های خود را  به مرحله ظهور و بروز برساند باید عدد قابل توجهی از اقتصاد کشور و تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص دهد که  برای محقق شدن این مهم،  باید زیست بوم سرمایه گذاری و فعالیت بخش خصوصی در حوزه دانش بنیان، مساعد شود. 
 به اعتقاد ستاری، ظهور  شرکت های دانش بنیان موفق با قابلیت خلق ارزش افزوده، ایجاد اشتغال و  صادرات  به هماهنگی همگرایی و همکاری حوزه های گوناگون نیاز دارد.؛  فرایندی که اگرچه دو سال است اما اکنون با خلق ارزش افزوده و اشتغال شرکت های دانش بنیان حوزه های گوناگون فناوری از جمله سلولهای بنیادی به واقعیت نزدیک شده است.  حضور شرکت های موفق از رشته های مهندسی و فنی که در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی فعال هستند،  مهر تاییدی بر موفقیت در این عرصه و ضرورت ایجاد مسیری هموار برای ادامه این راه است.
ستاری، یکی از اصلی ترین رسالت های ستادهای توسعه فناوری  در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را ایجاد همین همگرایی و هماهنگی می داند:  ستادهای توسعه فناوری ضمن هماهنگی و هموار کردن مسیر فعالیت پژوهش تجاری‌سازی ایده ها و فناوری‌های  فعالان بخش خصوصی را با ایجاد همگرایی و هماهنگی ها دنبال می کند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین به هدف دیگر این معاونت  در راستای توسعه زیست بوم اقتصاد دانش بنیان اشاره کرد و گفت:  توسعه اقتصاد دانش بنیان محدود دولت یازدهم بود.  قدرت و عزم جدی در دولت دوازدهم نیز راه خود را ادامه داد.  ماحصل این راهبرد، نقش آفرینی بیش از ۳۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان و هزاران استارتاپ با درآمد بیش از 60 هزار میلیارد تومان در سپهر اقتصاد کشور است. قدرت هرچه بیشتر امسال نیز روندی صعودی خواهد داشت.
تقدیر از برگزیده ها
 در ادامه این مراسم،  با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، از برگزدیگان بخش های محتلف سومین جشنواره سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی قدردانی شد.

انتهای پیام/