۱۶ نفر در اعتراضات پاریس دستگیر شدند/ خبرنگار راشاتودی زخمی شد

به گزارش مشرق، منتقدان سیاست‌های اقتصادی دولت فرانسه امروز(شنبه) بار دیگر به خیابان‌ها آمدند. آنها تجمع اعتراضی خود را پیش از ظهر  آغاز کردند و با وجود بارش باران  و دود ناشی از به آتش کشیدن برخی اشیا که باعث شده تا فضایی غبارگرفته و مه آلود بر بخش مرکزی شهر حکمفرما شود و  نیز به رغم حضور گسترده نیروهای امنیتی ، معترضان همچنان در خیابان‌ها حضور دارند.

تصاویر و فیلم‌های منتشر شده از وقایع امروز حاکی از این است که پلیس ضد شورش فرانسه با گاز اشک‌آور و ماشین آب‌پاش سعی کرد تا معترضان را متفرق کند. یکی از سخنگویان پیلس گفت که تاکنون 16 نفر دستگیر شده‌اند.

ببینید:

عکس/ پاریس بازهم به آشوب کشیده شد

همچنین در جریان ناآرامی‌های امروز «لوکاس لاگر» خبرنگار شبکه خبری راشاتودی در فرانسه هنگام پوشش تظاهرات، هدف گلوله  لاستیکی قرار گرفت و زخمی شد که احتمالا این گلوله از جانب نیروهای پلیس شلیک شده است. در جریان تظاهرات‌های چند هفته گذشته صدها نفر زخمی شدند که جراحت شماری از آنان جدی گزارش شده است. موارد متعددی از درگیری میان پلیس و معترضان رخ داد و حتی در برخی موارد، سلاح هم به کار گرفته شد.

معترضان همچنین اقدام به پرتاب رنگ زرد به سمت نیروهای پلیس کردند.

تظاهرات‌های اعتراضی در فرانسه از هفدهم نوامبر (۲۶ آبان ماه) آغاز شده بود. رانندگان و شماری از اتحادیه‌های بازرگانی و احزاب سیاسی از عوامل محرک برای آغاز موج اعتراض ها در این کشور بودند.معترضان نام خود را به دلیل کلاه زردی که برای جلوگیری از جلب توجه و جلوگیری از تصادف استفاده می‌شود، «جلیقه زرد» گذاشتند.

ناآرامی‌های فرانسه وارد سومین هفته شده است. تظاهرات‌کنندگان به افزایش بهای سوخت و مالیات‌ها اعتراض دارند. با این حال «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه همواره بر موضع خود یعنی ادامه روند کنونی و اجرای سیاست‌های اقتصادی مورد نظر خود تاکید دارد.

ماکرون در حالی چنین موضع‌گیری دارد که  نتیجه یک نظرسنجی‌ها در فرانسه نشان می‌دهد که از هر سه نفر در این کشور ، ۲ نفر حامی اعتراض های اخیر در این کشور هستند. نزدیک به ۸۰ درصد از اهالی فرانسه اقدامات ماکرون  را قبول ندارند.

۶۶ % پرسش شوندگان در این نظرسنجی آنلاین گفتند که از اعتراض‌های ۱۲ روزه اخیر بابت افزایش بهای سوخت حمایت می‌کنند.در این نظرسنجی تنها ۳۲% با اقدام‌های معترضان موسوم به جلیقه زردها مخالفت کردند.

برچسب ها:

جهان