شرکت‌های لبنی گران فروشی نمی‌کنند، قیمت تمام شده بالا رفته است/ با پدیده کم فروشی در محصولات لبنی روبرو هستیم

در گفت‎وگوی ویژه خبری مطرح شد؛برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری امشب با موضوع اوضاع نابسامان بازار لبنیات پخش شد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اوضاع نابسامان بازار لبنیات موضوع گفت‌وگوی ویژه خبری شنبه 10 آذر ماه بود که با حضور رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی کشور و سید احمد مقدسی رئیس انجمن صنعتی گاوداران ایران برگزار شد.

در ابتدای برنامه محمدرضا کلامی مدیر کل اقتصادی وزارت صمت در تماس تلفنی در خصوص افزایش قیمت لبنیات گفت: قیمت نهادها در سال گذشته با ارز رسمی 3200 تومان تامین می‌شده که در حال حاضر نرخ ارز تامین این کالا به 4200 هزار تومان رسیده است.

کلامی افزود: نهادهای دام و طیور بر مبنای ارز 4200 در قیاس با قبل، رشد قیمت داشته اند. مرحله تامین و پرداخت ارز، ترخیص تا مرحله رسیدن به دست دامدار، کاملا مورد رصد و پایش قرار می‌گیرد و بر اساس نرخ مصوبی که بر مبنای 4200 تعیین می‌شود در واقع حمایتی ندارد.

وی گفت: شیری که در سال های گذشته عرضه می‌شد، نرخ مصوب 1440 داشته است و در بازار رقابتی با نرخ‌های پایین تر عرضه شده و خرید و فروش اتفاق می‌افتاد. امسال برمبنای افزایش نرخ نهاده بهای تمام شده شیر نسبت به آن عدد مصوب افزایش پیدا کرده است. افزایش نرخ ارز باعث می‌شود که محصولات صادراتی ما از جمله شیرخشک و فرآورده‌های لبنی توجیه خروج از کشور پیدا کند.

مدیر کل اقتصادی وزارت صمت در خصوص قیمت تمام شده شیر بیان کرد: براساس آخرین مصوبه‌ای که سازمان حمایت با همکاری وزارت جهاد کشاورزی برآورد کردند و در تنظیم بازار ارائه شد، نرخ شیر دوهزار تومان تعیین شد.

باکری دبیر انجمن صنایع لبنی مهمان برنامه در ادامه گفت‌گو درباره قیمت حال حاضر شیر بیان کرد: در حال حاضر شیر خام در استان ها و کارخانه‌های مختلف با نرخ‌های عرضه و تقاضا، متفاوت خریداری می‌شود. آنچه در بخش صنایع بزرگ که در واقع 70 درصد تامین محصولات لبنی بازار را برعهده دارند، خریداری می‌شود؛ از 2200 تا 2400 تومان است که شامل نرخ پایه خرید به علاوه مزایا و پاداش‌هایی است که به بار میکروبی داده می‌شود.

وی تصریح کرد: براساس بررسی‌های سازمان حمایت، آنچه دامداران به عنوان بهای تمام شده خود مطرح می‌کردند، و مذاکراتی که سازمان حمایت با دامداران داشته است، نرخ توافق 2000 تومان تعیین شده است.

سید احمد مقدسی رئیس انحمن صنفی گاوداری در ادامه گفت‌وگو درباره قیمت‌های مطرح شده گفت: این قیمت‌ها با احتساب جوایز بهداشتی است.

باکری تاکید کرد: تا خرداد ماه امسال هیچ کمبودی وجود نداشته است و شیر خام مصرفی کالاهای سفره مردم و شیر مورد نیاز صادرات تامین می‌شده است. در سه ماهه بهار، دوهزار و 250 تن هم شیر خشک صادر شده است. پس از تغییر و تحولات ارز که در تیرماه اتفاق افتاد به طرز باورنکردنی در واقع روند دریافت شیرخام معکوس شد که در خصوص آن هنورز نتوانسته‌ایم به تحلیل عاقلانه‌ای در این مسئله برسیم.

در حال تکمیل...

برچسب ها:

سیاسی